Orbánék egyszerű trükkel vezették meg Webert a Ferihegy–CEU úton

https://index.hu/belfold/2019/03/12/weber_soros_gyorgy_juncker_brusszel_...

Egyetlen brüsszelezős plakáttal sem találkozhatott Manfred Weber kedden, állapítottuk meg kedden délután, amikor végigautóztunk a Ferihegyi repülőtérről a CEU-ig. Felfedezésünk azért érdekes, mert az Európai Néppárt vezetője részben éppen azért érkezett Magyarországra, mert pártcsoportját kiakasztotta a kormány legújabb gyűlöletkampánya.

jIMG 8529

Fotó: Földes András

A plakátokon, ahogy azt nyilván minden olvasónk tudja, Soros György mellett Jean-Claude Junckert, Weber és Orbán EP-s párttársát ábrázolta a magyarok ellenségeként a kormány.

WEBERNEK AZONBAN AZ AZ ÉRZÉSE LEHETETT, HOGY A PLAKÁTKAMPÁNY INKÁBB CSAK A JELENTÉSEKBEN ÉS ÚJSÁGCIKKEKBEN LÉTEZIK. A BELVÁROSBA VEZETŐ ÚT MELLŐL UGYANIS AZ ÖSSZESET LESZEDTÉK AZ ÉRKEZÉSÉNEK IDEJÉRE.

Az EPP-képviselő szerepébe helyezkedve a repülőtérről Weber első látogatásának színhelyére, a CEU-ba autóztunk, hogy megállapítsuk: a plakátragasztók tökéletes munkát végeztek. Webernek legfeljebb annyi juthatott az eszébe, hogy a magyar óriásplakát-bizniszbe nem érdemes befektetni, mivel a táblák egy jó részét nem sikerült értékesíteni, és ezért egyszínű kék papírral burkolták azokat. 

qIMG 8564

Fotó: Földes András

Webernek csak akkor lett volna esélye átlátni a trükkön, ha a sokkal lassabb busszal, esetleg biciklivel indul el a centrumba. Az egyik, négy kék plakátból álló felületre egy lelkes, és naiv aktivista angolul a következő szöveget fújta fel: 

Juncker még itt volt egy napja. Ez gyűlöletpropaganda. Legyél már tökös, Weber. Vak vagy?

jIMG 8523

Fotó: Földes András

A sajtónyilatkozatai alapján a frakcióvezető vélhetően nem vette észre a feliratot.  

A városban később azt is megállapítottuk, hogy nem igaz Gulyás Gergely állítása, miszerint a brüsszelezős kampánynak vége. Bár egyes zónákból már valóban eltűntek a plakátok, de a városban továbbra is sokfelé láttunk sátáni vigyorral ábrázolt Sorosokat és Junckereket.

j MG 8494

Fotó: Földes András

cikkfeltöltő: 
GB