Sok program van a fürdőkben a víz világnapján

 

 

Többek közt kiállítások, légtornász bemutató és meseest is várja a látogatókat a budapesti fürdőkben a víz világnapján, március 22-én. 

A Széchenyi Gyógyfürdőben vezetés várja az érdeklődőket 12 és 16 óra között. A vezetéseket követően megtekinthető a Független Magyar Művészek Országos Szövetségének Táj legyen táj, tengertől tengerig című kollektív képzőművészeti tárlata is. Az este 7 órakor kezdődő, felnőtteknek szóló meseesten négy mesélő és egy énekes tiszteleg a víz előtt a világ minden tájáról érkező mesével, balladával.

A hagyományokhoz híven a történelmi fürdőkben idén is ingyenes vezetésekkel fogadják az érdeklődőket, akik részt vehetnek a látogatás utáni helyszíni "Víz-kvíz" játékban. A helyesen válaszolók fürdőzéshez kapcsolódó ajándékokat nyerhetnek. A fürdőkben a vezetett séták regisztrációhoz kötöttek!

A víz világnapja ráirányítja a figyelmet a mindenki számára elérhető, tiszta víz fontosságára és az édesvízkészletek veszélyeztetettségére. Az ENSZ Közgyűlés 1992-ben döntött a víz világnapja megtartásáról.