PERSONA

A filmklub vezetőjének az egyik kedvenc Bergman-mozija, a filmtörténet egyik legjelentősebb filmje zárja az idei évadot és a Bergman-sorozatot. (Májustól augusztus végéig ugyanis.......

2016.04. 20. szerda 19.00(!)

PERSONA

svéd film, r.: Ingmar Bergman, 1966 / Előadó: Csejk Miklós filmtörténész

Filmszínházunk bemutatja az idei évad LEGNAGYOBB filmjét, sokak szerint a Bergmani életmű legnagyobb dobását: a PERSONÁT. A két legtehetségesebb Bergman-színésznő (Bibi Andersson és Liv Ullmann) hallgat, beszél, játszik, énekel, szeret, haragszik, vitázik, tiltakozik, álmodozik, emlékezik, filozofál és pszichologizál, suttog és kiabál, olvas és ír, hisz és hitetlen, keres és talál ebben a filmben. A filmklub vezetőjének az egyik kedvenc Bergman-mozija, a filmtörténet egyik legjelentősebb filmje zárja az idei évadot és a Bergman-sorozatot. (Májustól augusztus végéig ugyanis nyári szünetre megy a filmklub, szeptemberben folytatjuk!) De addig gyertek! A vetítés után alaposan elemezzük a filmet, megfejtjük minden titkát. Egyszerűen kihagyhatatlan ez a vetítés. Mindenkit nagy szeretettel várunk.
Előadó és vitavezető: Csejk Miklós filmtörténész, kulturális újságíró.
Információk:
Esemény: Mika Diplo Akadémia (szerdánként este héttől)
Időpont: 2016. április 20. szerda 19.00-tól 22.00-ig
Helyszín: Mika Tivadar Mulató (Bp. VII. ker., Kazinczy u. 47.)
Vetített film: PERSONA (svéd film, r.: Ingmar Bergman, 1966)
Filmklub vezető: Csejk Miklós filmtörténész, kulturális újságíró
A filmklub facebook oldala mindig friss információkkal:
https://www.facebook.com/mikadiploakademia
A filmklub facebook eseménye:
https://www.facebook.com/events/1674964922792114/

cikkfeltöltő: 
Gergely Bea

Választás

Márki-Zay Péter, a hatpárti ellenzéki miniszterelnök-jelölt arról is beszélt, hogy árulók vannak a soraikban, és ő tudja, kik azok.
2021.december 23.
Új kutatócéggel dolgozunk” – mondta a Magyar Hangnak Márki-Zay Péter, annak apropóján, hogy december 15-én egy igencsak kellemetlen tartalmú közvélemény-kutatás szivárgott ki a sajtó felé az ellenzéki összefogás népszerűségéről.
2021.december 22.
Bejegyzés alatt áll Gattyán György pártja, a hivatalos bírósági nyilvántartásban már szerepel a Megoldás Mozgalom. A milliárdos pénteken az Egyenes beszédben jelentette be, hogy aktivizálják a párt tevékenységét. Az ellenzéki összefogás tagjai egységesen úgy vélik: Gattyán György indulása csak a Fidesznek jó. Az ATV Híradó riportja.
2021.december 20.
Budapesten, valamint a 23 megyei jogú város közterein, de az összefogásban részt vevő pártok irodáiban is le lehet adni a szignókat.
2021.december 15.
Az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje utcafórumot tartott Székesfehérváron, ahol többek között kijelentette, rendkívül gátlástalan ellenféllel állnak szemben.
2021.december 12.
„Valami megmozdult. Valami, ami túlmutatott a centrális erőtéren és az egymást taposó pártokon, a médiapolitizáláson, a szekértáborokon és a megosztottságon. Szimbólumok jelentek meg, ötletek, tervek és programok kerültek bemutatásra, értelmes politikai viták zajlottak, önkéntesek és aktivisták ezrei dolgoztak az utcákon, pozitív üzeneteket, politikai gesztusokat, elismerést és együttműködést láthattunk, ami vonzotta a választókat is.”
2021.december 9.
Noha az előválasztás alatt komoly összetűzéseik voltak, a volt kormányfő most megvédte a főpolgármestert.
2021.december 2.
Csak egy jós tudná megmondani, milyen hatással lesz a jövő évi országgyűlési választásokra a koronavírus-járvány miatt 2022. június elsejéig meghosszabbított veszélyhelyzet. Erről is beszélt a Hírklikknek Tóth Zoltán választási szakértő, aki szerint igaz a kormány érvelése, hogy nincs akadálya a választásnak, de ez akár egyetlen éjszaka alatt is változhat, ha a Fidesz úgy akarja. Erre minden jogalkotási lehetőségük megmaradt, akár az Alaptörvényt is módosíthatják az ügyben – tette hozzá. Úgy fogalmazott, pillanatnyilag beláthatatlan, mit fognak tenni.
2021.november 28.
Alapvető kérdés, hogy továbbra is egy egyre zártabb, vagy pedig egy nyitott társadalomban fogunk élni, a társadalmi fejlődés mintája nyugati, vagy keleti lesz, s a mindent központosító rendszert erősítjük-e meg, vagy visszaadjuk az intézmények autonómiáját.
2021.november 21.
Márki-Zay Péter azt mondta az ATV-nek, hogy:
2021.november 17.