Rudolf Péter: Megtisztelő feltételezés, hogy nekem politikai befolyásom van, eddig nem érzékeltem

Hosszú távra tervez a Vígszínház élére kinevezett Rudolf Péter. Tisztában van vele, hogy feladata részt venni a közéletben, de csak ügyekhez van viszonya.

https://hvg.hu/kultura/20200716_Rudolf_Peter_Magyar_Narancs_interju

Interjút adott a Magyar Narancsnak Rudolf Péter, akit jövő év végéig neveztek ki a Vígszínház élére. Rudolf a lapnak elmondta: az ember nem ilyen körülmények között akar igazgató lenni. „Ezt az előzményekre értem." Arról is beszélt, hogy ha annyi adatik meg neki, hogy másfél évig lesz igazgató, akkor ennyi volt a dolga, de nem ezzel számol, több évadra előre tervez.

Arra a kérdésre, hogy tudja-e majd a politikai befolyását kamatoztatni, a színházigazgató úgy reagált: megtisztelő feltételezés, hogy neki politikai befolyása van, eddig nem érzékelte. „Nyilván színházigazgatóként egy erősebb helyzetbe kerültem, nagyobb felelősséggel, de hatvanévesen a mondataim súlyát nem a pozícióm adja, hanem – ha van – a hitelességem. Nem látom magam a megmondó ember pozíciójában. »Csináló ember vagy«, ezt egy forgatáson mondta Bodrogi Gyula - és azóta a fülemben van ez az egyszerű mondat. Színházi előadásokkal szeretnék érvelni. Befolyásolni!”

Az interjúban szóba került az is, hogy rendre felemlegetik, kivel focizott egykor Rudolf Péter. A színész, rendező elmondta, imád focizni, rengeteg emberrel játszott együtt, és igen, a 90-es években Orbán Viktorral is focizott egyszer a színészválogatott edzésén. „És ebből egy egész élet történetét össze lehet rakni… Teljesen abszurd. Valószínűleg azokat izgatja ez a kérdés, akiknek nincs fantáziájuk arról, hogy az ember a hatalom közelében nem csapott vállal kuncsorog. Szóval ez nem az én keresztem. Ez az ő keresztjük.”

cikkfeltöltő: 
GB

Választás

Csak egy jós tudná megmondani, milyen hatással lesz a jövő évi országgyűlési választásokra a koronavírus-járvány miatt 2022. június elsejéig meghosszabbított veszélyhelyzet. Erről is beszélt a Hírklikknek Tóth Zoltán választási szakértő, aki szerint igaz a kormány érvelése, hogy nincs akadálya a választásnak, de ez akár egyetlen éjszaka alatt is változhat, ha a Fidesz úgy akarja. Erre minden jogalkotási lehetőségük megmaradt, akár az Alaptörvényt is módosíthatják az ügyben – tette hozzá. Úgy fogalmazott, pillanatnyilag beláthatatlan, mit fognak tenni.
2021.november 28.
Alapvető kérdés, hogy továbbra is egy egyre zártabb, vagy pedig egy nyitott társadalomban fogunk élni, a társadalmi fejlődés mintája nyugati, vagy keleti lesz, s a mindent központosító rendszert erősítjük-e meg, vagy visszaadjuk az intézmények autonómiáját.
2021.november 21.
Márki-Zay Péter azt mondta az ATV-nek, hogy:
2021.november 17.
Brüsszeli látogatása során, ígéretéhez híven a híres ereszcsatornát is útba ejtette Márki-Zay Péter, az ellenzéki összefogás miniszterelnök-jelöltje.
2021.november 11.
Megnyílt az út az előtt, hogy a kormány úgynevezett "gyermekvédelmi" népszavazási kérdéseiről a jövő tavaszi országgyűlési választásokkal egy napon dönthessenek a választók.
2021.november 10.
Az előválasztás megítélésének döntő, történelmi szempontja az lesz, hogy végül sikerül-e a segítségével a Fidesz rendszerét lebontani. Ez még előttünk áll, vannak rá biztató jelek, de sokakban kétségek is.
2021.november 7.
Árnyékkormány létrehozását fontolgatja Márki-Zay Péter közös ellenzéki miniszterelnök-jelölt, az előválasztás győztese.
2021.október 21.
Furcsa, hogy az M1 többször forgatott az ellenzéki politikusról a napokban, híradójukat mégis régebbi fotókkal, Facebook-képekkel illusztrálták.
2021.október 19.