Pecha Kucha Night Budapest vol.50 Születésnapi kiadás_12. Média Építészeti Díj

  

 

PECHA KUCHA NIGHT BUDAPEST VOL.50 SZÜLETÉSNAPI KIADÁS

 

Ünnepeljük közösen a félszázadik eseményt!

10 év, 49 esemény, 600 előadó, 12.000 dia, közel 15.000 látogató: 2006 óta a Pecha Kucha Night Budapest számos izgalmas építészeti, designer és képzőművészeti előadásnak adott otthont. A Kortárs Építészeti Központ rendezvénye a fantasztikus közönségének is köszönhetően a hazai kulturális közeg különleges találkozóhelyévé vált.

Ha szívesen beszélgetnél régi és új előadóinkkal, hallanál új projektekről vagy csak inspirációra vágysz, gyere el! Hogy melyik volt a legmaradandóbb Pecha Kucha? Fejtsük meg együtt az A38 Hajón 2016. szeptember 21-én. Révedezzünk el a múlton és találjunk megoldást a jövőre!

És hogy még érdekesebbé tegyük különleges alkalmunkat: az első 50 helyszínre érkezőt egyedi ajándékkal is meglepjük! Ugye nagy a kísértés?

Pecha Kucha olyan nyílt fórum, ahol fiatal tervezők, alkotók, művészek találkozhatnak, mutatkozhatnak be egymásnak és az érdeklődőknek. Az ötlet Japán fővárosából, Tokióból indult világhódító útjára és ma már több, mint nyolcszáz városban tartanak locsi-fecsi esteket a finn Rovaniemitől egészen az amerikai Kansas City-ig. A szabály: minden előadó 20 képet vetíthet egyenként, 20 másodpercig.

Az ünnepi alkalomra olyan előadókat kértünk fel, akik az elmúlt időszak design, építész, képzőművész rétegének szemléletformáló személyiségei. További információ az előadókról és Facebook esemény.

 

Helyszín: A38 Hajó (1117, Budapest, Pázmány Péter Rakpart)

Időpont: 2016. szeptember 21. (szerda) 20:20

Belépő: Felnőtt - 1.500 Ft; Diák - 1.000 Ft

Buliban nem ismerünk tréfát, így az előadások után 23:00-tól hajnalig exkluzív őrület várható!
Zenél: DJ - Wondawulf
A bulira a belépés ingyenes.

 

 
 

 

 

és még

Regisztrálj a 12. Média Építészeti Díjára!

 

Az anyagok beküldésének határideje: 2016.09.20. éjfél

 

Szeptember 30-ig (anyagokat beküldeni viszont 20-ig) lehet regisztrálni az idei Média Építészeti Díjára. Érdemes jelölni a projekteket, hiszen a díjak összértéke 2.1 millió forint! Emellett nemzetközi szakmai zsűri választja majd ki a finalistákat, akik az Urániában 450 ember előtt mutathatják be munkáikat az év kitüntetett figyelemmel kísért, legjelentősebb építészeti rendezvényén.

További információ itt.

 

KORTÁRS ÉPÍTÉSZETI KÖZPONT - KÉK 

HUNGARIAN CONTEMPORARY ARCHITECTURE CENTRE 

M: +36 30 522 5994

W: www.kek.org.hu

E: info@kek.org.hu

Like
 

Választás

Márki-Zay Péter, a hatpárti ellenzéki miniszterelnök-jelölt arról is beszélt, hogy árulók vannak a soraikban, és ő tudja, kik azok.
2021.december 23.
Új kutatócéggel dolgozunk” – mondta a Magyar Hangnak Márki-Zay Péter, annak apropóján, hogy december 15-én egy igencsak kellemetlen tartalmú közvélemény-kutatás szivárgott ki a sajtó felé az ellenzéki összefogás népszerűségéről.
2021.december 22.
Bejegyzés alatt áll Gattyán György pártja, a hivatalos bírósági nyilvántartásban már szerepel a Megoldás Mozgalom. A milliárdos pénteken az Egyenes beszédben jelentette be, hogy aktivizálják a párt tevékenységét. Az ellenzéki összefogás tagjai egységesen úgy vélik: Gattyán György indulása csak a Fidesznek jó. Az ATV Híradó riportja.
2021.december 20.
Budapesten, valamint a 23 megyei jogú város közterein, de az összefogásban részt vevő pártok irodáiban is le lehet adni a szignókat.
2021.december 15.
Az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje utcafórumot tartott Székesfehérváron, ahol többek között kijelentette, rendkívül gátlástalan ellenféllel állnak szemben.
2021.december 12.
„Valami megmozdult. Valami, ami túlmutatott a centrális erőtéren és az egymást taposó pártokon, a médiapolitizáláson, a szekértáborokon és a megosztottságon. Szimbólumok jelentek meg, ötletek, tervek és programok kerültek bemutatásra, értelmes politikai viták zajlottak, önkéntesek és aktivisták ezrei dolgoztak az utcákon, pozitív üzeneteket, politikai gesztusokat, elismerést és együttműködést láthattunk, ami vonzotta a választókat is.”
2021.december 9.
Noha az előválasztás alatt komoly összetűzéseik voltak, a volt kormányfő most megvédte a főpolgármestert.
2021.december 2.
Csak egy jós tudná megmondani, milyen hatással lesz a jövő évi országgyűlési választásokra a koronavírus-járvány miatt 2022. június elsejéig meghosszabbított veszélyhelyzet. Erről is beszélt a Hírklikknek Tóth Zoltán választási szakértő, aki szerint igaz a kormány érvelése, hogy nincs akadálya a választásnak, de ez akár egyetlen éjszaka alatt is változhat, ha a Fidesz úgy akarja. Erre minden jogalkotási lehetőségük megmaradt, akár az Alaptörvényt is módosíthatják az ügyben – tette hozzá. Úgy fogalmazott, pillanatnyilag beláthatatlan, mit fognak tenni.
2021.november 28.
Alapvető kérdés, hogy továbbra is egy egyre zártabb, vagy pedig egy nyitott társadalomban fogunk élni, a társadalmi fejlődés mintája nyugati, vagy keleti lesz, s a mindent központosító rendszert erősítjük-e meg, vagy visszaadjuk az intézmények autonómiáját.
2021.november 21.
Márki-Zay Péter azt mondta az ATV-nek, hogy:
2021.november 17.