PERSONA

A filmklub vezetőjének az egyik kedvenc Bergman-mozija, a filmtörténet egyik legjelentősebb filmje zárja az idei évadot és a Bergman-sorozatot. (Májustól augusztus végéig ugyanis.......

2016.04. 20. szerda 19.00(!)

PERSONA

svéd film, r.: Ingmar Bergman, 1966 / Előadó: Csejk Miklós filmtörténész

Filmszínházunk bemutatja az idei évad LEGNAGYOBB filmjét, sokak szerint a Bergmani életmű legnagyobb dobását: a PERSONÁT. A két legtehetségesebb Bergman-színésznő (Bibi Andersson és Liv Ullmann) hallgat, beszél, játszik, énekel, szeret, haragszik, vitázik, tiltakozik, álmodozik, emlékezik, filozofál és pszichologizál, suttog és kiabál, olvas és ír, hisz és hitetlen, keres és talál ebben a filmben. A filmklub vezetőjének az egyik kedvenc Bergman-mozija, a filmtörténet egyik legjelentősebb filmje zárja az idei évadot és a Bergman-sorozatot. (Májustól augusztus végéig ugyanis nyári szünetre megy a filmklub, szeptemberben folytatjuk!) De addig gyertek! A vetítés után alaposan elemezzük a filmet, megfejtjük minden titkát. Egyszerűen kihagyhatatlan ez a vetítés. Mindenkit nagy szeretettel várunk.
Előadó és vitavezető: Csejk Miklós filmtörténész, kulturális újságíró.
Információk:
Esemény: Mika Diplo Akadémia (szerdánként este héttől)
Időpont: 2016. április 20. szerda 19.00-tól 22.00-ig
Helyszín: Mika Tivadar Mulató (Bp. VII. ker., Kazinczy u. 47.)
Vetített film: PERSONA (svéd film, r.: Ingmar Bergman, 1966)
Filmklub vezető: Csejk Miklós filmtörténész, kulturális újságíró
A filmklub facebook oldala mindig friss információkkal:
https://www.facebook.com/mikadiploakademia
A filmklub facebook eseménye:
https://www.facebook.com/events/1674964922792114/

cikkfeltöltő: 
Gergely Bea

Választás

Csak egy jós tudná megmondani, milyen hatással lesz a jövő évi országgyűlési választásokra a koronavírus-járvány miatt 2022. június elsejéig meghosszabbított veszélyhelyzet. Erről is beszélt a Hírklikknek Tóth Zoltán választási szakértő, aki szerint igaz a kormány érvelése, hogy nincs akadálya a választásnak, de ez akár egyetlen éjszaka alatt is változhat, ha a Fidesz úgy akarja. Erre minden jogalkotási lehetőségük megmaradt, akár az Alaptörvényt is módosíthatják az ügyben – tette hozzá. Úgy fogalmazott, pillanatnyilag beláthatatlan, mit fognak tenni.
2021.november 28.
Alapvető kérdés, hogy továbbra is egy egyre zártabb, vagy pedig egy nyitott társadalomban fogunk élni, a társadalmi fejlődés mintája nyugati, vagy keleti lesz, s a mindent központosító rendszert erősítjük-e meg, vagy visszaadjuk az intézmények autonómiáját.
2021.november 21.
Márki-Zay Péter azt mondta az ATV-nek, hogy:
2021.november 17.
Brüsszeli látogatása során, ígéretéhez híven a híres ereszcsatornát is útba ejtette Márki-Zay Péter, az ellenzéki összefogás miniszterelnök-jelöltje.
2021.november 11.
Megnyílt az út az előtt, hogy a kormány úgynevezett "gyermekvédelmi" népszavazási kérdéseiről a jövő tavaszi országgyűlési választásokkal egy napon dönthessenek a választók.
2021.november 10.
Az előválasztás megítélésének döntő, történelmi szempontja az lesz, hogy végül sikerül-e a segítségével a Fidesz rendszerét lebontani. Ez még előttünk áll, vannak rá biztató jelek, de sokakban kétségek is.
2021.november 7.
Árnyékkormány létrehozását fontolgatja Márki-Zay Péter közös ellenzéki miniszterelnök-jelölt, az előválasztás győztese.
2021.október 21.
Furcsa, hogy az M1 többször forgatott az ellenzéki politikusról a napokban, híradójukat mégis régebbi fotókkal, Facebook-képekkel illusztrálták.
2021.október 19.