Országosan fel kell mondani a Jobbikkal való kollaborációt

Az Európai Baloldal több fórumon kifejtette, hogy a Jobbik-fasisztákkal való kollaboráció elvtelen, erkölcstelen, kontraproduktív, felesleges és életveszélyes.

A cukikampányokkal önnön szélsőségességét leplező párt soha nem fog elszakadni az embertelenül szélsőséges jellegétől, politikusaitól és szimpatizánsaitól.

A Jobbik az „ellenzéki” összefogást eszközként használja saját politikai pozícióinak megerősítéséhez, amelynek végcélja a hatalom megragadása az árulás, az intrika és az elvtelen alkuk eszközeivel, ahogy ez a szélsőjobboldali szervezetek történelméből ismert.

A hazai politika tragédiája, hogy a neoliberális „ellenzék” saját politikai pozíciói megszerzése miatt vállalta ezt az életveszélyes jegyességet a fasizmussal.

Az Európai Baloldal előre figyelmeztetett a Jobbik árulására, amelynek győri alapszervezete nyíltan felvállalta, hogy az „ellenzéki” összefogás felrúgására készültek.

Ez a lépés is megmutatta, hogy a párt semmilyen aljas eszköztől nem riad vissza, ha saját politikai hatalmáról van szó, ráadásul így a szexbotrányban érintett Borkai Zsolt győri polgármester újraválasztását segítik csak elő.

Az „ellenzéknek” országosan fel kell bontania minden megállapodást a Jobbikkal. Nem engedhetjük meg, hogy az önkormányzati testületekbe és polgármesteri székekbe jutott jobbikos politikusok a korrupt NER szekerét tolják.

A Fidesz leváltása nem a tehetetlen és tehetségtelen politikai erők mennyiségi összefogásában, hanem az alternatív, szegénypárti, baloldali politikában rejlik.
 

Európai Baloldal

Sajtóiroda

http://amiidonk.hu

További információ:Vajnai Attila

elnök

30/224-2955

avajnai63@gmail.com

cikkfeltöltő: 
GB