Rejtőzködő történelem a világhálón

Budapest Főváros Levéltára Rejtőzködő történelem a világhálón – Az 1944. évi adatszolgáltatási ívektől Kassáig címen tájékoztatót rendez az interneten elérhető digitalizált levéltári anyagáról.

Budapest Főváros Levéltára élen jár a nála őrzött iratok digitalizálásában: a Hungaricana közgyűjteményi portálon közzétett adatbázisai és digitális felvételei évről évre bővülnek, otthonról is elérhetők, kutathatók. Az interneten elérhető adatbázisokban rejlő lehetőségek azonban korántsem nincsenek kihasználva, sokak számára rejtve maradt eddig az így elérhető információ.

Budapest Főváros Levéltára elsődleges célja, hogy minél szélesebb körben ismerjék meg és használják a világhálón elérhető digitalizált iratanyagát. Ezt szolgálja tájékoztatónk is, ahol munkatársaink röviden bemutatják, hogyan néz ki és mit takar az 1944. évi adatszolgáltatási ívek szenzációs irategyüttese, milyen budapesti vonatkozású kincseket rejt a kassai Szlovák Technikai Múzeum, miért keresett fel Kosztolányi Dezső egy budapesti közjegyzőt, egyáltalán, milyen adatok is nyerhetők közjegyzői iratokból.

Bővebben: http://bparchiv.hu/hirek/rejtozkodo-tortenelem-vilaghalon-az-1944-evi-adatszolgaltatasi-ivektol-kass

Budapest Főváros Levéltára - OS