NÉPSZAVAZÁS - PLAKÁTHÁBORÚ

NÉPSZAVAZÁS PLAKÁTHÁBORÚ

 

Senki sem tudja, hány halott lehet a választói jegyzéken
Nem tudja a Nemzeti Választási Iroda, hogy a külhoni választók névjegyzékéből az elmúlt években hány elhunytat kellett törölni.
http://nol.hu/belfold/halottak-a-valasztoi-jegyzeken-1633867

Könnyű meghamisítani egy üresen leadott szavazólapot

Jobban félünk a csalástól, mint X-X éve.

Miért pont most? A 2010 után megváltoztatott választási szabályok miatt? Aligha, hiszen 2014-ben három választás is lezajlott, mégsem volt ekkora felzúdulás. 
Inkább azért, mert most először a szavazókörök többségében nem lesz ellenzéki pártdelegált? Ez kétségkívül okozhat bizalmi deficitet, de érdemes észrevenni, hogy 
http://24.hu/belfold/2016/09/29/konnyu-meghamisitani-egy-uresen-leadott-szavazolapot/

Minden voks jó helyre megy
Vajon hányadik szavazás ez már, aminek nem kevesebb a tétje, mint diktatúra vagy demokrácia, szolgaság vagy szabadság, pusztulás vagy megmaradás? 
Soha nem kellett még ennél kevesebbről döntenünk, a mozgósítási kampányok, a csúcsra járatott propagandagépezetek mindig óriási téteket hazudtak az 
aktuális politikai színjáték kulisszái mögé, hisz a részvétel ad legitimitást az elitre váró négyéves szabad rablásnak
http://mno.hu/cinkosakinema/minden-voks-jo-helyre-megy-1363911

Magyarország jobb hely lesz, ha érvénytelen a népszavazás
A vasárnapi népszavazáson feltett kérdés zagyvaság, és a hozzá tartozó gonosz kampány félelemre és gyűlöletre vezeti az embereket.
Jobb lenne Magyarországnak, ha érvénytelenül végződne. Szó szerint értelmetlen
http://444.hu/2016/09/29/magyarorszag-jobb-hely-lesz-ha-ervenytelen-a-nepszavazas

„Orbán Viktor magyarrá tett minket, de mi hálátlanok vagyunk, árulók”
A népszavazás bojkottjára buzdítanak Erdélyben. Beszéltünk a kampány egyik ötletgazdájával. 
http://magyarnarancs.hu/belpol/orban-viktor-magyarra-tett-minket-de-mi-halatlanok-vagyunk-arulok-101000

Kvótareferendum: ömlenek az érvénytelen szavazatok az NVI-hezTizenötezer levélszavazat azonosító nyilatkozatát dolgozta fel hétfőn és kedden a Nemzeti Választási Iroda (NVI), a szavazási iratok 
mintegy 18 százaléka érvénytelen volt - derül ki az NVI internetes oldalának szerdai adataiból.
http://24.hu/belfold/2016/09/28/kvotareferendum-omlenek-az-ervenytelen-szavazatok-az-nvi-hez/

Nem sok jót ígérnek a kormánynak a népszavazás határon túli számai
Hiába ment a határon túl is a gyűlöletkampány a migránsok ellen, az erre kiszórt hihetetlen mennyiségű pénz hatását egyelőre nem látni.
http://444.hu/2016/09/29/nem-sok-jot-igernek-a-kormanynak-a-nepszavazas-hataron-tuli-szamai

Teljes az arzenál, bevetették a népszavazási hűtőmágnest és a rettegési sablont
Ahogy ígérte, a Fidesz a kampány utolsó napjaira saját eszközeivel még rátesz egy lapáttal a kormányzat 4 milliárdos reklámhadjáratára. 
http://nol.hu/belfold/teljes-az-arzenal-bevetettek-a-nepszavazasi-hutomagnest-es-a-rettegesi-sablont-1633967

