Rendőrséggel kerestetik a civilek az eltűnt Hüvelyes Lajost

Budapest-Tatárszentgyörgy, 2016. augusztus 14. vasárnap (MSZF)

   A rendőrség segítségét kérték a civilek a csütörtökön eltűnt Hüvelyes Lajos felkutatásáért. A Magyar Szociális Fórum a dabasi rendőrkapitányságra juttatta el kérését, a rokkant férfi önkéntes segítői pedig a VI. kerületi rendőrkapitányságtól kérték az eltűnt személy felkutatását – tudatta a Szociális Fórum vasárnap.

    A 73 éves terézvárosi kilakoltatott hollétéről negyedik napja nem tudni semmit. Utoljára akkor látták, amikor csütörtök délelőtt a pomázi Gálfi Béla kórház pszichiátriai osztályáról ismeretlen helyre szállították. A VI. kerületi önkormányzat egyik alkalmazottja pénteken azt mondta az MSZF-nek, hogy a rokkant embert Tatárszentgyörgyre szállították. Felsőbb utasításra hivatkozva megtagadta a választ arra a kérdésre, hogy pontosan hová, milyen címre. „Erre nem válaszolhatok, nincs felhatalmazásom rá” – közölte. Megtagadta a választ ugyanerre a kérdésre a tatárszentgyörgyi önkormányzat is.

    A titkolózás oka ismeretlen, az emberi jogok sérelméhez viszont aligha férhet kétség, hiszen megakadályozzák az érintett kapcsolattartását azokkal a személyekkel, akik mellette álltak és állnak– jegyezte meg az MSZF.

    A rendőrségre pénteken elküldött megkeresésekre eddig még nem jött válasz. A civilek azt is jelezték a hatóságnak, hogy Hüvelyes Lajos mobil telefonja csütörtök óta üzemen kívül van, ezért elérhetetlen. Az őt segítő fiatalok csoportja, és az emberi jogaiért kiálló Magyar Szociális Fórum mindent megtesz azért, hogy nyomára bukkanjon az eltűnt embernek, és kiderítse, milyen jogon tagadják meg az illetékesek a hollétéről szóló információt, és a kapcsolattartást vele.+++

 

Kiadta: MSZF SZK

+36 30 5927371

www.mszfszk.hu

cikkfeltöltő: 
GB

Választás

Márki-Zay Péter, a hatpárti ellenzéki miniszterelnök-jelölt arról is beszélt, hogy árulók vannak a soraikban, és ő tudja, kik azok.
2021.december 23.
Új kutatócéggel dolgozunk” – mondta a Magyar Hangnak Márki-Zay Péter, annak apropóján, hogy december 15-én egy igencsak kellemetlen tartalmú közvélemény-kutatás szivárgott ki a sajtó felé az ellenzéki összefogás népszerűségéről.
2021.december 22.
Bejegyzés alatt áll Gattyán György pártja, a hivatalos bírósági nyilvántartásban már szerepel a Megoldás Mozgalom. A milliárdos pénteken az Egyenes beszédben jelentette be, hogy aktivizálják a párt tevékenységét. Az ellenzéki összefogás tagjai egységesen úgy vélik: Gattyán György indulása csak a Fidesznek jó. Az ATV Híradó riportja.
2021.december 20.
Budapesten, valamint a 23 megyei jogú város közterein, de az összefogásban részt vevő pártok irodáiban is le lehet adni a szignókat.
2021.december 15.
Az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje utcafórumot tartott Székesfehérváron, ahol többek között kijelentette, rendkívül gátlástalan ellenféllel állnak szemben.
2021.december 12.
„Valami megmozdult. Valami, ami túlmutatott a centrális erőtéren és az egymást taposó pártokon, a médiapolitizáláson, a szekértáborokon és a megosztottságon. Szimbólumok jelentek meg, ötletek, tervek és programok kerültek bemutatásra, értelmes politikai viták zajlottak, önkéntesek és aktivisták ezrei dolgoztak az utcákon, pozitív üzeneteket, politikai gesztusokat, elismerést és együttműködést láthattunk, ami vonzotta a választókat is.”
2021.december 9.
Noha az előválasztás alatt komoly összetűzéseik voltak, a volt kormányfő most megvédte a főpolgármestert.
2021.december 2.
Csak egy jós tudná megmondani, milyen hatással lesz a jövő évi országgyűlési választásokra a koronavírus-járvány miatt 2022. június elsejéig meghosszabbított veszélyhelyzet. Erről is beszélt a Hírklikknek Tóth Zoltán választási szakértő, aki szerint igaz a kormány érvelése, hogy nincs akadálya a választásnak, de ez akár egyetlen éjszaka alatt is változhat, ha a Fidesz úgy akarja. Erre minden jogalkotási lehetőségük megmaradt, akár az Alaptörvényt is módosíthatják az ügyben – tette hozzá. Úgy fogalmazott, pillanatnyilag beláthatatlan, mit fognak tenni.
2021.november 28.
Alapvető kérdés, hogy továbbra is egy egyre zártabb, vagy pedig egy nyitott társadalomban fogunk élni, a társadalmi fejlődés mintája nyugati, vagy keleti lesz, s a mindent központosító rendszert erősítjük-e meg, vagy visszaadjuk az intézmények autonómiáját.
2021.november 21.
Márki-Zay Péter azt mondta az ATV-nek, hogy:
2021.november 17.