Offshore cég szed védelmi pénzt a közüzemi szolgáltatóktól?

Mi értelme van annak, hogy egy Hunguard nevű ciprusi és máltai hátterű offshore vállalkozás "számlázási rendszer auditálása" címen mintegy 600 millió forintot szedhet be csak az állami és önkormányzati tulajdonú közüzemi szolgáltató cégektől? Mennyivel lehetne olcsóbb a víz, a gáz, a telefon, az elektromos áram, ha a közüzemi szolgáltatóknak nem kellene kifizetniük ezt a védelmi pénz jellegű összeget a Fidesz-kormány által kijelölt offshore cégnek?

Milyen egyéb rejtett költségeket fizettet még meg a Fidesz-kormány a magyar családokkal?

Mennyire érezhetik biztonságban személyes adataikat a magyar emberek, ha egy offshore hátterű cég hozzáférhet az összes közüzemi szolgáltató valamennyi adatbázisához? Ki adott felhatalmazást a közüzemi szolgáltatókat megsarcoló offshore cégnek, hogy betekinthessenek a magyar fogyasztók adataiba?

Miért segíti a Fidesz-kormány, hogy átláthatatlan hátterű offshore cég védelmi pénz jellegű bevételt szedjen a közüzemi szolgáltatóktól, ez a kiadás beépüljön a díjakba, és emiatt drágábbak legyenek a magyar családok rezsiszámlái?

Az MSZP álláspontja az, hogy ennek azonnal véget kell vetni. Itt az idő, hogy rend legyen végre a közüzemi szektorban, és leállítsuk a fideszes pénzszivattyúkat!

Tóth Bertalan, frakcióvezető - OS

Választás

Csak egy jós tudná megmondani, milyen hatással lesz a jövő évi országgyűlési választásokra a koronavírus-járvány miatt 2022. június elsejéig meghosszabbított veszélyhelyzet. Erről is beszélt a Hírklikknek Tóth Zoltán választási szakértő, aki szerint igaz a kormány érvelése, hogy nincs akadálya a választásnak, de ez akár egyetlen éjszaka alatt is változhat, ha a Fidesz úgy akarja. Erre minden jogalkotási lehetőségük megmaradt, akár az Alaptörvényt is módosíthatják az ügyben – tette hozzá. Úgy fogalmazott, pillanatnyilag beláthatatlan, mit fognak tenni.
2021.november 28.
Alapvető kérdés, hogy továbbra is egy egyre zártabb, vagy pedig egy nyitott társadalomban fogunk élni, a társadalmi fejlődés mintája nyugati, vagy keleti lesz, s a mindent központosító rendszert erősítjük-e meg, vagy visszaadjuk az intézmények autonómiáját.
2021.november 21.
Márki-Zay Péter azt mondta az ATV-nek, hogy:
2021.november 17.
Brüsszeli látogatása során, ígéretéhez híven a híres ereszcsatornát is útba ejtette Márki-Zay Péter, az ellenzéki összefogás miniszterelnök-jelöltje.
2021.november 11.
Megnyílt az út az előtt, hogy a kormány úgynevezett "gyermekvédelmi" népszavazási kérdéseiről a jövő tavaszi országgyűlési választásokkal egy napon dönthessenek a választók.
2021.november 10.
Az előválasztás megítélésének döntő, történelmi szempontja az lesz, hogy végül sikerül-e a segítségével a Fidesz rendszerét lebontani. Ez még előttünk áll, vannak rá biztató jelek, de sokakban kétségek is.
2021.november 7.
Árnyékkormány létrehozását fontolgatja Márki-Zay Péter közös ellenzéki miniszterelnök-jelölt, az előválasztás győztese.
2021.október 21.
Furcsa, hogy az M1 többször forgatott az ellenzéki politikusról a napokban, híradójukat mégis régebbi fotókkal, Facebook-képekkel illusztrálták.
2021.október 19.