NÉPSZAVAZÁS - PLAKÁTHÁBORÚ ( most ez az utolsó!?) - reméljük...

Kósa feltette Orbánt a népszavazás tétjének
Fellőtte az intergalaktikus bullshit-rakétát a Fidesz frakcióvezetője. Kósa Lajos a Hírt TV-nek kijelentette:Lemond a kormány, ha az igenek kerülnek többségbe
az október 2-i népszavazáson.
http://index.hu/belfold/2016/09/30/kosa_feltette_orbant_a_nepszavazas_tetjenek/

Harci lázban nyomul a teljes államapparátus, elképesztő eszközökkel hergelnek a népszavazásra
Kampányeszközzé silányította az önkormányzatokat a kormány: képviselők és polgármesterek sora vált a Fidesz aktivistájává.
http://nol.hu/belfold/harci-lazban-nyomul-a-teljes-allamapparatus-elkepeszto-eszkozokkel-hergelnek-a-nepszavazasra-1634111

A méltóság nem felekezeti jog – Politikai hasznot remél a kormány a keresztényvédelemtől
Nem lehetünk szívtelenek a kvótakampány közepén sem, ezért megvédjük keresztény testvéreinket, és erre hajlandók vagyunk pénzt is áldozni. Nem is keveset! 
A kormány döntése értelmében – az Emmi szervezeti keretébe ágyazva – hárommillió eurós, azaz 930 millió forintos büdzsével létrejött a „keresztényüldözés 
elleni helyettes államtitkárság”. A munka felelőse Rétvári Bence államtitkár, vezetője a téma specialistája, Török Tamás diplomata, akit Olaszországból rendeltek haza. 
De mire szolgál a hirtelen feltámadt „kereszténykedés”? Vajon különbözik a menekülő muszlim az üldözött keleti kereszténytől?
http://168ora.hu/meltosag-nem-felekezeti-jog-politikai-hasznot-remel-kormany-keresztenyvedelemtol/

Elhisz mindent, amivel a kormány bombázza? Kisokos a népszavazáshoz
A vasárnapi népszavazás előtt sorra vettük a kormányzati érveket, amelyeket a milliárdos kampányhadjárat hónapok óta megszakítás nélkül sulykol a lakosságnak. 
Olvassa el, mi igaz belőlük, és utána döntse el, hogyan szavaz.
http://hvg.hu/itthon/20160930_kvotanepszavazas_kvotareferendum_nepszavazas_kisokos_hogyan_szavazzak

Az biztos, hogy kormánytisztviselők nem kampányolhatnának a népszavazás sikeréért
Külön kiosztott telefonokkal és számlistával, egy Fidesz-KDNP logós kétoldalas útmutató alapján kell munkaidőben szavazókat hívogatniuk és a
vasárnapi népszavazáson való részvételre és "nem" szavazatra buzdítaniuk önkormányzati és minisztériumi dolgozóknak -
a közszolgálati tisztviselőkről szóló 2011. évi CXCIX. törvény meghatározása szerinti kormánytisztiselőknek, köztisztviselőknek.
http://444.hu/2016/09/30/az-biztos-hogy-kormanytisztviselok-nem-kampanyolhatnanak-a-nepszavazas-sikereert 

A Fidesz feltalálta a „közmigráns” szót
Megszületett a még a népvándorlóknál is fenyegetőbb közmigráns szó. A fideszes Tilky Attila sablonjában szerepelt, ami univerzális 
rettegtetőként szolgál a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei potenciális szavazóknak.
http://444.hu/2016/09/29/a-fidesz-feltalalta-a-kozmigrans-szot

Migránsos feladat az állami földrajz tankönyvben, egészen meglepő válaszokkal
Nehezen találták meg a helyét, de végül a mérsékelt földrajzi övezetek (1. fejezet) és az EU földrajza (3. fejezet) közé sikerült beszuszakolni az új, 
állami nyolcadikos földrajzkönyvbe a menekülttémát. Az Európa alkonya vagy új hajnala elnevezésű fejezetben van menekültútvonal, rajz, 
http://444.hu/2016/09/30/migransos-feladat-az-allami-foldrajz-tankonyvben-egeszen-meglepo-valaszokkal

