Népszavazási eredmény: a választók okosabbnak bizonyultak a kormánynál

Népszavazási eredmény:  a választók okosabbnak bizonyultak a kormánynál

Budapest, 2016. október 3. hétfő (MSZF)

     A Magyar Békekör hétfőn gratulált a magyar népnek a népszavazás eredményéhez. A Békekör szerint a magyar emberek okosabbnak bizonyultak a kormánynál azzal, hogy nem tévesztették össze a szuverenitást az idegengyűlölettel.

    A választási eredmény kifejezésre juttatta, hogy a választók nem az elzárkózásban, és az ellenséges szembesülésben látják a jövőt, hanem olyan politikában, amely egyszerre felelős a nemzetért és emberséges más népek menekültjeivel szemben.

    A népszavazás 40 százalékos részvétel miatti sikertelensége azt is bizonyítja, hogy a többség nem hagyta magát az orránál fogva vezetni, hanem felismerte, hogy eszközként akarják kihasználni olyan politikai célokra, amelyeknek semmi közük sincs a migráns-kérdés megoldásához.

    A Békekör senkit sem bíztatott a részvételre a népszavazáson, és senkit sem beszélt le róla, hanem a választókra bízta a döntést. Ugyanakkor elmondta nekik a véleményét arról, hogy a népszavazást a valódi probléma megkerülésének tartja, hiszen a migráció feltartóztatása nem a népszavazáson múlik, hanem a népek megélhetésének és biztonságának szavatolásán szülőföldjükön.

    A Magyar Békekör a referendum előtt úgy foglalt állást, hogy a magyar nép és az emberiség jövője nem falak és szögesdrótok építésében tárul fel, hanem az együttélésben, mert  elzárkózással, szembesüléssel, ellenséges magatartással, gyűlöletszítással az idegenekkel szemben eljátszhatjuk saját jövőnket is.

    A Békekör azt akarja, hogy hazánk az Országgyűlés hozzájárulásával fogadja be azoknak a menekülteknek egy részét, akik menekült státusban részesültek az Európai Unióban. Minden ország maga ismeri a legjobban saját körülményeit és lehetőségeit. Magunknak kell tehát mérlegelnünk, hány menekültet tudunk befogadni a helyi lakosság és a befogadottak érdekeinek sérelme nélkül – tartja a Magyar Békekör.+++

 

Kiadta: MSZF SZK

+36 30 5927371

www.mszfszk.hu

https://www.facebook.com/bekekor/

Választás

Már az első nap többen letöltötték és beadták az ellenzéki előválasztáshoz szükséges regisztrációhoz kitöltendő nyilatkozatokat.
2021.július 27.
Július 26-ától lehet hivatalosan bejelentkezni jelöltnek az ellenzéki előválasztáson, Jakab Péter, a Jobbik elnöke ezt már meg is tette – írja a politikus Facebook-oldalán.
2021.július 26.
A DK miniszterelnök-jelöltje árnyékkormányt alakít, ha megnyeri az előválasztást.
2021.július 23.
Megküldjük az előválasztás forgatókönyvét és kérjük jelezzen vissza ha a forgatókönyv szerinti ajánló aláírásgyüjtésben segitségünkre tud lenni az alábbi e-mail (bp11@dkp.hu) szíveskedjen jelezni.
2021.július 14.
Mindenkit új feladatok elé állított a pandémia, és nem mindenki volt erre felkészülve – mondta az adatvédelmi problémákról Péterfalvi Attila az InfoRádió Aréna című műsorában. A Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság elnöke elmondta a véleményét a pedofilellenes törvényről, a civilszervezetek adományozásáról és arról is, miért nem vizsgálta még a hatóság az internetes sütiket.
2021.július 9.
Kovács Gergő szerint a jelenlegi színvonalat ők is tudnák hozni, ráadásul még viccesebbek is lennének.
2021.július 8.
Az ellenzéki pártok miniszterelnök-jelöltjei levélben fordultak az Európai Unió tagállamainak vezetőihez, hogy Magyarország az EU tagja maradjon 2022 után is. Az üzenet:
2021.július 2.
Karácsony Gergely interjút adott a német Bildnek, és azt mondta, „Orbán Magyarországa Kína és Oroszország kapuja az EU-ba”
2021.június 30.
Nem kérnek a magyar adófizetőknek több százmilliárd forintos terhet jelentő kínai hitelből, és a Fudan Egyetem mellett a Budapest–Belgrád vasútvonal beruházását is leállítják, tájékoztatták közös levélben az ellenzéki miniszterelnök-jelöltek Hszi Csin-pinget, a Kínai Népköztársaság elnökét.
2021.június 23.