"Polt börtönbe kerül, ha elsikálja Tiborc csalási ügyét"

http://sztarklikk.hu/kozelet/polt-bortonbe-kerul-ha-elsikalja-tiborc-csa...

 

"Polt börtönbe kerül, ha elsikálja Tiborc csalási ügyét"

2018. February. 07. 14:23 

 

A kormányváltás után Polt Péter, fideszes legfőbb ügyésznek mindenképpen mennie kell, de ha megpróbálja elsikálni Orbán vejének csalási botrányát, ő maga is börtönbe fog kerülni - írja közleményében Varju László országgyűlési képviselő, a DK alelnöke.

Nyilvánosságra került az EU csalás elleni hivatalának, az OLAF-nak jelentése az ELIOS nevű cégről. Ennek a társaságnak volt tulajdonosa Orbán Viktor veje, Tiborcz István, és ez volt az a társaság, amelyik letarolta az önkormányzatok által kiírt uniós finanszírozású közvilágítás-fejlesztési pályázatokat. A jelentés 35 pályázat esetében tárt föl komoly szabálytalanságokat, felmerül a szervezett bűnözés gyanúja is.

Az OLAF azt javasolja, hogy az Európai Bizottság mindezért 13 milliárd forinttal büntesse Magyarországot.

Először a Demokratikus Koalíció tette szóvá, hogy mit művel Orbán veje a világítási biznisszel.  A DK európai parlamenti képviselői hívták fel az OLAF figyelmét az ügyre, ezt követően indult meg az az uniós vizsgálat, amelynek gyalázatos eredménye most nyilvánosságra került.

 

A kormányváltás után Polt Péter, fideszes legfőbb ügyésznek mindenképpen mennie kell, de ha megpróbálja elsikálni Orbán vejének csalási botrányát, ő maga is börtönbe fog kerülni - írja közleményében Varju László országgyűlési képviselő, a DK alelnöke.

 

Forrás: Sztárklikk

cikkfeltöltő: 
GB