Polis Budapest megnyitó és filmvetítés // Az építész könyvespolca. Vendég: 3h építésziroda // Indul a Balkon Aranya Pályázat! // A komposztálásról mindent & gilisztakomposzt workshop // Toborzó az újonnan kialakításra kerülő IBIS Healing Garden parcelláir

 

Polis. A Városi Közterek Európai Díjának 7 tanulsága

Kiállítás a Városi Közterületek Európai Díjának 28 legkiválóbb projektjéről. A tárlat a díj történetének elmúlt 9 évéből válogatva olyan projekteket mutat be, amelyek működő megoldást kínálnak az európai városokat érintő legégetőbb kihívásokra. 

A kiállítást megnyitja: Judit Carrera, a Barcelonai Kortárs Kulturális Központ programigazgatója (CCCB) és Kádár Bálint, a Kortárs Építészeti Központ elnöke.

A megnyitón vetítjük Valyo, város és a folyó "Szabihíd – A szabadság hídja" c. filmjét, ami az elmúlt évek legjobb budapesti köztéri kezdeményezéséről, a Szabihíd projektről szól. 

A kiállítás nyelve angol. 

A kiállítás szervezői a Barcelonai Kortárs Kulturális Központ (CCCB) és a Kortárs Építészeti Központ (KÉK). 

A kiállítást a Nemzeti Kulturális Alap Építőművészeti Kollégiuma, a Embajada de España en Hungría, a Budapesti Cervantes Intézet és a Barcelonai Kortárs Kulturális Központ és a MEVA Zsalurendszerek Zrt. támogatta.

 

Időpont: 2018. március 13. 19.00

Helyszín: KÉK (1111 Budapest, Bartók Béla út 10-12.)

 

 BESZÉLGETÉS 

Az építész könyvespolca. Vendég: 3h építésziroda

 

2018. március 21. 19:00- KÉK
 

Beszélgetés a 3h építésziroda alapítóival, Gunther Zsolttal és Csillag Katalinnal kedvenc könyveikről és a KÉK könyvtárának adományozott személyes válogatásról.
 

Moderátor: Szemerey Samu (KÉK)

 

 KÖZÖSSÉGI KERTEK  

Indul a Balkon Aranya Pályázat!

 

2018. március 13 - szeptember 17.
 

Idén is indul a Balkon Aranya Pályázat a Közösségi Kertek szervezésében!
Ha Te is kedvet kaptál ahhoz, hogy erkélyedet, ablakpárkányodat virágokkal díszítsed, vagy szeretnél szomszédaiddal közös zöld gangot, belső udvart kialakítani, akkor itt a legjobb alkalom elkezdeni és közben pályázni is lehet! :) Látogassatok el a Balkon Aranya weboldalra, ahol el tudjátok olvasni a részleteket, a Balkon Aranya facebook oldalán pedig napi ötletekkel és tanácsokkal segítjük munkátokat! Vegyétek fel tehát a (kertész)kesztyűt és pályázzatok!

 

 KÖZÖSSÉGI KERTEK 

A komposztálásról mindent & gilisztakomposzt workshop

 

2018. március 28. 18:30-20:30 - KÉK
 

A kertünkben fontos, hogy a talajunkat javítsuk a komposztálási folyamattal, egy körforgást biztosítva így a növényi maradványainknak. A Humusz Szövetség előadásában megtudhatunk többet a komposztálás szerepéről, folyamatáról és a felhasználásáról. 

Az előadás után gilisztakomposzt műhely várja az érdeklődőket az Útilapú Hálózat szervezésében. Itt megtudhatod, hogy miért érdemes gilisztakomposztálót használnod akár otthonodban is, mennyi és milyen konyhai hulladékot lehet feldolgozni vele, valamint egy bemutató során megtudhatod, hogy hogyan készítheted el saját gilisztakomposztálódat lépésről lépésre!

Minden kedves érdeklődőt sok szeretettel várunk.

Az előadás nyilvános, a részvételi díj 1000 Ft, melyet a helyszínen lehet megváltani.

 

 KÖZÖSSÉGI KERTEK 
 
Toborzó az újonnan kialakításra kerülő IBIS Healing Garden parcelláira_2018

 

Az IBIS Budapest Aero Hotel jóvoltából és támogatásával, a parkjában 2016-ban létrehozott IBIS Közösségi Kert sikerén felbuzdulva, idén tavasszal nyitja meg kapuit az IBIS Healing Garden a KÉK_Kortárs Építészeti Központ szakmai irányításával. Maga az IBIS Közösségi Kert is egyedülálló kezdeményezés, hiszen elsőként épült Közösségi Kert a lakosság számára egy szálloda területén. 

Ha Te is szeretnél ennek a kertnek tagja lenni, akkor jelentkezz még ma! Jelentkezés ITT.

 

KORTÁRS ÉPÍTÉSZETI KÖZPONT - KÉK 

HUNGARIAN CONTEMPORARY ARCHITECTURE CENTRE 

cikkfeltöltő: 
GB