Parlamenti írásbeli kérdésbe is bekerült a Nem stróman az édesanyám című vers

https://index.hu/belfold/2018/02/06/kosa_lajos_meker_kft_stroman_vadai_a...

Vadai Ágnes, a Demokratikus Koalíció képviselője jelentős műfaji újítást hajtott végre az országgyűlési írásbeli kérdésekben. Vadai Lázár János Miniszterelnökséget vezető minisztert kérdezi arról, kivizsgálják-e a Kósa Lajos édesanyjának résztulajdonában álló Méker Kft. feltűnő sikerét egy 123 milliós állami pályázaton.

"És, hogy e súlyos visszaélés gyanúját oldjuk egy kis lírával" - írja Vadai,  az írásbeli kérdéshez bemásolja a magyar folklór egyik legújabb slágerét, a Nem stróman az édesanyám kezdetű költeményt:

strmn

Lázár János igencsak rövid választ adott Vadai kérdésére. Egyrészt azt írja, hogy "az érintett pályázattal kapcsolatban szabálytalansági körülmény nem merült fel", másrészt nem hagyja szó nélkül Vadai trollkodását:

Örömmel vettem tudomásul, hogy a vidékfejlesztés után Képviselőtársam a fikciós költészet területén is elkezdte szárnyai bontogatását. 

Mint megírtuk, Kósa Lajos tárca nélküli miniszter 82 éves édesanyja 2015 nyarán vette meg a sertéstenyésztéssel foglalkozó Méker Kft. 50 százalékát. A Kósáék rokonságának tulajdonában álló Szalka-Pig Kft.-nek ekkora olyan adósságai halmozódtak fel, hogy a nyíregyházi bíróság elrendelte a felszámolását. Kósa Lajosné Bacskó Katalin beszállása után a Méker Kft.-be friss pénz érkezett, így úgy tudta a cég átvenni a Szalka-Pigtől a sertéstelepet, hogy ki tudott egyezni a hitelezőkkel.

 

cikkfeltöltő: 
GB