Ott tartunk, hogy egy lángososnak beszólnak, ha hajléktalanoknak ad enni

http://hvg.hu/itthon/20180709_Ott_tartunk_hogy_egy_langososnak_beszolnak...@(%22@%22)sid%7D

Minden borzalmasan embertelen hírt követ egy jóságos is, de sajnos egyre több körülöttünk az olyan történés, amiben semmi emberi nincs. Olvasóink segítéségét is várjuk.

Végtelenül szomorú történetet osztott meg Facebook-oldalán a Sugó-parti Lángossütő. A teraszon szedte be a poharakat, amikor meglátott egy gyermeket az anyjával, a gyermek azt kérte, menjenek be, mese ment a teraszon. Azonban az anya észrevette, hogy az árus épp egy hajléktalant invitált be egy sajtos-tejfölösre és azt mondta:

Ez egy hajléktalan étkezde, ide nem megyünk be.

A lángosos megdöbbent, és végtelenül szomorúnak tartja, hogy ez megtörtént. Reméli, a hölgy egyszer a vendége lesz és elmesélheti, milyen a hajléktalan lét. „Én tudom, tapasztalatból milyen érzés számkivetettként, megbélyegezve, társadalmi öngyilkosságra ítélve lenni önhibámon kívül.”

Az eset után a lángosos kiírta, valaki 50 ezer forintot ajánlott fel a hajléktalannak, akinek így egy darabig nem kell éheznie. Ez az összeg ötven napra elég neki.

De az elmúlt napokban nem ez volt az egyetlen megdöbbentő történet. 24.hu a minap arról írt, hogy szülők akadályozták meg egy református osztályban, hogy a fogyatékkal élő gyerekek rákerüljenek a tablóra.

Azt írták, Szűcs Mária két nappal a ballagás előtt tudta meg, hogy Down-szindrómás lánya nem lehet egy tablón az egészséges gyerekekkel. Az igazgató elhárítja a felelősséget, és arra hivatkozik, hogy a külön tabló „hagyomány”. Amit most épp a gyerekek akartak megváltoztatni, néhány szülő azonban nem engedte, hogy a speciális osztály tanulói is rákerüljenek a tablóra.

!!!

cikkfeltöltő: 
GB