Pusztító biciklicsapda lett a javítás eredménye a legforgalmasabb bringaúton

https://index.hu/kerekagy/2018/08/09/pusztito_biciklicsapda_lett_a_javit...

Volt egyszer egy besüllyedt csatornafedő a Bajcsy-Zsilinszy úti bicikliút közepén. Nehéz volt kikerülni, ha átmentél rajta bringával, bukkant egyet, benned pedig áramütésként suhant át az érzés, hogy ez itt most beszakad, és kezed-lábad eltöröd.

Néhány héttel ezelőtt a problémát észlelve papírkordonnal körbekerítették a műveleti területet, ami elég izgalmas innovációnak bizonyult. Középről haladva az út 50-60 százalékát zár alá helyezték a bringaútnak, úgy, hogy lényegében csak balról lehetett kikerülni. Kétirányú forgalom esetén azért ez nem semmi. Autóutakon is szokás ilyesmit csinálni, csak akkor megoldják a kerülőpályát, itt ezt bajosan lehetett volna. Persze, fel lehetett menni jobbra a gyalogútra (ha épp nem sétáltak ott), de a Bajcsyn azért általában inkább a turisták sétálnak a bicikliúton, mint fordítva. 

Fotó: Fábián Tamás / Index

Végül a hét elején vettük észre, hogy megoldották a helyzetet, nem is akárhogy! Megszüntették a csatornafedő süllyedését, de a kivitelezők annyira fellelkesülhettek menet közben, hogy nem elégedtek meg azzal, ha vízszintbe hozzák. 

A csatornafedő kapott egy csinos kis kiemelést, mint egy emléket állítva a város egyik legforgalmasabb bicikliútján hosszú hetek óta éktelenkedő gennyes sebnek. 

Rámondhatnánk, hogy persze, jobb, mint ha beszakadna a biciklis alatt a fedő, de a baloldalt 5-7 centire kiálló betonlapban simán el lehet esni, ha egy pillanatra nem figyel oda az ember. Az emberre veszélyes helyzeteken túl a kerékpárra sincs jó hatással, könnyen nyolcas lehet a kérékben.

De ki tudja, talán ez még nem a végleges állapot, csupán egy pillanat, és nem várt csavarokkal folytatódik majd a csatornafedő kálváriája. 

cikkfeltöltő: 
GB