A rovástáblák megrongálása nem véleménynyilvánítás

Az egységes Kárpát-medencei rovás helynévtábla-rendszer fenntartója, a Rovás Alapítvány elítéli a Magyar Kétfarkú Kutya Párt szervezett táblarongálási akcióját és felszólítja a viccpártot a táblák helyreállítására. Az alapítvány kéri a táblatulajdonosokat rendőrségi feljelentés megtételére.

A rovásműveltség a magyar szellemi örökség kiemelkedő jelentőségű része, a székely-magyar rovás írásrendszer pedig a legfontosabb magyar kultúrkincs, a magyar nyelv elválaszthatatlan eleme. Megőrzésük, használatuk és fejlesztésük a magyar nemzeti közösség feladata. 2010 óta közel 300 település majd 1000 egységes Kárpát-medencei rovás helynévtáblát állított önerőből. A táblák az összetartozást, a rovásműveltség iránti elkötelezettséget jelzik és ismeretterjesztési célokat is szolgálnak.

Kihelyezésük hatósági engedéllyel, a közúti táblaállítás jogi és műszaki követelményei szerint történik. A táblaállításhoz világnézettől függetlenül bárki csatlakozhat, a mozgalom örömmel lát minden résztvevőt.

A Rovás Alapítvány és rovótársadalom elutasít minden politikai támadást szóban és tettben, így a Magyar Kétfarkú Kutya Párt szervezett táblarongálási akcióját is. Kérjük károsultakat a rendőrségi feljelentés megtételére, és felszólítjuk a viccpártot a károk haladéktalan helyreállítására. Az alapítvány szükség esetén ehhez szakmai támogatást nyújt és reméli, hogy a párt véleménynyilvánítása a jövőben a rombolás helyett építőmunkában fejeződik ki.

Rovás Alapítvány - OS

Választás

Márki-Zay Péter, a hatpárti ellenzéki miniszterelnök-jelölt arról is beszélt, hogy árulók vannak a soraikban, és ő tudja, kik azok.
2021.december 23.
Új kutatócéggel dolgozunk” – mondta a Magyar Hangnak Márki-Zay Péter, annak apropóján, hogy december 15-én egy igencsak kellemetlen tartalmú közvélemény-kutatás szivárgott ki a sajtó felé az ellenzéki összefogás népszerűségéről.
2021.december 22.
Bejegyzés alatt áll Gattyán György pártja, a hivatalos bírósági nyilvántartásban már szerepel a Megoldás Mozgalom. A milliárdos pénteken az Egyenes beszédben jelentette be, hogy aktivizálják a párt tevékenységét. Az ellenzéki összefogás tagjai egységesen úgy vélik: Gattyán György indulása csak a Fidesznek jó. Az ATV Híradó riportja.
2021.december 20.
Budapesten, valamint a 23 megyei jogú város közterein, de az összefogásban részt vevő pártok irodáiban is le lehet adni a szignókat.
2021.december 15.
Az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje utcafórumot tartott Székesfehérváron, ahol többek között kijelentette, rendkívül gátlástalan ellenféllel állnak szemben.
2021.december 12.
„Valami megmozdult. Valami, ami túlmutatott a centrális erőtéren és az egymást taposó pártokon, a médiapolitizáláson, a szekértáborokon és a megosztottságon. Szimbólumok jelentek meg, ötletek, tervek és programok kerültek bemutatásra, értelmes politikai viták zajlottak, önkéntesek és aktivisták ezrei dolgoztak az utcákon, pozitív üzeneteket, politikai gesztusokat, elismerést és együttműködést láthattunk, ami vonzotta a választókat is.”
2021.december 9.
Noha az előválasztás alatt komoly összetűzéseik voltak, a volt kormányfő most megvédte a főpolgármestert.
2021.december 2.
Csak egy jós tudná megmondani, milyen hatással lesz a jövő évi országgyűlési választásokra a koronavírus-járvány miatt 2022. június elsejéig meghosszabbított veszélyhelyzet. Erről is beszélt a Hírklikknek Tóth Zoltán választási szakértő, aki szerint igaz a kormány érvelése, hogy nincs akadálya a választásnak, de ez akár egyetlen éjszaka alatt is változhat, ha a Fidesz úgy akarja. Erre minden jogalkotási lehetőségük megmaradt, akár az Alaptörvényt is módosíthatják az ügyben – tette hozzá. Úgy fogalmazott, pillanatnyilag beláthatatlan, mit fognak tenni.
2021.november 28.
Alapvető kérdés, hogy továbbra is egy egyre zártabb, vagy pedig egy nyitott társadalomban fogunk élni, a társadalmi fejlődés mintája nyugati, vagy keleti lesz, s a mindent központosító rendszert erősítjük-e meg, vagy visszaadjuk az intézmények autonómiáját.
2021.november 21.
Márki-Zay Péter azt mondta az ATV-nek, hogy:
2021.november 17.