Patkányt fogtak a Péterfy Kórházban műtét közben

http://www.sztarklikk.hu/kozelet/patkanyt-fogtak-a-peterfy-korhazban-mut...

Balog Zoltán emberminiszter nap, mint nap sulykolja, hogy "...a magyar egészségügyben semmi gond nics. Az ellátás kifogástalan". Lehet, hogy az EMMI vezetője nem ugyanazt érti a "kifogástalan ellátás" és a "gond" fogalmán, mint egy átlagember a 21. század Magyarországán.Lehet ugyanis, hogy náluk otthon patkányok szaladgálnak a konyhában, s ez nem okoz zavart a családban. 

Bizonyára ezért nem zavarja az sem, hogy a Péterfy Kórház - Országos Traumatológiai Intézet ügyeleti műtője egy hete azért van zárva, mert ott műtét közben patkánnyal találkoztak az orvosok. S a patkány ebben az esetben nem jelző, hanem rágcsáló. Információink szerint ezért is csúsznak a műtétek, ugyanis most fertőtlenítettek és foltozták be a lyukat, ahonnan a patkány feltételezhetően a műtőbe jutott. 

Egyébként nem kell feltétlenül felháborodni a patkányon, mivel ugyanennek az intézetnek az egyik 3. emeleti kórtermében egy megtermett rókát sikerült lencsevégre kapni. A ravaszdit inkább állományba kellene venni, hiszen köztudott, hogy a patkányok egyik legkövetkezetesebb ellenfele. Nem úgy, mint az emberminiszter.

Íme a fotó, ami nem illusztráció, hanem a valóság!
 

Informátorunk arról is tájékoztatott, hogy a közelmúltban - a Péterfy Kórház, Országos Traumatológiai Intézet Fiumei úti épületében - az éjszakai pihenőben alvó orvost harapta meg egy egér.

Az 1997. évi CLIV. törvény az egészségügyről 73. pontjának §203 kimondja: a betegségeket terjesztő vagy egészségügyi szempontból káros, miniszteri rendeletben meghatározott rovarok, rágcsálók irtásáról, és a madarak távoltartásáról a terület, épület tulajdonosa, illetve kezelője rendszeresen gondoskodik. A terület, illetve épület használói az irtást tűrni kötelesek.

Amennyiben irtás nem történt, úgy az intézmény vezetősége nem a törvényben előírtaknak megfelelően járt el, tehát törvényt sértett. Ha a patkányok, egerek és rókák miatt nem is, a vezetőséget kinevező miniszternek legalább a törvényesség miatt el kellene járnia.

Szerző: Jász Zoltán

cikkfeltöltő: 
GB