Riport Hüvelyes Lajossal kilakoltatásáról, bilincsbe veréséről és zártosztályra szállításáról

Pomáz, 2016. július 17. vasárnap (MSZF)

Hüvelyes Lajost, a terézvárosi lakásából péntek délután rendőri akció keretében kilakoltatott 72 éves rokkantat a pomázi Gálfi Béla Gyógyító és Rehabilitációs Nonprofit Kft. kórházának pszichiátriai osztályára szállították, ahol szombat délután felkereste a Magyar Szociális Fórum alapító-szervezője, hogy első kézből tájékozódjon a hatóságok vele szemben történt eljárásáról.

    Hüvelyes Lajos tiszta logikával a következőket mondta Simó Endrének: „Péntek délután kb. fél négykor megjelent lakásomnál a VI. kerületi Család- és Gyermekjóléti Szolgálat képviselője, valamint Dr. Szelényi Andrea orvos, és egy fényképet mutatott nekem arról a tatárszentgyörgyi házról, amelybe át akarnának költöztetni. Méltatták szépségét és előnyeit, és gondozást is kilátásba helyeztek ott. Megkérdeztem tőlük, miért nem itt gondoskodnak rólam, ahol most lakom. Magának ott jobb lesz – mondták nekem. Erre azt válaszoltam, hogy miért kellene hinnem a szép szavakban, amikor eddigi tetteik ennek az ellenkezőjét mutatják. Itt akarok maradni az Izabella utcai lakásban, és inkább öngyilkos leszek, ha nem hagynak békén. Röviddel ezután 8-10 rendőr jelent meg a lakásom előtt, és amikor kiléptem a küszöbre lerántottak, belegyömöszöltek egy tolószékbe, beteg bal karomat jajveszékelésem közepette kicsavarták, és hátam mögé kulcsolt kezemet bilincsbe verték. ’Maga ön és közveszélyes’ – mondták -, megkérdezték, hol tartom a gyógyszert és az alkoholt, amivel meg akarom ölni magamat, elkezdtek kutatni utánuk, anélkül, hogy felmutattak volna házkutatási engedélyt. Igaz, magam is elfelejtettem elkérni tőlük, de úgyis tudtam, hogy nem találnak semmit. Amikor üres kézzel kijöttek, kigurítottak a mentőkocsihoz, és mint egy zsákot beledobtak a kihúzott ágyba. Kis híján kigurultam belőle az úttestre. Kérésem ellenére nem engedték meg, hogy magamhoz vegyem személyi okmányaimat, 9 ezer forintnyi pénzemet, sem pedig a mobiltelefonomat. A mentőautóban még le is kötöztek, nehogy elfussak, majd vitatkozni kezdtek arról, hogy velem jöjjön-e rendőr, vagy ne. Úgy döntöttek, hogy rendőri kísérettel szállítanak be, mert akkor 4 napig tarthatnak benn, különben két nap múlva ki kell engedniük. A bilincset csak akkor vették le rólam, amikor ide érkeztünk a kórházhoz. Úgy viselkedtek velem, mint egy barommal. Jogfosztottként kezelnek”.

  A Gálfi Béla kórház I. számú pszichiátriai osztályára elektromágneses zárral felszerelt sínen csúszó rácsos üvegajtón át lehet bejutni, távirányítós zárkioldó berendezés aktiválása után. Az ápolónők közül volt, aki udvariasan és előzékenyen viselkedett velem, és olyan is akadt, aki kevésbé. A négyágyas kórtermek tiszták - számolt be róla Simó Endre, akinek Hüvelyes elmondta, hogy nem ő az egyetlen, akit kilakoltatása után oda zártak be.

    A jövő héten orvosi igazságügyi bizottság keresi majd fel Hüvelyes Lajost, hogy megállapítsa a nyilvánvalót, azt, hogy valóban nem zártosztályon a helye. Beszámíthatatlannak akartak feltüntetni, hogy kilakoltathassanak és elbánjanak velem. Ez nem egészségügyi kérdés, hanem politika. Így működik ma a jogállam – mondta keserűen a meghurcolt ember.+++

 

Kiadta: MSZF SZK

+36 30 5927371

www.mszfszk.hu

cikkfeltöltő: 
GB

Választás

Márki-Zay Péter, a hatpárti ellenzéki miniszterelnök-jelölt arról is beszélt, hogy árulók vannak a soraikban, és ő tudja, kik azok.
2021.december 23.
Új kutatócéggel dolgozunk” – mondta a Magyar Hangnak Márki-Zay Péter, annak apropóján, hogy december 15-én egy igencsak kellemetlen tartalmú közvélemény-kutatás szivárgott ki a sajtó felé az ellenzéki összefogás népszerűségéről.
2021.december 22.
Bejegyzés alatt áll Gattyán György pártja, a hivatalos bírósági nyilvántartásban már szerepel a Megoldás Mozgalom. A milliárdos pénteken az Egyenes beszédben jelentette be, hogy aktivizálják a párt tevékenységét. Az ellenzéki összefogás tagjai egységesen úgy vélik: Gattyán György indulása csak a Fidesznek jó. Az ATV Híradó riportja.
2021.december 20.
Budapesten, valamint a 23 megyei jogú város közterein, de az összefogásban részt vevő pártok irodáiban is le lehet adni a szignókat.
2021.december 15.
Az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje utcafórumot tartott Székesfehérváron, ahol többek között kijelentette, rendkívül gátlástalan ellenféllel állnak szemben.
2021.december 12.
„Valami megmozdult. Valami, ami túlmutatott a centrális erőtéren és az egymást taposó pártokon, a médiapolitizáláson, a szekértáborokon és a megosztottságon. Szimbólumok jelentek meg, ötletek, tervek és programok kerültek bemutatásra, értelmes politikai viták zajlottak, önkéntesek és aktivisták ezrei dolgoztak az utcákon, pozitív üzeneteket, politikai gesztusokat, elismerést és együttműködést láthattunk, ami vonzotta a választókat is.”
2021.december 9.
Noha az előválasztás alatt komoly összetűzéseik voltak, a volt kormányfő most megvédte a főpolgármestert.
2021.december 2.
Csak egy jós tudná megmondani, milyen hatással lesz a jövő évi országgyűlési választásokra a koronavírus-járvány miatt 2022. június elsejéig meghosszabbított veszélyhelyzet. Erről is beszélt a Hírklikknek Tóth Zoltán választási szakértő, aki szerint igaz a kormány érvelése, hogy nincs akadálya a választásnak, de ez akár egyetlen éjszaka alatt is változhat, ha a Fidesz úgy akarja. Erre minden jogalkotási lehetőségük megmaradt, akár az Alaptörvényt is módosíthatják az ügyben – tette hozzá. Úgy fogalmazott, pillanatnyilag beláthatatlan, mit fognak tenni.
2021.november 28.
Alapvető kérdés, hogy továbbra is egy egyre zártabb, vagy pedig egy nyitott társadalomban fogunk élni, a társadalmi fejlődés mintája nyugati, vagy keleti lesz, s a mindent központosító rendszert erősítjük-e meg, vagy visszaadjuk az intézmények autonómiáját.
2021.november 21.
Márki-Zay Péter azt mondta az ATV-nek, hogy:
2021.november 17.