Poloskainvázió: íme újabb nyolc ötlet a büdös bogarak ellen

Korábbi cikkek a témában:

Jönnek a poloskák: íme egy ötlet a büdös bogarak ellen

Tömegével özönlenek be a lakásokba a poloskák, lassan már invázióról beszélhetünk, annyi van belőlük.

Kétféle poloskával találkozhatunk: a zöld színű vándorpoloskával, valamint a barna színű, zúgva repülő, büdös váladékot kibocsátó ázsiai márványospoloskával. A meleg mellett a lámpa fénye is vonzza őket. Mivel nincs természetes ellenségük, irtásuk is nehézkes.

Olvasóinktól újabb ötleteket kaptunk, hogyan szabadulhatunk meg tőlük:

  • A legegyszerűbb módszer, ha egyszerűen felporszívózzuk őket, majd a porzsákban levő poloskákat széttapossuk (ha nem eldobható a porzsák, akkor öntsük át a tartalmát porszívózás után egy zacskóba és abban tapossuk el a büdös bogarakat).
  • Emellett a szúnyogháló is segíthet, azon nem tudnak átmászni a bogarak, feltéve, ha a háló sérülésmentes.
  • A vegyszerek közül is akad olyan, melyről többen állítják, hatékony: érdemes lehet kipróbálni a Biokillt, melyet olvasóink szerint az ablakok és ajtók környékére kell fújni. Ahogy a flakonon a tájékoztató írja, nem azonnal, hanem késleltetve hat, de sokak szerint valóban hatásos a poloskák ellen.

  • Van, aki a fokhagymára esküszik: fokhagymával kell bekenni az ablakokat és nem jönnek be a bogarak. Nem biztos, hogy kellemes szag lesz tőle a lakásban, de ha hatékony, megéri.
  • Egy másik tanács szerint fogjuk meg őket és egyszerűen húzzuk le a wc-ben. Remélhetőleg nem másznak vissza...
  • A szódabikarbónás módszer is közkedvelt, bár nem biztos, hogy tényleg hat: eszerint egy kávéskanál szódabikarbónát kell összekeverni 1 evőkanál ecettel és egy kevés (2,5 deci) vízzel, majd ezt ráfújni az ablakok, ajtók környékére.
  • Végül pedig egy érdekes ötlet: egy tálcára vagy tálba mosószeres vizet öntünk és este egy lámpával megvilágítva az ablaknál hagyjuk. A bogarak beleszállnak (a fény miatt) és elpusztulnak reggelre.
  • Létezik továbbá egy vákuumos poloskaelkapó eszköz is, ami segít begyűjteni a zavaró poloskákat. Az USB-ről tölthető szerkezet úgy működik, mint egy porszívó: felszippantja a bogarakat egy műanyag csőbe.

Próbáljátok ki őket és írjátok meg, nektek melyik vált be!