Sajtóközlemény: Három évet csúszott a szaúdiak elleni fegyverembargó

Három évet csúszott a szaúdiak elleni fegyverembargó

 

Az Európai Baloldal csatlakozik nemzetközi partneréhez, az Egyesült Baloldal / Északi Zöldek EP frakcióhoz (GUE/NGL), amely a szaúdiak által vezetett koalíciónak szánt fegyverszállítmányok leállításáért küzd.

 

Az Európai Parlament immár harmadik éve késlekedik a Jemenben háborús és emberiség elleni bűncselekményeket elkövető Szaúd-Arábia elleni szankciókkal vagy legalább a gyilkolásra szánt fegyverszállítmányok embargójával.

 

Ez 50.000 ember életébe, több millió ember elmenekülésébe, súlyos kolerajárványba, éhezésbe és humanitárius katasztrófába került, amely újabb súlyos problémákat és menekültválságot okoz – mindezt csupán a fegyvervállalatok profitjáért és a nagyhatalmak proxyháborús birodalmi törekvéseiért. 

 

Ne legyenek illúzióink! A jemeni mészárlás Európára és hazánkra is vissza fog ütni.

 

Ez a katasztrófa – egyetemben számos más nemzetközi tragédiával - nem történhetett volna meg, ha olyan baloldali politikusok ülnek többségben az Európai Parlamentben, akik nem csak felismerik, de időben cselekszenek ezen fasisztoid, szélsőségesen iszlamista és imperialista államok ellen.

 

Az Európai Parlament jövő évi választásán az  Európai Baloldal minél több képviselőjének megválasztása segíthet a nemzetközi béke és biztonság helyreállításában. 

 

Európai Baloldal

Sajtóiroda

http://amiidonk.hu