Putyin: Oroszország demokratikus és becsületes világrendet akar

Moszkva-Budapest, 2017. március 19. vasárnap (MSZF)

 

     Önmegtartóztatásra, bölcsességre, felelősségtudatra szólított fel az orosz elnök a nemzetközi helyzet javítása érdekében – tájékoztatott róla a Magyar Békekör vasárnap.

     Oroszországba akkreditált tizenhárom nagykövet megbízólevelének átvételekor mondott beszédében Vlagyimir Putyin kijelentette: „Remélem, hogy önök, tisztelt hölgyeim és uraim, miközben államaikat képviselik az Orosz Föderációban, maximálisan hozzájárulnak ahhoz is, hogy a partnerség, az egyenjogúság és a kölcsönös megértés szellemében fejlődjenek a kétoldalú és sokoldalú kapcsolatok”.

     Oroszország azt akarja, hogy a nemzetközi jogon és az ENSZ alapokmányán alapuló demokratikus és becsületes világrend jöjjön létre. Olyan, amely abszolút értéknek tekinti a kultúrák és a civilizációk sokféleségét, az államok nemzeti szuverenitását.

     Oroszország ennek érdekében közös lépésekre szólít fel – mondta. Majd így folytatta: Oroszországnak nincsenek kis vagy nagy partnerei. Minden egyes országot megbecsülünk, és készek vagyunk teljes körű párbeszédre vele az együttműködés bővítése érdekében, építően, a kölcsönös tisztelet szellemében. Vonatkozik ez a biztonság megerősítésére és a nemzetközi stabilitás megőrzésére is”. Putyin kiemelte a közös fellépés szükségességét a nemzetközi terrorizmus ellen.+++

 

Kiadta: MSZF SZK

cikkfeltöltő: 
GB

Választás

Márki-Zay Péter, a hatpárti ellenzéki miniszterelnök-jelölt arról is beszélt, hogy árulók vannak a soraikban, és ő tudja, kik azok.
2021.december 23.
Új kutatócéggel dolgozunk” – mondta a Magyar Hangnak Márki-Zay Péter, annak apropóján, hogy december 15-én egy igencsak kellemetlen tartalmú közvélemény-kutatás szivárgott ki a sajtó felé az ellenzéki összefogás népszerűségéről.
2021.december 22.
Bejegyzés alatt áll Gattyán György pártja, a hivatalos bírósági nyilvántartásban már szerepel a Megoldás Mozgalom. A milliárdos pénteken az Egyenes beszédben jelentette be, hogy aktivizálják a párt tevékenységét. Az ellenzéki összefogás tagjai egységesen úgy vélik: Gattyán György indulása csak a Fidesznek jó. Az ATV Híradó riportja.
2021.december 20.
Budapesten, valamint a 23 megyei jogú város közterein, de az összefogásban részt vevő pártok irodáiban is le lehet adni a szignókat.
2021.december 15.
Az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje utcafórumot tartott Székesfehérváron, ahol többek között kijelentette, rendkívül gátlástalan ellenféllel állnak szemben.
2021.december 12.
„Valami megmozdult. Valami, ami túlmutatott a centrális erőtéren és az egymást taposó pártokon, a médiapolitizáláson, a szekértáborokon és a megosztottságon. Szimbólumok jelentek meg, ötletek, tervek és programok kerültek bemutatásra, értelmes politikai viták zajlottak, önkéntesek és aktivisták ezrei dolgoztak az utcákon, pozitív üzeneteket, politikai gesztusokat, elismerést és együttműködést láthattunk, ami vonzotta a választókat is.”
2021.december 9.
Noha az előválasztás alatt komoly összetűzéseik voltak, a volt kormányfő most megvédte a főpolgármestert.
2021.december 2.
Csak egy jós tudná megmondani, milyen hatással lesz a jövő évi országgyűlési választásokra a koronavírus-járvány miatt 2022. június elsejéig meghosszabbított veszélyhelyzet. Erről is beszélt a Hírklikknek Tóth Zoltán választási szakértő, aki szerint igaz a kormány érvelése, hogy nincs akadálya a választásnak, de ez akár egyetlen éjszaka alatt is változhat, ha a Fidesz úgy akarja. Erre minden jogalkotási lehetőségük megmaradt, akár az Alaptörvényt is módosíthatják az ügyben – tette hozzá. Úgy fogalmazott, pillanatnyilag beláthatatlan, mit fognak tenni.
2021.november 28.
Alapvető kérdés, hogy továbbra is egy egyre zártabb, vagy pedig egy nyitott társadalomban fogunk élni, a társadalmi fejlődés mintája nyugati, vagy keleti lesz, s a mindent központosító rendszert erősítjük-e meg, vagy visszaadjuk az intézmények autonómiáját.
2021.november 21.
Márki-Zay Péter azt mondta az ATV-nek, hogy:
2021.november 17.