Orosz csapásmérő rendszerek az amerikai rakétavédelmi pajzs ellen

Szocsi-Budapest, 2016. július 11. hétfő (MSZF)

  Oroszország csapásmérő rendszereket fejleszt ki az amerikai rakétavédelmi pajzzsal szemben – jelentette be Vlagyimir Putyin Szocsiban, az orosz fegyveres erők fejlesztéséről tartott tanácskozáson. Az orosz elnök szavait hétfőn idéző Magyar Békekör értesülése szerint Putyin azt mondta, hogy az amerikai rakétavédelmi pajzs valódi célja az orosz nukleáris erő semlegesítése.

    Az Egyesült Államok Romániába és Lengyelországba telepít rakétavédelmi rendszereket. Mindkét ország területén tíz-tíz hordozóeszközt akar elhelyezni, de nem tudni, hány robbanófejjel. Egyes források tudni vélik, hogy SM3 típusú rakétákról volna szó – jegyezte meg a Békekör.

     „Dolgozni fogunk a rakétavédelmi rendszeren, de első szakaszban – mint többször is megmondtuk – a rakétapajzsba behatoló csapásmérő rendszerek létrehozásán is dolgozunk” – jelentette ki Putyin.

    Az észak-koreai és az iráni nukleáris fenyegetésre való hivatkozással csak leplezni akarják valódi céljukat: az orosz nukleáris potenciál semlegesítését. Az iráni nukleáris kérdés már rendeződött, megállapodások születtek, a parlamentek el is fogadták őket. Az Egyesült Államok és szövetségesei mégis folytatják a globális rakétavédelmi rendszer kiépítését. Sajnálatosan nem veszik figyelembe észrevételeinket, és javaslatainkat az együttműködésre. Számtalanszor megmondtuk már, hogy Oroszország minden szükséges intézkedést meg fog tenni stratégiai atomerejének megerősítésére – mondta Putyin.

     A magyar közszolgálati média nem adott hírt az orosz elnök közléséről – jegyezte meg a Magyar Békekör.+++

Kiadta: MSZF SZK

+36 30 5927371

www.mszfszk.hu

https://www.facebook.com/bekekor/

cikkfeltöltő: 
GB

Választás

Márki-Zay Péter, a hatpárti ellenzéki miniszterelnök-jelölt arról is beszélt, hogy árulók vannak a soraikban, és ő tudja, kik azok.
2021.december 23.
Új kutatócéggel dolgozunk” – mondta a Magyar Hangnak Márki-Zay Péter, annak apropóján, hogy december 15-én egy igencsak kellemetlen tartalmú közvélemény-kutatás szivárgott ki a sajtó felé az ellenzéki összefogás népszerűségéről.
2021.december 22.
Bejegyzés alatt áll Gattyán György pártja, a hivatalos bírósági nyilvántartásban már szerepel a Megoldás Mozgalom. A milliárdos pénteken az Egyenes beszédben jelentette be, hogy aktivizálják a párt tevékenységét. Az ellenzéki összefogás tagjai egységesen úgy vélik: Gattyán György indulása csak a Fidesznek jó. Az ATV Híradó riportja.
2021.december 20.
Budapesten, valamint a 23 megyei jogú város közterein, de az összefogásban részt vevő pártok irodáiban is le lehet adni a szignókat.
2021.december 15.
Az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje utcafórumot tartott Székesfehérváron, ahol többek között kijelentette, rendkívül gátlástalan ellenféllel állnak szemben.
2021.december 12.
„Valami megmozdult. Valami, ami túlmutatott a centrális erőtéren és az egymást taposó pártokon, a médiapolitizáláson, a szekértáborokon és a megosztottságon. Szimbólumok jelentek meg, ötletek, tervek és programok kerültek bemutatásra, értelmes politikai viták zajlottak, önkéntesek és aktivisták ezrei dolgoztak az utcákon, pozitív üzeneteket, politikai gesztusokat, elismerést és együttműködést láthattunk, ami vonzotta a választókat is.”
2021.december 9.
Noha az előválasztás alatt komoly összetűzéseik voltak, a volt kormányfő most megvédte a főpolgármestert.
2021.december 2.
Csak egy jós tudná megmondani, milyen hatással lesz a jövő évi országgyűlési választásokra a koronavírus-járvány miatt 2022. június elsejéig meghosszabbított veszélyhelyzet. Erről is beszélt a Hírklikknek Tóth Zoltán választási szakértő, aki szerint igaz a kormány érvelése, hogy nincs akadálya a választásnak, de ez akár egyetlen éjszaka alatt is változhat, ha a Fidesz úgy akarja. Erre minden jogalkotási lehetőségük megmaradt, akár az Alaptörvényt is módosíthatják az ügyben – tette hozzá. Úgy fogalmazott, pillanatnyilag beláthatatlan, mit fognak tenni.
2021.november 28.
Alapvető kérdés, hogy továbbra is egy egyre zártabb, vagy pedig egy nyitott társadalomban fogunk élni, a társadalmi fejlődés mintája nyugati, vagy keleti lesz, s a mindent központosító rendszert erősítjük-e meg, vagy visszaadjuk az intézmények autonómiáját.
2021.november 21.
Márki-Zay Péter azt mondta az ATV-nek, hogy:
2021.november 17.