Sajtószemle

Öt percig senki nem kapott főzeléket a sztrájk miatt.....

Ilyen tanársztrájk talán még sosem volt - ÉLŐ

 

Az eddigi legnagyobb, országos közoktatási sztrájk lehet a Pedagógusok Szakszervezete által meghirdetett szerdai munkabeszüntetésből. Elindultak a forgalomlassítók, Pukli Istvánék ötperces néma csenddel készülnek délre, a bírók is támogatják a sztrájkolókat, Rétvári Bence pedig figyelmeztet, és nem érti, miért álltak fel a szakszervezetek a köznevelési kerekasztaltól. Élménybeszámolóikat továbbra is várjuk az ugyelet@hvg.hu címre. Percről, percre

 

http://hvg.hu/itthon/20160420_tanarsztrajk_pedagogussztrajk_pedagogusok_szakszervezete

Büfében és hivatalban is sztrájkoltak a tanárokkal

Öt percig senki nem kapott főzeléket a sztrájk miatt

A Főzelékfaló egyik büféjéről kering ez a kép a Facebookon, a dolgozók délben szolidaritásból öt percre leálltak, és csatlakoztak a tanárok sztrájkjához. Addig senki nem kapott főzeléket.

 

http://index.hu/belfold/2016/04/20/egesz_nap_sztrajkolnak_a_tanarok/

Választás

Csak egy jós tudná megmondani, milyen hatással lesz a jövő évi országgyűlési választásokra a koronavírus-járvány miatt 2022. június elsejéig meghosszabbított veszélyhelyzet. Erről is beszélt a Hírklikknek Tóth Zoltán választási szakértő, aki szerint igaz a kormány érvelése, hogy nincs akadálya a választásnak, de ez akár egyetlen éjszaka alatt is változhat, ha a Fidesz úgy akarja. Erre minden jogalkotási lehetőségük megmaradt, akár az Alaptörvényt is módosíthatják az ügyben – tette hozzá. Úgy fogalmazott, pillanatnyilag beláthatatlan, mit fognak tenni.
2021.november 28.
Alapvető kérdés, hogy továbbra is egy egyre zártabb, vagy pedig egy nyitott társadalomban fogunk élni, a társadalmi fejlődés mintája nyugati, vagy keleti lesz, s a mindent központosító rendszert erősítjük-e meg, vagy visszaadjuk az intézmények autonómiáját.
2021.november 21.
Márki-Zay Péter azt mondta az ATV-nek, hogy:
2021.november 17.
Brüsszeli látogatása során, ígéretéhez híven a híres ereszcsatornát is útba ejtette Márki-Zay Péter, az ellenzéki összefogás miniszterelnök-jelöltje.
2021.november 11.
Megnyílt az út az előtt, hogy a kormány úgynevezett "gyermekvédelmi" népszavazási kérdéseiről a jövő tavaszi országgyűlési választásokkal egy napon dönthessenek a választók.
2021.november 10.
Az előválasztás megítélésének döntő, történelmi szempontja az lesz, hogy végül sikerül-e a segítségével a Fidesz rendszerét lebontani. Ez még előttünk áll, vannak rá biztató jelek, de sokakban kétségek is.
2021.november 7.
Árnyékkormány létrehozását fontolgatja Márki-Zay Péter közös ellenzéki miniszterelnök-jelölt, az előválasztás győztese.
2021.október 21.
Furcsa, hogy az M1 többször forgatott az ellenzéki politikusról a napokban, híradójukat mégis régebbi fotókkal, Facebook-képekkel illusztrálták.
2021.október 19.