Puch László milliárdos összeget kapott Mészáros Lőrinc cégétől

https://hvg.hu/itthon/20181205_Puch_Laszlo_milliardos_osszeget_kapott_Me...

Milliárdos összeget kapott Puch László, az MSZP volt pénztárosa a Szabad Föld eladásáért Mészáros Lőrinc cégétől – tudta meg a HVG a szocialista politikushoz közel álló forrástól. Az erről szóló cikk az e heti HVG-ben olvasható

A hetekben kialakult fideszes médiamonstrum lenyelte a Szabad Földet. Ehhez a vidéki Magyarország hetilapját előbb meg kellett vásárolni Puch Lászlótól. Az MSZP volt pénztárnoka nem ajándékozta el tulajdonát, mint a fideszes oligarchák. Az üzletről maga az értintett nem akart nyilatkozni, a pontos ár pedig üzleti titoknak számít, a HVG azonban megtudta, hogy milliárdos összeget kapott Puch a Mészáros-cégtől. Az pedig már a nonszensz kategóriája, hogy a felcsúti Zuckerberg súlyos pénzen vett friss szerzeményét azonnal el is ajándékozta.

Szabad Föld ugyanis a közbülső állomásról már ingyen, „felajánlással” került át a fideszes médiaholdingba. Ezen a körülményen forrásunk is jót nevet, hiszen ki az, aki ennyi pénzt ad, hogy utána egy percre se tudja szerzeményét magáénak. Állítólag Puchnak nem árulták el, hogy ez lesz a hetilap sorsa, ő nem is Mészárossal tárgyalt.

Puch húzása sokakat megdöbbentett, szocialista körökben is. „Szégyen” – kommentálta egy nem Puch oldalán álló politikus, de még a köréhez soroltak sem értettek egyet az eladással. Bár állítólag a Szabad Föld példányszáma csökkent, és a postai előfizetések miatt a hatalomnak „kitett” volt a konstrukció, egy szocialista beszélgetőtársunk szerint nem anyagi oka volt annak, hogy Puch eladta a lapot, hanem politikai. „Most szóltak, hogy adja oda” – mondta, de ugyanezt fogalmazta meg több, nemcsak szocialista körből származó nyilatkozónk is.

Az e heti HVG hosszabban foglalkozik azzal, hogyan lett narancsvidék a Szabad Föld, és mi kényszerítette az ajándékozásra a tulajdonukhoz ragaszkodni próbáló oligarchákat.

cikkfeltöltő: 
GB