Nem kapták meg időben a nyári pólóikat a rendőrök

https://hvg.hu/itthon/20190613_Nem_kaptak_meg_idoben_a_nyari_poloikat_a_rendorok

Nem kapták meg időben a nyári pólóikat a rendőrök

Műszaki hiba miatt a teljes szállítmányt visszavonták.

Nem kapták meg a nyári pólókat a rendőrök – írja a 24.hu. Az Országos Rendőr-főkapitányság az idén módosította az állomány öltözködési normáit, így a készenlétisek mellett a teljes állomány új galléros teniszpólót kapott volna, de a lap információi szerint a nyári szolgálati felsőruhával minőségi problémák adódtak, ezért ki sem osztották az állománynak, hanem visszavonták a teljes szállítmányt.

A kötött öltözködési szabályok szerint megfelelő póló hiányában zubbonyt kellene hordania a rendőröknek, ami ráadásul sötét színű és szívja a meleget, kánikulában a szintén kötelező láthatósági mellénnyel együtt pedig különösen elviselhetetlen lenne.

A lap szerint az öltözési szabályokon központilag azután lazítottak csak, hogy kérdést küldtek a teniszpólókkal kapcsolatban, az ORFK kedden azt írta, hogy a helyzetre tekintettel a régi gyakorló pólókat is hordhatja az állomány, és a nyári melegben nem kell zubbonyt hordani.

A Belügyminisztériumhoz tartozó rendvédelmi szervek egyenruháit a BV Holding, azaz a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága alá tartozó gazdasági vállalkozás szállítja. A teniszpólók is a holding egyik cégénél készülnek Kalocsán. Az Adorján-Tex Konfekcióipari és Kereskedelmi Kft. 2018-ban majdnem 5 milliárd forintos forgalmat bonyolított le 143 milliós nyereség mellett. A BV Holding honlapján található terméklista szerint a teniszpóló darabja 5200 forint, de a cég nem válaszolt a lapnak arra a kérdésére, hogy mennyi pólót kellett visszahívniuk, és mennyibe került a malőr.

cikkfeltöltő: 
GB