Pecha Kucha Night Budapest vol.50 Születésnapi kiadás_12. Média Építészeti Díj

  

 

PECHA KUCHA NIGHT BUDAPEST VOL.50 SZÜLETÉSNAPI KIADÁS

 

Ünnepeljük közösen a félszázadik eseményt!

10 év, 49 esemény, 600 előadó, 12.000 dia, közel 15.000 látogató: 2006 óta a Pecha Kucha Night Budapest számos izgalmas építészeti, designer és képzőművészeti előadásnak adott otthont. A Kortárs Építészeti Központ rendezvénye a fantasztikus közönségének is köszönhetően a hazai kulturális közeg különleges találkozóhelyévé vált.

Ha szívesen beszélgetnél régi és új előadóinkkal, hallanál új projektekről vagy csak inspirációra vágysz, gyere el! Hogy melyik volt a legmaradandóbb Pecha Kucha? Fejtsük meg együtt az A38 Hajón 2016. szeptember 21-én. Révedezzünk el a múlton és találjunk megoldást a jövőre!

És hogy még érdekesebbé tegyük különleges alkalmunkat: az első 50 helyszínre érkezőt egyedi ajándékkal is meglepjük! Ugye nagy a kísértés?

Pecha Kucha olyan nyílt fórum, ahol fiatal tervezők, alkotók, művészek találkozhatnak, mutatkozhatnak be egymásnak és az érdeklődőknek. Az ötlet Japán fővárosából, Tokióból indult világhódító útjára és ma már több, mint nyolcszáz városban tartanak locsi-fecsi esteket a finn Rovaniemitől egészen az amerikai Kansas City-ig. A szabály: minden előadó 20 képet vetíthet egyenként, 20 másodpercig.

Az ünnepi alkalomra olyan előadókat kértünk fel, akik az elmúlt időszak design, építész, képzőművész rétegének szemléletformáló személyiségei. További információ az előadókról és Facebook esemény.

 

Helyszín: A38 Hajó (1117, Budapest, Pázmány Péter Rakpart)

Időpont: 2016. szeptember 21. (szerda) 20:20

Belépő: Felnőtt - 1.500 Ft; Diák - 1.000 Ft

Buliban nem ismerünk tréfát, így az előadások után 23:00-tól hajnalig exkluzív őrület várható!
Zenél: DJ - Wondawulf
A bulira a belépés ingyenes.

 

 
 

 

 

és még

Regisztrálj a 12. Média Építészeti Díjára!

 

Az anyagok beküldésének határideje: 2016.09.20. éjfél

 

Szeptember 30-ig (anyagokat beküldeni viszont 20-ig) lehet regisztrálni az idei Média Építészeti Díjára. Érdemes jelölni a projekteket, hiszen a díjak összértéke 2.1 millió forint! Emellett nemzetközi szakmai zsűri választja majd ki a finalistákat, akik az Urániában 450 ember előtt mutathatják be munkáikat az év kitüntetett figyelemmel kísért, legjelentősebb építészeti rendezvényén.

További információ itt.

 

KORTÁRS ÉPÍTÉSZETI KÖZPONT - KÉK 

HUNGARIAN CONTEMPORARY ARCHITECTURE CENTRE 

M: +36 30 522 5994

W: www.kek.org.hu

E: info@kek.org.hu

Like
 

Választás

Régiónként bemutatjuk az előválasztáson induló ellenzéki jelölteket, a köztük zajló csatákat. Sorozatunk ötödik része a nyugtat-dunántúli versengésről szól.
2021.szeptember 21.
Egymondatos közleményt adott ki a Fidesz az ellenzéki előválasztás leállásval kapcsolatban. Az MTI országos sajtószolgálatához eljutatott közlemény egészen pontosan így szól:
2021.szeptember 19.
A NER rendszerének lebontásában, a fideszesek felelősségre vonásában, és a korrupciós ügyeken meggazdagodottak elszámoltatásában mind egyetértettek az ellenzéki miniszterelnök-jelöltek első tévévitájukon, még ha máshogy is közelítenék meg mondjuk az adórendszer vagy a jogállam reformját. Igazi vita csak Hadházy Ákos és Tóth Csaba zuglói képviselőjelöltek támogatása körül alakult ki.
2021.szeptember 13.
Nagyon fontosak a jelöltek, nagyon fontosak a jelölőszervezetek, de sokkal fontosabb az előválasztás demokratikus tisztessége – mondta Magyar György. Az ellenzéki előválasztásban közreműködő Civil Választási Bizottság elnöke beszélt a kampány menetrendjéről, az egyjelöltes választásról, és arról is, van-e jogi alapja az előválasztásnak.
2021.szeptember 11.
Az előválasztás első fordulóját szeptember 18. és 26. között tartják.
2021.szeptember 10.
Hétfőn délelőtt 10 óráig adhatták le az induláshoz szükséges aláírásokat az ellenzéki előválasztás miniszterelnök-jelöltjei. Legalább húszezerre volt szükség, Pálinkás Józsefen kívül mindenkinek sikerült összegyűjtenie.
2021.szeptember 7.
Az MSZP szerint „jobbikos agyszülemény” a kooperáció.
2021.szeptember 3.