Okafogyottá válhat a kvótáról szóló népszavazás?

Ankara-Budapest, 2016. augusztus 2. kedd (MSZF)

   Ha Törökország októberben megnyitja határait a migránsok tömege előtt, okafogyottá válhat a betelepítési kvótáról október 2-ra kiírt népszavazás, mert többé nem az lesz a kérdés, hogy engedünk-e Brüsszelnek vagy sem, hanem az, hogy mit tudunk tenni több millió ide vándorló emberrel – hívta fel a figyelmet a Magyar Békekört szervező Magyar Szociális Fórum kedden kiadott közleményében.

    Ha ugyanis az Európai Unió nem tartja be Törökországnak tett ígéretét, és októberig, azaz a magyarországi kvóta-népszavazásig nem adja meg a vízummentességet Törökországnak, akkor a török kormány sem fogja tiszteletben tartani a március 18-i megállapodást, és Európára engedi a területén és a térségben összegyűlt migránsokat – adta értésre Mevlut Cavusoglu török külügyminiszter a Frankfurter Allgemeine Zeitung hétfői számában megjelent interjújában.

    A Magyar Szociális Fórum azt kérdezi a kormánytól, mit választ: a vízummentesség megadását Törökországnak, vagy a várható tömegáradatot? Az MSZF azt javasolja Orbán Viktor kormányának, hogy gyorsan jusson megállapodásra Ankarával.

    A törökök által megjelölt határidő lényegében egybeesik a betelepítési kvótáról kiírt hazai népszavazással. De ha megindul az újabb tömegáradat, többé nem az lesz a kérdés, hogy engedünk-e Brüsszelnek, vagy sem, hanem sokkal prózaibb gondokkal kerülhetünk szembe itt, a határainkon! A népszavazás pedig hatástalan eszköznek bizonyulhat velük szemben – figyelmeztet a Békekört szervező Magyar Szociális Fórum.

    Hazánk politikai vezetése sokkal nagyobb energiát fordít az okozatok kezelésére, mint az okok kiküszöbölésére. Pedig Magyarországnak azokkal az országokkal kellene összefognia, amelyek a népvándorlásnak úgy akarnak véget vetni, hogy saját földjükön biztosítsanak békét és megélhetést az embereknek, azaz kiküszöböljék a migráció okait - írta a Munkát-Békét-Biztos Megélhetést jelszaváról ismert társadalmi mozgalom.+++

 

Kiadta: MSZF SZK

+36 30 5927371

www.mszfszk.hu

 

cikkfeltöltő: 
GB

Választás

Márki-Zay Péter, a hatpárti ellenzéki miniszterelnök-jelölt arról is beszélt, hogy árulók vannak a soraikban, és ő tudja, kik azok.
2021.december 23.
Új kutatócéggel dolgozunk” – mondta a Magyar Hangnak Márki-Zay Péter, annak apropóján, hogy december 15-én egy igencsak kellemetlen tartalmú közvélemény-kutatás szivárgott ki a sajtó felé az ellenzéki összefogás népszerűségéről.
2021.december 22.
Bejegyzés alatt áll Gattyán György pártja, a hivatalos bírósági nyilvántartásban már szerepel a Megoldás Mozgalom. A milliárdos pénteken az Egyenes beszédben jelentette be, hogy aktivizálják a párt tevékenységét. Az ellenzéki összefogás tagjai egységesen úgy vélik: Gattyán György indulása csak a Fidesznek jó. Az ATV Híradó riportja.
2021.december 20.
Budapesten, valamint a 23 megyei jogú város közterein, de az összefogásban részt vevő pártok irodáiban is le lehet adni a szignókat.
2021.december 15.
Az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje utcafórumot tartott Székesfehérváron, ahol többek között kijelentette, rendkívül gátlástalan ellenféllel állnak szemben.
2021.december 12.
„Valami megmozdult. Valami, ami túlmutatott a centrális erőtéren és az egymást taposó pártokon, a médiapolitizáláson, a szekértáborokon és a megosztottságon. Szimbólumok jelentek meg, ötletek, tervek és programok kerültek bemutatásra, értelmes politikai viták zajlottak, önkéntesek és aktivisták ezrei dolgoztak az utcákon, pozitív üzeneteket, politikai gesztusokat, elismerést és együttműködést láthattunk, ami vonzotta a választókat is.”
2021.december 9.
Noha az előválasztás alatt komoly összetűzéseik voltak, a volt kormányfő most megvédte a főpolgármestert.
2021.december 2.
Csak egy jós tudná megmondani, milyen hatással lesz a jövő évi országgyűlési választásokra a koronavírus-járvány miatt 2022. június elsejéig meghosszabbított veszélyhelyzet. Erről is beszélt a Hírklikknek Tóth Zoltán választási szakértő, aki szerint igaz a kormány érvelése, hogy nincs akadálya a választásnak, de ez akár egyetlen éjszaka alatt is változhat, ha a Fidesz úgy akarja. Erre minden jogalkotási lehetőségük megmaradt, akár az Alaptörvényt is módosíthatják az ügyben – tette hozzá. Úgy fogalmazott, pillanatnyilag beláthatatlan, mit fognak tenni.
2021.november 28.
Alapvető kérdés, hogy továbbra is egy egyre zártabb, vagy pedig egy nyitott társadalomban fogunk élni, a társadalmi fejlődés mintája nyugati, vagy keleti lesz, s a mindent központosító rendszert erősítjük-e meg, vagy visszaadjuk az intézmények autonómiáját.
2021.november 21.
Márki-Zay Péter azt mondta az ATV-nek, hogy:
2021.november 17.