Patkányinvázió: budapesti lakás vécéjéből mászott ki a rágcsáló

Olvasói fotó

Korábbi cikkek a témában:

Fényes nappal az egyik nagy pláza előtt futkosnak a patkányok – a politikusok egymásra mutogatnak

Egyre több a patkány a fővárosban, az új patkányirtó cég úgy tűnik, nem tudja kezelni a helyzetet. A pártok egymást hibáztatják a patkányok elszaporodása miatt.

Az Index térképet készített arról, hol észlelik a legtöbb patkányt. A helyzet tragikus: szintebárhol felbukkanhat a rágcsáló.

Másfél nap alatt több mint 130 bejelentés érkezett budapesti patkányészlelésekről az Indexhez. Az egyik olvasónál az V. kerületi társasház emeleti lakásában tűnt fel egy patkány, szétrágva a konyhabútor alatt futó vízvezetékeket és kábeleket. A kárt a biztosító nem térítette meg, mondván, az önkormányzat feladata a rágcsálóirtás.

Másik esetben a II. kerületben egy társasházban az állat felmászott a WC lefolyócsövén, és a nyitott WC-tetőn kimászott a kagylóból, egyenesen a konyhába. Mivel vasárnap volt, az otthon lévők privát céget hívtak azonnali segítségért, a kárral és az irtással együtt mintegy 100 ezer forintos kárt szenvedve a rágcsálótól. Volt olyan olvasó, aki egy VIII. kerületi egészségügyi intézményben fotózott patkányt.

Emellett érkezett több bejelentés a Városliget környékéről, zöldövezeti játszóterek környékéről, elsősorban a Feneketlen-tónál és a a II. kerület Széll Kálmán tér – Millenáris park tengelyen, továbbá a belső belvárosi kerületekből, de a tömegközlekedési helyszínek, metróaluljárók, vonatsínek körül ólálkodó patkányokról is sokan panaszkodtak.

Sokan panaszkodtak arra, hogy a patkányirtó konzorciumot nem érték el, vagy éppen nem kaptak választ hívásukra, levelükre. Akikhez viszont kimentek a szakemberek, azok nem panaszkodtak az elvégzett munkára - írja a lap.