Nyílt levél Tarlós Istvánhoz

Tisztelt Főpolgármester úr!

Ön hetek óta szajkózza a sikerpropagandát, miszerint hamarosan sikerül megegyezni a BKV szakszervezeteivel a béremelésről. A budapestiek azonban mégsem lehetnek nyugodtak, Ön ugyanis hetek óta titkolja, hogy kormányzati segítség hiányában honnan teremtik elő a BKV munkavállalóinak egyébként jogosan járó béremelés fedezetét.

Ma már minden budapesti – még Ön is – tudja, hogy a főváros gyakorlatilag hitelből működik, tartalékai nincsenek. Sőt, egy hónappal ezelőtt azt állította, hosszú levelet ír Orbán Viktornak az ügyben. Nem tudjuk, hogy a Főpolgármester úr meg sem írta ezt a levelet vagy a kormányt hagyta hidegen, de Ön most mégis közvetlenül a budapestiekkel fizetteti ki a számlát.

Itt az ideje, hogy színt valljon és egyértelművé tegye: honnan, melyik ágazatból vesznek el pénzt, illetve mit akarnak eladni! Takarításra, parkfenntartásra jut majd kevesebb vagy a színházakra? A Rác fürdő jut a Dagály és a Főgáz-részvények sorsára vagy a Bálna? Mi válik még a városvezetés alkalmatlanságának és gyengeségének áldozatává?

Tisztelt Főpolgármester úr!

Ha a megígért hosszú levelet már megírta és elküldte Orbán Viktornak, akkor elvárjuk Öntől, hogy azt haladéktalanul hozza nyilvánosságra! Ha azonban a levél még el sem készült, akkor azt javasoljuk: levelében álljon ki azért, hogy a Budapesten keletkező napi 20 milliárd forintnyi adó 10 százalékát a budapestiek visszakapják, ennyi ugyanis jár a városnak és kerületeinek.

Üdvözlettel:

 Horváth Csaba, a Fővárosi Közgyűlés MSZP-s képviselői nevében

OS

Választás

Márki-Zay Péter, a hatpárti ellenzéki miniszterelnök-jelölt arról is beszélt, hogy árulók vannak a soraikban, és ő tudja, kik azok.
2021.december 23.
Új kutatócéggel dolgozunk” – mondta a Magyar Hangnak Márki-Zay Péter, annak apropóján, hogy december 15-én egy igencsak kellemetlen tartalmú közvélemény-kutatás szivárgott ki a sajtó felé az ellenzéki összefogás népszerűségéről.
2021.december 22.
Bejegyzés alatt áll Gattyán György pártja, a hivatalos bírósági nyilvántartásban már szerepel a Megoldás Mozgalom. A milliárdos pénteken az Egyenes beszédben jelentette be, hogy aktivizálják a párt tevékenységét. Az ellenzéki összefogás tagjai egységesen úgy vélik: Gattyán György indulása csak a Fidesznek jó. Az ATV Híradó riportja.
2021.december 20.
Budapesten, valamint a 23 megyei jogú város közterein, de az összefogásban részt vevő pártok irodáiban is le lehet adni a szignókat.
2021.december 15.
Az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje utcafórumot tartott Székesfehérváron, ahol többek között kijelentette, rendkívül gátlástalan ellenféllel állnak szemben.
2021.december 12.
„Valami megmozdult. Valami, ami túlmutatott a centrális erőtéren és az egymást taposó pártokon, a médiapolitizáláson, a szekértáborokon és a megosztottságon. Szimbólumok jelentek meg, ötletek, tervek és programok kerültek bemutatásra, értelmes politikai viták zajlottak, önkéntesek és aktivisták ezrei dolgoztak az utcákon, pozitív üzeneteket, politikai gesztusokat, elismerést és együttműködést láthattunk, ami vonzotta a választókat is.”
2021.december 9.
Noha az előválasztás alatt komoly összetűzéseik voltak, a volt kormányfő most megvédte a főpolgármestert.
2021.december 2.
Csak egy jós tudná megmondani, milyen hatással lesz a jövő évi országgyűlési választásokra a koronavírus-járvány miatt 2022. június elsejéig meghosszabbított veszélyhelyzet. Erről is beszélt a Hírklikknek Tóth Zoltán választási szakértő, aki szerint igaz a kormány érvelése, hogy nincs akadálya a választásnak, de ez akár egyetlen éjszaka alatt is változhat, ha a Fidesz úgy akarja. Erre minden jogalkotási lehetőségük megmaradt, akár az Alaptörvényt is módosíthatják az ügyben – tette hozzá. Úgy fogalmazott, pillanatnyilag beláthatatlan, mit fognak tenni.
2021.november 28.
Alapvető kérdés, hogy továbbra is egy egyre zártabb, vagy pedig egy nyitott társadalomban fogunk élni, a társadalmi fejlődés mintája nyugati, vagy keleti lesz, s a mindent központosító rendszert erősítjük-e meg, vagy visszaadjuk az intézmények autonómiáját.
2021.november 21.
Márki-Zay Péter azt mondta az ATV-nek, hogy:
2021.november 17.