Soha többé fasizmust!

Az Európai Parlament brüsszeli épületében a testület tagjai, élükön újonnan megválasztott elnökükkel, az olasz Antonio Tajanival, az idén is közös megemlékezést tartottak az auschwitzi haláltábor felszabadításának évfordulóját jelző február 27-i Holokauszt Emléknap alkalmából.

A rendezvény jelentőségét és emelkedettségét Szanyi Tibor magyar szocialista képviselő így méltatta: "Olyan ritka alkalom ez, amikor Európa első számú választott törvényhozói valódi politikai és emberi közösségként nyilvánulnak meg, amikor képviselőtársaimmal szinte pártállástól függetlenül demokratikus egységben emlékezünk az áldozatokra és fogalmazzuk meg a Holokauszt tanulságait.

Ilyenkor képviselőin keresztül egész Európa gyászolja a náci gázkamrákban meggyilkolt hat millió polgárát - akik közül minden negyedik gyermek, minden tízedik pedig magyar honfitársunk volt. Együtt próbáljuk felfogni a felfoghatatlan mértékű embertelenséget és közösen üzenjük saját honfitársainknak, vezetőinknek, politikusainknak a ma is aktuális történelmi tanulságokat: Le a gyűlölettel, az erőszakkal! Le az antiszemitizmussal! Soha többé fasizmust!"

Szanyi Tibor szerint ma európaiként, magyar demokrataként különös érzékenységgel kell fogadnunk közös történelmünk ilyen drámai tanulságait. "Legfőképpen azt, hogy egységes és határozott európai cselekvésre van szükség minden olyan esetben, amikor az erőszak, a terrorizmus, az idegengyűlölet, az antiszemitizmus, a kisebbségek megalázása, a menekültekkel szembeni kegyetlenség formájában az embertelenség – valójában az emberi gonoszság - a hatalom politikai eszközévé válik."

OS

Választás

Márki-Zay Péter, a hatpárti ellenzéki miniszterelnök-jelölt arról is beszélt, hogy árulók vannak a soraikban, és ő tudja, kik azok.
2021.december 23.
Új kutatócéggel dolgozunk” – mondta a Magyar Hangnak Márki-Zay Péter, annak apropóján, hogy december 15-én egy igencsak kellemetlen tartalmú közvélemény-kutatás szivárgott ki a sajtó felé az ellenzéki összefogás népszerűségéről.
2021.december 22.
Bejegyzés alatt áll Gattyán György pártja, a hivatalos bírósági nyilvántartásban már szerepel a Megoldás Mozgalom. A milliárdos pénteken az Egyenes beszédben jelentette be, hogy aktivizálják a párt tevékenységét. Az ellenzéki összefogás tagjai egységesen úgy vélik: Gattyán György indulása csak a Fidesznek jó. Az ATV Híradó riportja.
2021.december 20.
Budapesten, valamint a 23 megyei jogú város közterein, de az összefogásban részt vevő pártok irodáiban is le lehet adni a szignókat.
2021.december 15.
Az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje utcafórumot tartott Székesfehérváron, ahol többek között kijelentette, rendkívül gátlástalan ellenféllel állnak szemben.
2021.december 12.
„Valami megmozdult. Valami, ami túlmutatott a centrális erőtéren és az egymást taposó pártokon, a médiapolitizáláson, a szekértáborokon és a megosztottságon. Szimbólumok jelentek meg, ötletek, tervek és programok kerültek bemutatásra, értelmes politikai viták zajlottak, önkéntesek és aktivisták ezrei dolgoztak az utcákon, pozitív üzeneteket, politikai gesztusokat, elismerést és együttműködést láthattunk, ami vonzotta a választókat is.”
2021.december 9.
Noha az előválasztás alatt komoly összetűzéseik voltak, a volt kormányfő most megvédte a főpolgármestert.
2021.december 2.
Csak egy jós tudná megmondani, milyen hatással lesz a jövő évi országgyűlési választásokra a koronavírus-járvány miatt 2022. június elsejéig meghosszabbított veszélyhelyzet. Erről is beszélt a Hírklikknek Tóth Zoltán választási szakértő, aki szerint igaz a kormány érvelése, hogy nincs akadálya a választásnak, de ez akár egyetlen éjszaka alatt is változhat, ha a Fidesz úgy akarja. Erre minden jogalkotási lehetőségük megmaradt, akár az Alaptörvényt is módosíthatják az ügyben – tette hozzá. Úgy fogalmazott, pillanatnyilag beláthatatlan, mit fognak tenni.
2021.november 28.
Alapvető kérdés, hogy továbbra is egy egyre zártabb, vagy pedig egy nyitott társadalomban fogunk élni, a társadalmi fejlődés mintája nyugati, vagy keleti lesz, s a mindent központosító rendszert erősítjük-e meg, vagy visszaadjuk az intézmények autonómiáját.
2021.november 21.
Márki-Zay Péter azt mondta az ATV-nek, hogy:
2021.november 17.