Orosz-amerikai viszony: senki se számítson nagyon gyors javulásra!

Senki se számítson nagyon gyors javulásra az orosz-amerikai viszonyban, mert súlyos teher az egyet nem értés – jelentette ki Dmitrij Peszkov, az orosz elnök szóvivője a CNN amerikai televíziónak adott interjújában, tudatta a Magyar Békekör szombaton.

     Peszkov szerint, ha mindkét vezető kellő politikai akaratot tanúsít rá, konstruktívan meg lehet oldani a problémákat. „Az egyet nem értés nagyon súlyos terhét kell cipelnünk. De ha Putyin és Trump elnök kellő bölcsességet és készséget tanúsít arra, hogy a gondokra ne szembenállással, szankciókkal, és a két fél érdekeire egyaránt hátrányos más logikátlan módon válaszoljanak, esély nyílhat a párbeszédre és arra, hogy gondjainkra építő választ kapjunk” – mondta. Peszkov szerint módot kínál a két ország viszonyában keletkezett válság leküzdésére a pragmatikus hozzáállás, a nemzeti érdekekből kiinduló politizálás.

     Putyin elnök ugyanazt mondja, mint Trump elnök: hogy népünk jóléte és felvirágzása nemzeti érdekünk és a legfőbb prioritás. Nagyon pozitív dolog, hogy mindketten készek jó viszonyt ápolni másokkal, ha arra mások is készek – fűzte hozzá.

     Oroszország semlegességet tanúsított az amerikai elnökválasztással kapcsolatban. Putyin visszatérően hangoztatta: akárki legyen is az új amerikai elnök, készen áll együttműködni vele.

     Peszkov Szíriát nevezte a legégetőbb témának, és azt mondta, nem várhatnak az új amerikai adminisztráció beiktatására, hanem folytatni kell a munkát a hivatalban lévő kormánnyal, nevezetesen Obama elnökkel. „Valódi együttműködésre van szükség, nem csak információcserére, máskülönben nem lehetünk hatékonyak a terror elleni harcban. Valóra kell váltani az ígéreteket: szét kell választani a terroristákat a nem terrorista ellenzéktől”. Putyin elnök parancsára még mindig szünetel az orosz légierő bevetése Aleppónál, dacára annak, hogy a katonai műveletek általában folytatódnak – tudatta Peszkov.

    A köszolgálati média nem számolt be Peszkov nyilatkozatáról - jegyezte meg a Magyar Békekör.+++

 

Kiadta: MSZF SZK

cikkfeltöltő: 
GB

Választás

Márki-Zay Péter, a hatpárti ellenzéki miniszterelnök-jelölt arról is beszélt, hogy árulók vannak a soraikban, és ő tudja, kik azok.
2021.december 23.
Új kutatócéggel dolgozunk” – mondta a Magyar Hangnak Márki-Zay Péter, annak apropóján, hogy december 15-én egy igencsak kellemetlen tartalmú közvélemény-kutatás szivárgott ki a sajtó felé az ellenzéki összefogás népszerűségéről.
2021.december 22.
Bejegyzés alatt áll Gattyán György pártja, a hivatalos bírósági nyilvántartásban már szerepel a Megoldás Mozgalom. A milliárdos pénteken az Egyenes beszédben jelentette be, hogy aktivizálják a párt tevékenységét. Az ellenzéki összefogás tagjai egységesen úgy vélik: Gattyán György indulása csak a Fidesznek jó. Az ATV Híradó riportja.
2021.december 20.
Budapesten, valamint a 23 megyei jogú város közterein, de az összefogásban részt vevő pártok irodáiban is le lehet adni a szignókat.
2021.december 15.
Az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje utcafórumot tartott Székesfehérváron, ahol többek között kijelentette, rendkívül gátlástalan ellenféllel állnak szemben.
2021.december 12.
„Valami megmozdult. Valami, ami túlmutatott a centrális erőtéren és az egymást taposó pártokon, a médiapolitizáláson, a szekértáborokon és a megosztottságon. Szimbólumok jelentek meg, ötletek, tervek és programok kerültek bemutatásra, értelmes politikai viták zajlottak, önkéntesek és aktivisták ezrei dolgoztak az utcákon, pozitív üzeneteket, politikai gesztusokat, elismerést és együttműködést láthattunk, ami vonzotta a választókat is.”
2021.december 9.
Noha az előválasztás alatt komoly összetűzéseik voltak, a volt kormányfő most megvédte a főpolgármestert.
2021.december 2.
Csak egy jós tudná megmondani, milyen hatással lesz a jövő évi országgyűlési választásokra a koronavírus-járvány miatt 2022. június elsejéig meghosszabbított veszélyhelyzet. Erről is beszélt a Hírklikknek Tóth Zoltán választási szakértő, aki szerint igaz a kormány érvelése, hogy nincs akadálya a választásnak, de ez akár egyetlen éjszaka alatt is változhat, ha a Fidesz úgy akarja. Erre minden jogalkotási lehetőségük megmaradt, akár az Alaptörvényt is módosíthatják az ügyben – tette hozzá. Úgy fogalmazott, pillanatnyilag beláthatatlan, mit fognak tenni.
2021.november 28.
Alapvető kérdés, hogy továbbra is egy egyre zártabb, vagy pedig egy nyitott társadalomban fogunk élni, a társadalmi fejlődés mintája nyugati, vagy keleti lesz, s a mindent központosító rendszert erősítjük-e meg, vagy visszaadjuk az intézmények autonómiáját.
2021.november 21.
Márki-Zay Péter azt mondta az ATV-nek, hogy:
2021.november 17.