Sajtóközlemény - „Mi minden egyes nap a túlélésre játszunk!”

„Mi minden egyes nap a túlélésre játszunk!”

Kneszl Beáta Carmen az „Én, a megbélyegzett” című sikerkönyv írója az életét tette fel a Borderline szindrómával küzdők megmentésére, és most csoportot indít.

A Borderline személyiségzavar gyakorta a szakembereknek is fejtörést okoz, mivel az orvostudomány jelenlegi állása szerint a legbonyolultabb pszichikai megbetegedés. A számok magukért beszélnek. 140 millió ember szenved ebben a személyiségzavarban világszerte! Leginkább a fiatalokat érinti, és ha nem kezelik, vagy nem kapják meg a kellő segítséget, akkor sok esetben sikeres öngyilkosságot hajtanak végre a Borderline szindrómában szenvedők.

"Amikor elhatároztam, hogy megírom a könyvet, tudtam, hogy meg fog bélyegezni a társadalom, ezért is adtam neki az „Én, a megbélyegzett„ címet. Azt is tudtam, hogy ez mivel fog járni, de erre tettem fel az életemet. A könyvem végén található egy Teszt (orvosi nyelven: a ”klasszikus 9 kérdéses”). Ha valaki hat, vagy hatnál több kérdésre igennel felel, akkor nagy eséllyel Borderline szindrómában szenved. Már a könyv megírásakor tervben volt egy olyan csoport létrehozása, ahol ezek az emberek segítséget kapnak a mindennapok elviselésében. Mert igen! Mi minden nap, túlélésre játszunk" - mondta Carmen.

Az ügy melléállt Dr. Keresztes Zoltán pszichiáter is, mi több, ő fogja vezetni ezeket a terápiás csoportokat. A doktor úr, jelenleg Magyarországon a leghíresebb és a leghatékonyabb Borderline szindrómával foglalkozó szakember. Egyetemen tanít, előadásokat tart, és mondhatni ő a Borderline szindróma hazai tudora.

A csoportra csak a teszt kitöltése után érdemes jelentkezni, előzetes konzultáció alapján. A csoport a nyilvánosság kizárásával zajlik és 2017. február 12. vasárnap veszi kezdetét. Bővebb információ: borderlinestop@gmail.com

cikkfeltöltő: 
GB

Választás

Márki-Zay Péter, a hatpárti ellenzéki miniszterelnök-jelölt arról is beszélt, hogy árulók vannak a soraikban, és ő tudja, kik azok.
2021.december 23.
Új kutatócéggel dolgozunk” – mondta a Magyar Hangnak Márki-Zay Péter, annak apropóján, hogy december 15-én egy igencsak kellemetlen tartalmú közvélemény-kutatás szivárgott ki a sajtó felé az ellenzéki összefogás népszerűségéről.
2021.december 22.
Bejegyzés alatt áll Gattyán György pártja, a hivatalos bírósági nyilvántartásban már szerepel a Megoldás Mozgalom. A milliárdos pénteken az Egyenes beszédben jelentette be, hogy aktivizálják a párt tevékenységét. Az ellenzéki összefogás tagjai egységesen úgy vélik: Gattyán György indulása csak a Fidesznek jó. Az ATV Híradó riportja.
2021.december 20.
Budapesten, valamint a 23 megyei jogú város közterein, de az összefogásban részt vevő pártok irodáiban is le lehet adni a szignókat.
2021.december 15.
Az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje utcafórumot tartott Székesfehérváron, ahol többek között kijelentette, rendkívül gátlástalan ellenféllel állnak szemben.
2021.december 12.
„Valami megmozdult. Valami, ami túlmutatott a centrális erőtéren és az egymást taposó pártokon, a médiapolitizáláson, a szekértáborokon és a megosztottságon. Szimbólumok jelentek meg, ötletek, tervek és programok kerültek bemutatásra, értelmes politikai viták zajlottak, önkéntesek és aktivisták ezrei dolgoztak az utcákon, pozitív üzeneteket, politikai gesztusokat, elismerést és együttműködést láthattunk, ami vonzotta a választókat is.”
2021.december 9.
Noha az előválasztás alatt komoly összetűzéseik voltak, a volt kormányfő most megvédte a főpolgármestert.
2021.december 2.
Csak egy jós tudná megmondani, milyen hatással lesz a jövő évi országgyűlési választásokra a koronavírus-járvány miatt 2022. június elsejéig meghosszabbított veszélyhelyzet. Erről is beszélt a Hírklikknek Tóth Zoltán választási szakértő, aki szerint igaz a kormány érvelése, hogy nincs akadálya a választásnak, de ez akár egyetlen éjszaka alatt is változhat, ha a Fidesz úgy akarja. Erre minden jogalkotási lehetőségük megmaradt, akár az Alaptörvényt is módosíthatják az ügyben – tette hozzá. Úgy fogalmazott, pillanatnyilag beláthatatlan, mit fognak tenni.
2021.november 28.
Alapvető kérdés, hogy továbbra is egy egyre zártabb, vagy pedig egy nyitott társadalomban fogunk élni, a társadalmi fejlődés mintája nyugati, vagy keleti lesz, s a mindent központosító rendszert erősítjük-e meg, vagy visszaadjuk az intézmények autonómiáját.
2021.november 21.
Márki-Zay Péter azt mondta az ATV-nek, hogy:
2021.november 17.