Olyanok is kaphattak védettségi igazolványt, akiket nem oltottak be és betegek sem voltak

Van ugyanis egy kiskapu a rendszerben, amit az ügyeskedők kihasználhatnak. Ám utóbbiak bűncselekményt követnek el.

https://nepszava.hu/3121904_olyanok-is-kaphattak-vedettsegi-igazolvanyt-...

Akad olyan labor, ahol nem ellenőrzik a személyazonosságot az ellenanyag-teszt elvégzésekor

- számolt be a jelenségről az RTL híradó.

A riportban emlékeztetnek, utóbbi is egy módja lehet annak, hogy valaki hozzájusson a védettségi igazolványhoz. Egy rejtett kamerás felvételt is bemutatnak, amely szerint a belépéstől számítva négy perc alatt megtörténik a teszt. Noha a TAJ-számot elkérték, a fényképes igazolványt azonban nem. A Társaság a Szabadságjogokért szakértője szerint a társaságnak nem kötelező elkérnie utóbbit. Ám aki mást küld maga helyett tesztelni, majd az eredménnyel védettségi igazolványhoz jut, akár öt év börtönt is kaphat. "A rendőrség akkor járhat el egy ilyen ügyben, ha kifejezetten bejelentést vagy feljelentést kap. Az, hogy magától kiderüljön, hogy ilyen csalás történt, az nem látszik túlságosan kockázatosnak" - magyarázta Asbóth Márton.  Az egyik magánegészségügyi szolgáltató vezetője szerint a kiskaput hatóságilag kellene bezárni. A csatorna megkereste a kormányt is, hogy tervezik-e a rendszer szigorítását, de a kormányinfón nem olvasták fel a kérdést.  Az összeállításban elhangzott, nem tudni, hogy hányan élhettek vissza. Egyébként akik ellenanyag-teszttel szereznek védettségi igazolványt, azok négy hónapig használhatják a dokumentumot.

cikkfeltöltő: 
GB

Választás

Régiónként bemutatjuk az előválasztáson induló ellenzéki jelölteket, a köztük zajló csatákat. Sorozatunk ötödik része a nyugtat-dunántúli versengésről szól.
2021.szeptember 21.
Egymondatos közleményt adott ki a Fidesz az ellenzéki előválasztás leállásval kapcsolatban. Az MTI országos sajtószolgálatához eljutatott közlemény egészen pontosan így szól:
2021.szeptember 19.
A NER rendszerének lebontásában, a fideszesek felelősségre vonásában, és a korrupciós ügyeken meggazdagodottak elszámoltatásában mind egyetértettek az ellenzéki miniszterelnök-jelöltek első tévévitájukon, még ha máshogy is közelítenék meg mondjuk az adórendszer vagy a jogállam reformját. Igazi vita csak Hadházy Ákos és Tóth Csaba zuglói képviselőjelöltek támogatása körül alakult ki.
2021.szeptember 13.
Nagyon fontosak a jelöltek, nagyon fontosak a jelölőszervezetek, de sokkal fontosabb az előválasztás demokratikus tisztessége – mondta Magyar György. Az ellenzéki előválasztásban közreműködő Civil Választási Bizottság elnöke beszélt a kampány menetrendjéről, az egyjelöltes választásról, és arról is, van-e jogi alapja az előválasztásnak.
2021.szeptember 11.
Az előválasztás első fordulóját szeptember 18. és 26. között tartják.
2021.szeptember 10.
Hétfőn délelőtt 10 óráig adhatták le az induláshoz szükséges aláírásokat az ellenzéki előválasztás miniszterelnök-jelöltjei. Legalább húszezerre volt szükség, Pálinkás Józsefen kívül mindenkinek sikerült összegyűjtenie.
2021.szeptember 7.
Az MSZP szerint „jobbikos agyszülemény” a kooperáció.
2021.szeptember 3.