Rendőrséggel kerestetik a civilek az eltűnt Hüvelyes Lajost

Budapest-Tatárszentgyörgy, 2016. augusztus 14. vasárnap (MSZF)

   A rendőrség segítségét kérték a civilek a csütörtökön eltűnt Hüvelyes Lajos felkutatásáért. A Magyar Szociális Fórum a dabasi rendőrkapitányságra juttatta el kérését, a rokkant férfi önkéntes segítői pedig a VI. kerületi rendőrkapitányságtól kérték az eltűnt személy felkutatását – tudatta a Szociális Fórum vasárnap.

    A 73 éves terézvárosi kilakoltatott hollétéről negyedik napja nem tudni semmit. Utoljára akkor látták, amikor csütörtök délelőtt a pomázi Gálfi Béla kórház pszichiátriai osztályáról ismeretlen helyre szállították. A VI. kerületi önkormányzat egyik alkalmazottja pénteken azt mondta az MSZF-nek, hogy a rokkant embert Tatárszentgyörgyre szállították. Felsőbb utasításra hivatkozva megtagadta a választ arra a kérdésre, hogy pontosan hová, milyen címre. „Erre nem válaszolhatok, nincs felhatalmazásom rá” – közölte. Megtagadta a választ ugyanerre a kérdésre a tatárszentgyörgyi önkormányzat is.

    A titkolózás oka ismeretlen, az emberi jogok sérelméhez viszont aligha férhet kétség, hiszen megakadályozzák az érintett kapcsolattartását azokkal a személyekkel, akik mellette álltak és állnak– jegyezte meg az MSZF.

    A rendőrségre pénteken elküldött megkeresésekre eddig még nem jött válasz. A civilek azt is jelezték a hatóságnak, hogy Hüvelyes Lajos mobil telefonja csütörtök óta üzemen kívül van, ezért elérhetetlen. Az őt segítő fiatalok csoportja, és az emberi jogaiért kiálló Magyar Szociális Fórum mindent megtesz azért, hogy nyomára bukkanjon az eltűnt embernek, és kiderítse, milyen jogon tagadják meg az illetékesek a hollétéről szóló információt, és a kapcsolattartást vele.+++

 

Kiadta: MSZF SZK

+36 30 5927371

www.mszfszk.hu

cikkfeltöltő: 
GB