Napokon belül elkezdődhet az intenzív patkányirtás Budapesten

Illusztráció

Illusztráció

Korábbi cikkek a témában:

Fényes nappal az egyik nagy pláza előtt futkosnak a patkányok – a politikusok egymásra mutogatnak

Patkányinvázió: budapesti lakás vécéjéből mászott ki a rágcsáló

A fővárosi közbeszerzési bizottság keddi ülésén elfogadta a patkányirtásra vonatkozó szerződésmódosítást, ennek eredményeként intenzív beavatkozás kezdődhet öt napon belül a Nemzeti Népegészségügyi Központ által meghatározott területeken: az I., V., VI., VII., VIII., IX., X., XIX., XX. kerületekben, a nagy pályaudvarok környékén és a kiemelt közterületeken – jelentette be sajtótájékoztatón Szeneczey Balázs főpolgármester-helyettes.

Elmondta: a Főváros a kormányhivatal népegészségügyi osztályától értesült arról, hogy egyes területeken intenzívebb irtásra van szükség. Ezért tavaly decemberben előkészítettek egy közgyűlési anyagot, módosították a költségvetést, megteremtették annak lehetőségét, hogy az intenzív irtás megvalósulhasson. Az elmúlt hónapokban a Nemzeti Népegészségügyi Központ bevonásával elkészítettek egy műszaki-beavatkozási tervet, amelyet megtárgyaltak a fővárosi rágcsálóirtást végző RNBH Konzorciummal, ezt hagyta most jóvá a bizottság, az irtás így el kezdődhet.

Szeneczey Balázs hozzátette: a vállalkozó az első, nyolc hónapig tartó ütem során a mintegy 650 millió forintos keretösszegnek körülbelül a felét fogja felhasználni. A második ütemről az első tapasztalatai alapján döntenek.