Petíció a békés nemzeti ünnepek védelméért

A nemzeti megemlékezéseinket, ünnepeinket ne gyalázhassa meg a gyülekezési szabadságra hivatkozva sem szervezet, sem magánszemély. Ebben a szellemben javasoljuk a jelenleg hatályos “A rendezvények rendjének biztosításával kapcsolatos rendőri feladatokról szóló BM rendelet" módosítását, illetve kiegészítését.

Politikai hovatartozástól függetlenül elfogadhatatlan számunkra, hogy egyesek erőszakos módon, füttyögéssel, zajongással súlyosan megsértik egy közösség méltóságteljes megemlékezéshez és ünnepléshez való jogát.

2017. március 15-én ennek alapesetét tapasztalhattuk. Egy hangos kisebbség a véleménynyilvánítás jogára és a gyülekezési jogra hivatkozva egy megemlékező, ünneplő közösség érzéseit, méltóságát, illetve az ehhez fűződő jogait sértette meg. Éppen ezért szükséges a jogszabályok olyan módon való megváltoztatása, amelyben nemcsak az egyén, hanem a többség, illetve a természetes közösségek (a nemzet, a család, vagy a hitbéli közösségek) szabadságjogai is gátat szabhatnak az egyén szabadságjogainak.

Azaz az új értelmezés szerint az alkotmányos és demokratikus keretek változatlanok maradnának, az egyén szabadságjogai továbbra is elidegeníthetetlenek lennének, de csak addig terjednének, amíg más egyének, illetve közösségek jogait nem sértik meg, különös tekintettel a nemzeti ünnepek megtartásához.

 Nagy Ervin

A petíció teljes szövege:
http://nemzetipeticio.hu/peticio-a-bekes-nemzeti-unnepekert/
 http://polgarportal.hu/peticio

OIKOSZ Alapítvány - OS

Választás

Márki-Zay Péter, a hatpárti ellenzéki miniszterelnök-jelölt arról is beszélt, hogy árulók vannak a soraikban, és ő tudja, kik azok.
2021.december 23.
Új kutatócéggel dolgozunk” – mondta a Magyar Hangnak Márki-Zay Péter, annak apropóján, hogy december 15-én egy igencsak kellemetlen tartalmú közvélemény-kutatás szivárgott ki a sajtó felé az ellenzéki összefogás népszerűségéről.
2021.december 22.
Bejegyzés alatt áll Gattyán György pártja, a hivatalos bírósági nyilvántartásban már szerepel a Megoldás Mozgalom. A milliárdos pénteken az Egyenes beszédben jelentette be, hogy aktivizálják a párt tevékenységét. Az ellenzéki összefogás tagjai egységesen úgy vélik: Gattyán György indulása csak a Fidesznek jó. Az ATV Híradó riportja.
2021.december 20.
Budapesten, valamint a 23 megyei jogú város közterein, de az összefogásban részt vevő pártok irodáiban is le lehet adni a szignókat.
2021.december 15.
Az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje utcafórumot tartott Székesfehérváron, ahol többek között kijelentette, rendkívül gátlástalan ellenféllel állnak szemben.
2021.december 12.
„Valami megmozdult. Valami, ami túlmutatott a centrális erőtéren és az egymást taposó pártokon, a médiapolitizáláson, a szekértáborokon és a megosztottságon. Szimbólumok jelentek meg, ötletek, tervek és programok kerültek bemutatásra, értelmes politikai viták zajlottak, önkéntesek és aktivisták ezrei dolgoztak az utcákon, pozitív üzeneteket, politikai gesztusokat, elismerést és együttműködést láthattunk, ami vonzotta a választókat is.”
2021.december 9.
Noha az előválasztás alatt komoly összetűzéseik voltak, a volt kormányfő most megvédte a főpolgármestert.
2021.december 2.
Csak egy jós tudná megmondani, milyen hatással lesz a jövő évi országgyűlési választásokra a koronavírus-járvány miatt 2022. június elsejéig meghosszabbított veszélyhelyzet. Erről is beszélt a Hírklikknek Tóth Zoltán választási szakértő, aki szerint igaz a kormány érvelése, hogy nincs akadálya a választásnak, de ez akár egyetlen éjszaka alatt is változhat, ha a Fidesz úgy akarja. Erre minden jogalkotási lehetőségük megmaradt, akár az Alaptörvényt is módosíthatják az ügyben – tette hozzá. Úgy fogalmazott, pillanatnyilag beláthatatlan, mit fognak tenni.
2021.november 28.
Alapvető kérdés, hogy továbbra is egy egyre zártabb, vagy pedig egy nyitott társadalomban fogunk élni, a társadalmi fejlődés mintája nyugati, vagy keleti lesz, s a mindent központosító rendszert erősítjük-e meg, vagy visszaadjuk az intézmények autonómiáját.
2021.november 21.
Márki-Zay Péter azt mondta az ATV-nek, hogy:
2021.november 17.