Pénz még nincs rá, de épül a FINA-uszoda Velencén

https://index.hu/sport/uszas/2019/08/12/velence_fina-szabvany_uszoda_forras_nelkul/

Hatalmas projektbe vágott Velence önkormányzata, ami a Nemzetközi Úszószövetség (FINA) szabványainak is megfelelő komplexumot épít a Velencei-tó partján. Az úszóközpontban négy medence, ötszáz fős lelátót és ezerfős öltözői kapacitás lesz, írja a beruházásról a 24.hu, ami kiemeli, hogy önmagában nem is a projekt elkezdése az érdekes, hanem az, hogy

A 4-5 MILLIÁRDOS PROJEKTRE NINCS PÉNZE AZ ÉVI 2,2 MILLIÁRD FORINTBÓL GAZDÁLKODÓ ÖNKORMÁNYZATNAK.

Ennek ellenére az építkezés már elindult a Velence Resort & Spa Szálloda melletti tóparti telken. Ebben a szállodában rendezték egyébként korábban a Fidesz több frakcióülését is.

Az uszoda látványterveAz uszoda látványterve

Fotó: Velence önkormányzata

A velencei uszoda ötletével L. Simon László állt elő még 2015-ben, azzal érvelve, hogy egy ilyen létesítménnyel növelni tudnák a város vízilabdacsapatának létszámát. A projektre kaptak is 1,4 milliárd forintnyi tao-támogatást, az uszoda teljes építési költségét viszont azóta sem tudták előteremteni más forrásokból.

A várost vezető fideszes polgármester, Koszti András elismerte, hogy már háromszor kértek halasztást a projekt befejezésére, amit így legkésőbb 2020. június 30-ig kell befejezniük, így muszáj volt elkezdeniük az építkezést a szükséges források nélkül is. Koszti arról is beszélt még januárban, hogy egy ilyen beruházásnál nem szükséges egyszerre a teljes fedezet megléte, mert szakaszolni lehet az építkezést.

 

cikkfeltöltő: 
GB