Kvótanépszavazás: lejár ma délután két fontos határidő
Ma 16 óráig kérhetik átjelentkezésüket egy másik településre azok a magyarországi lakóhellyel rendelkező választópolgárok, akik a 
vasárnapi népszavazáson nem a lakóhelyük szerinti településen vagy ugyanazon a településen, de eltérő szavazókörben akarnak voksolni.
Eddig körülbelül 59 ezren jelezték, hogy ilyen szándékuk van.
http://hvg.hu/itthon/20160930_kvotanepszavazas_lejar_ma_delutan_ket_fontos_hatarido

Egyetemistákat keresnek a Facebookon, hogy szavazásra buzdítsák az egrieket

A saját telefonjukról kell hívogatniuk a szavazókat. 30-40 egyetemistát keresnek, hogy telefonon buzdítsák a helyieket szavazásra.
http://24.hu/belfold/2016/09/30/egyetemistakat-keresnek-a-facebookon-hogy-szavazasra-buzditsak-az-egrieket/

Több mint 283 millió forintot költött a kormány a villanyoszlopra szerelhető kampányplakátokra
http://24.hu/belfold/2016/09/30/tobb-mint-283-millio-forintot-koltott-a-kormany-csak-a-villanyoszlopra-szerelheto-kampany-plakatokra/

Választás

Márki-Zay Péter, a hatpárti ellenzéki miniszterelnök-jelölt arról is beszélt, hogy árulók vannak a soraikban, és ő tudja, kik azok.
2021.december 23.
Új kutatócéggel dolgozunk” – mondta a Magyar Hangnak Márki-Zay Péter, annak apropóján, hogy december 15-én egy igencsak kellemetlen tartalmú közvélemény-kutatás szivárgott ki a sajtó felé az ellenzéki összefogás népszerűségéről.
2021.december 22.
Bejegyzés alatt áll Gattyán György pártja, a hivatalos bírósági nyilvántartásban már szerepel a Megoldás Mozgalom. A milliárdos pénteken az Egyenes beszédben jelentette be, hogy aktivizálják a párt tevékenységét. Az ellenzéki összefogás tagjai egységesen úgy vélik: Gattyán György indulása csak a Fidesznek jó. Az ATV Híradó riportja.
2021.december 20.
Budapesten, valamint a 23 megyei jogú város közterein, de az összefogásban részt vevő pártok irodáiban is le lehet adni a szignókat.
2021.december 15.
Az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje utcafórumot tartott Székesfehérváron, ahol többek között kijelentette, rendkívül gátlástalan ellenféllel állnak szemben.
2021.december 12.
„Valami megmozdult. Valami, ami túlmutatott a centrális erőtéren és az egymást taposó pártokon, a médiapolitizáláson, a szekértáborokon és a megosztottságon. Szimbólumok jelentek meg, ötletek, tervek és programok kerültek bemutatásra, értelmes politikai viták zajlottak, önkéntesek és aktivisták ezrei dolgoztak az utcákon, pozitív üzeneteket, politikai gesztusokat, elismerést és együttműködést láthattunk, ami vonzotta a választókat is.”
2021.december 9.
Noha az előválasztás alatt komoly összetűzéseik voltak, a volt kormányfő most megvédte a főpolgármestert.
2021.december 2.
Csak egy jós tudná megmondani, milyen hatással lesz a jövő évi országgyűlési választásokra a koronavírus-járvány miatt 2022. június elsejéig meghosszabbított veszélyhelyzet. Erről is beszélt a Hírklikknek Tóth Zoltán választási szakértő, aki szerint igaz a kormány érvelése, hogy nincs akadálya a választásnak, de ez akár egyetlen éjszaka alatt is változhat, ha a Fidesz úgy akarja. Erre minden jogalkotási lehetőségük megmaradt, akár az Alaptörvényt is módosíthatják az ügyben – tette hozzá. Úgy fogalmazott, pillanatnyilag beláthatatlan, mit fognak tenni.
2021.november 28.
Alapvető kérdés, hogy továbbra is egy egyre zártabb, vagy pedig egy nyitott társadalomban fogunk élni, a társadalmi fejlődés mintája nyugati, vagy keleti lesz, s a mindent központosító rendszert erősítjük-e meg, vagy visszaadjuk az intézmények autonómiáját.
2021.november 21.
Márki-Zay Péter azt mondta az ATV-nek, hogy:
2021.november 17.