Olasz védelmi miniszter: a NATO-nak együtt kell működnie Oroszországgal a terrorizmus ellen

Hídra van szükség a NATO és Oroszország között a terrorizmus elleni harcban – adott hangot meggyőződésének az olasz védelmi miniszter szerdán, a Magyar Békekör jelentése szerint.

    Roberta Pinotti Corriere della Sera-ban megjelent interjújában nélkülözhetetlennek nevezte az együttműködést a terrorizmussal szemben olyan körülmények között, amikor egy magát „államnak” minősítő terrorszervezet öngyilkos egyéni akciókkal és kiscsoportos terrorcselekményekkel hallat magáról a világ legkülönbözőbb részein. Terrorakció bárhol és bármikor bekövetkezhet – mondta.

     Az olasz védelmi miniszternő interjúját két nappal a NATO varsói csúcsértekezlete elé időzítették. Pinotti szerint a NATO elrettentési és konfliktusmegelőző stratégiája szembekerül a terrorizmus elleni harc követelményével, hiszen az Oroszország elleni katonai felvonulás egy olyan ország ellen irányul, amely kiemelkedő szerepet játszik a nemzetközi terrorizmus elleni harcban. „Ezért minőségi ugrásra van szükségünk, benne hírszerzési adatok megosztására és kibernetikai együttműködésre Oroszországgal” – mondta.

    Az olasz védelmi miniszter szerint el fogják kerülni, hogy „túl ellenséges üzenetet” küldjenek Moszkvának a varsói NATO-csúcsról. „Értelmetlen dolog visszatérni a régi háborús korszakhoz, miközben terrorveszély fenyeget” – mondta.+++

 

Kiadta: MSZF SZK

+36 30 5927371

www.mszfszk.hu

https://www.facebook.com/bekekor/

cikkfeltöltő: 
GB

Választás

Márki-Zay Péter, a hatpárti ellenzéki miniszterelnök-jelölt arról is beszélt, hogy árulók vannak a soraikban, és ő tudja, kik azok.
2021.december 23.
Új kutatócéggel dolgozunk” – mondta a Magyar Hangnak Márki-Zay Péter, annak apropóján, hogy december 15-én egy igencsak kellemetlen tartalmú közvélemény-kutatás szivárgott ki a sajtó felé az ellenzéki összefogás népszerűségéről.
2021.december 22.
Bejegyzés alatt áll Gattyán György pártja, a hivatalos bírósági nyilvántartásban már szerepel a Megoldás Mozgalom. A milliárdos pénteken az Egyenes beszédben jelentette be, hogy aktivizálják a párt tevékenységét. Az ellenzéki összefogás tagjai egységesen úgy vélik: Gattyán György indulása csak a Fidesznek jó. Az ATV Híradó riportja.
2021.december 20.
Budapesten, valamint a 23 megyei jogú város közterein, de az összefogásban részt vevő pártok irodáiban is le lehet adni a szignókat.
2021.december 15.
Az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje utcafórumot tartott Székesfehérváron, ahol többek között kijelentette, rendkívül gátlástalan ellenféllel állnak szemben.
2021.december 12.
„Valami megmozdult. Valami, ami túlmutatott a centrális erőtéren és az egymást taposó pártokon, a médiapolitizáláson, a szekértáborokon és a megosztottságon. Szimbólumok jelentek meg, ötletek, tervek és programok kerültek bemutatásra, értelmes politikai viták zajlottak, önkéntesek és aktivisták ezrei dolgoztak az utcákon, pozitív üzeneteket, politikai gesztusokat, elismerést és együttműködést láthattunk, ami vonzotta a választókat is.”
2021.december 9.
Noha az előválasztás alatt komoly összetűzéseik voltak, a volt kormányfő most megvédte a főpolgármestert.
2021.december 2.
Csak egy jós tudná megmondani, milyen hatással lesz a jövő évi országgyűlési választásokra a koronavírus-járvány miatt 2022. június elsejéig meghosszabbított veszélyhelyzet. Erről is beszélt a Hírklikknek Tóth Zoltán választási szakértő, aki szerint igaz a kormány érvelése, hogy nincs akadálya a választásnak, de ez akár egyetlen éjszaka alatt is változhat, ha a Fidesz úgy akarja. Erre minden jogalkotási lehetőségük megmaradt, akár az Alaptörvényt is módosíthatják az ügyben – tette hozzá. Úgy fogalmazott, pillanatnyilag beláthatatlan, mit fognak tenni.
2021.november 28.
Alapvető kérdés, hogy továbbra is egy egyre zártabb, vagy pedig egy nyitott társadalomban fogunk élni, a társadalmi fejlődés mintája nyugati, vagy keleti lesz, s a mindent központosító rendszert erősítjük-e meg, vagy visszaadjuk az intézmények autonómiáját.
2021.november 21.
Márki-Zay Péter azt mondta az ATV-nek, hogy:
2021.november 17.