PechaKucha Night Budapest vol.64. // V. Építészeti Makett Fesztivál // Városi séták // ArchiKids // Call for films 2020

Pecha Kucha Night Budapest vol.64 Special Edition ÉTE
 

2019. október 16. 20:20, TRIP hajó
A tervezés mai kihívásai és a holnap lehetőségei

Milyen kihívásokkal találkoznak a hazai mérnökök? Hol vannak az infrastrukturális létesítmények, a közüzemi épületek és a lakóotthonok tervezésének érdekességei? Milyen keretek és lehetőségek rejlenek az építő és építészmérnöki szakmában? Megannyi kérdés, mellyel az Építéstudományi Egyesület (ÉTE) immár hetven éve foglalkozik. Október 16-án az ÉTE tagok és meghívottjai pörgős, tömör Pecha Kucha előadásokkal mutatják meg, milyen szerteágazó kérdésekre kell megtalálni a választ az építőipar szereplőinek!

Az előadásokat regisztráció nélkül, 1.500,- Ft-os jegy megváltásával lehet megtekinteni.

Folyamatosan frissülő információk a Facebook eseményben.

 

 FESZTIVÁL 

Mi épül Budapesten? - V. Építészeti Makett fesztivál

Megnyitó: 2019. október 18. 19:00, KÉK

A KÉK kiállítással, izgalmas programokkal és interaktív élményekkel várja 2019. október 18-20. között a budapesti fejlesztések és építészeti makettek iránt érdeklődőket az V. Építészeti Makett fesztivál keretében. Idén Budapest áll a program fókuszában: egyik oldalról az új fejlesztések lehetőségeit, megvalósítását és fontosságát vizsgáljuk, másrészről a város nyilvános makettjeit felkeresve a mindennapi hasznukat mutatjuk be. A fesztivál további érdekessége, hogy részvételi tervezéssel, a KÉK mentorprogram résztvevőinek segítségével valósul meg.

Nyitvatartás: 2019. október 19-20. 9:00-18:00
Folyamatosan bővülő információk a Facebook eseményben.

 

 FESZTIVÁL 

Jön jön jön - ArchiKids Budapest_Városálmodók

2019. október 25-26.

A világszerte jelentkező ArchiKids fesztiválok mintájára lehetőséget teremtünk, hogy a gyerekek a bennük élő építésszel ismerkedjenek. Az idén október 25-26-án bemutatkozó ArchiKids Budapest építészeti fesztivál a jövő generációival kezdeményez párbeszédet.
Programjaink az újbudai Bartók Béla út nagyvárosi forgataga mentén a Gellért tértől a KÉK Projektgalériáján át a Gárdonyi térig több helyszínen, izgalmas és interaktív programok sokaságával jelentkezik. Programjaink között papír doboz installáció, téri játék, stop motion és lego-város, flaszterjátékok és labirintus, városi társasjáték és óriás struktúrák építése építészekkel, várostervezőkkel.

További részletek a Facebook eseményben.

 

 VÁROSI SÉTÁK  

 

II. Sétafesztivál

 

Szeretnéd jobban megismerni Budapestet? A Magyar Zsidó Kulturális Egyesület által szervezett második Sétafesztivál keretein belül a KÉK - Kortárs Építészeti Központ is tart három városi sétát. A részvétel minden séta esetében ingyenes, de regisztrációhoz kötött!
 

A sétákra regisztrálni a Mazsike honlapján lehet: http://mazsike.hu/setafesztival
 

A KÉK munkatársai által vezetett séták:
1. Csepel - Egy évszázad ipari építészete - 2019.10.19. szombat 11:00. Sétavezető: Ferenczi Edit, építész
2. Budapest, ahogy Kádár elvtárs látta - 2019.10.19. szombat 12:00. Sétavezető: Szőnyeg-Szegvári Eszter, művészettörténész
3. Dobsinai utca - 2019.10.20. vasárnap 13:00. Sétavezető: Csonka János

 

 FELHÍVÁS  

 

Call for films 2020 // Budapesti Építészeti Filmnapok

 

Ha október, akkor készülődés a következő Budapesti Építészeti Filmnapokra! Hagyományainkhoz hűen idén is várjuk az építészeti, városi, urbanisztikai, design és városi aktivizmus témájú filmeket műfaji megkötés nélkül. A fesztivál 12. kiadása 2020 márciusában kerül megrendezésre.

Nevezési határidő: 2019. november 15.

Küldd el a filmed itt: https://forms.gle/PbdLonrfrQfRReht6

 

 PROGRAMAJÁNLÓ  

 

ICONIC RUINS? - A háború utáni szocialista építészet a visegrádi országokban

 

2019. október 22-ig, Magyar Építészek Háza

 

Az Építészet Világnapján nyílt meg a Cseh Kulturális Intézet kiállítása, amely az Iconic Ruins? / Ikonikus romok? címet viseli. A II. világháború után, a rendszerváltás előtti időszakban készült épületek egyre inkább a figyelem középpontjába kerültek. A kiállítás fő témája a kapcsolódások és ellentmondások feltérképezése „a hatalom ambíciói és az építészek alkotó gondolatai között”.

 

A kiállítás október 22-ig tekinthető meg. További részletek a Facebbok eseményben.

 

KORTÁRS ÉPÍTÉSZETI KÖZPONT - KÉK 

HUNGARIAN CONTEMPORARY ARCHITECTURE CENTRE 

M: +36 30 522 5994

W: www.kek.org.hu

E: info@kek.org.hu

cikkfeltöltő: 
GB