Így buzdít a népszavazásra egy balassagyarmati pap
Kvótával szétterített terrorizmus, munkát és magyar erkölcsöt nem akaró népáradat, iszlamizálódás – ezekre a veszélyekre tartotta fontosnak felhívni 
hívei figyelmét Stella Leontin, a katolikus egyház balassagyarmati kanonokja a népszavazás előtti napokban a nol.hu cikke szerint.
http://index.hu/belfold/2016/09/28/igy_buzdit_a_nepszavazasra_egy_balassagyarmati_pap/

Tovább tart a jogsértő plakátkampány
Nem cserélték le, így a közterületeken jelenleg is láthatók azok a népszavazásra és nem szavazatra buzdító óriásplakátok, amelyeken – jogsértő módon –
 nem tüntették fel jól olvashatóan a hirdetés megrendelőjét. A Miniszterelnöki Kabinetiroda lapunknak azt válaszolta, hogy a kormány tiszteletben tartja a 
Kúria múlt heti döntését, és „ahol a nyomdai kivitelezés miatt szükséges, változtat a kreatívokon”. Ez viszont a gyakorlatban a plakátoknál nem valósult meg. 
http://mno.hu/belfold/tovabb-tart-a-jogserto-plakatkampany-1363870

Ki mondja a legnagyobb blődséget?
Valóban migránsok tízezreit készül Magyarországra küldeni Brüsszel? Vajon melyik ellenzéki párt mondta, hogy az orbáni kérdésre csak nemmel lehet válaszolni? 
Összeszedtük, mint mond a kormány és mit az ellenzék a kvótanépszavazásról, és az is kiderült, hogy a fideszes politikusoknál csak egy valaki veszi komolyabban 
a kampányt: Gyurcsány.
http://abcug.hu/ki-mondja-legnagyobb-blodseget/

Kinyitják az összes kormányablakot a hétvégén a kvótaszavazás miatt
Csak akkor tud valaki szavazni vasárnap, ha a szavazókörben tudja igazolni a személyazonosságát, és bemutatja a lakcímkártyáját. Sokszor előfordul, hogy 
csak a szavazókörben derül ki: lejárt valamelyik igazolvány érvényessége. Ebben az esetben a szavazatszámláló bizottságnak vissza kell utasítania a választópolgárt. 
Aki így nem szavazhat.
http://index.hu/belfold/2016/09/29/kinyitjak_az_osszes_kormanyablakot_a_hetvegen_a_kvotaszavazas_miatt/

Holnap zárják a névjegyzéket
Szombaton derülhet ki, hány szavazat kell az érvényességhez · Hibás levélcsomagok

Várhatóan szombaton állapítja meg a Nemzeti Választási Iroda (NVI) a népszavazás érvényességi küszöbét. Ez valahol 4,137 millió körül várható, ennyi embernek kell érvényesen szavaznia vasárnap ahhoz, hogy a kvótanépszavazás érvényes legyen. Az NVI-nél lapunknak elmondták, a névjegyzékbe már előre felvették azokat, akik például szombaton vagy vasárnap töltik be a 18. életévüket. A visszaküldött 73 ezer levélszavazatból eddig 15 ezernek a „levélszavazási iratát” ellenőrizték, ebből majdnem minden ötödik érvénytelen volt.
http://mno.hu/belfold/holnap-zarjak-a-nevjegyzeket-1363967

Több ezer migránsnak Szerbia a börtön, amiből nincs szabadulás
„Öt hónapja várok, hogy beléphessek Magyarországra. Semmi dolgom itt, csak tovább akarok végre menni”
http://kepek.444.hu/2016/09/29/tobb-ezer-migransnak-szerbia-a-borton-amibol-nincs-szabadulas

Választás

Márki-Zay Péter, a hatpárti ellenzéki miniszterelnök-jelölt arról is beszélt, hogy árulók vannak a soraikban, és ő tudja, kik azok.
2021.december 23.
Új kutatócéggel dolgozunk” – mondta a Magyar Hangnak Márki-Zay Péter, annak apropóján, hogy december 15-én egy igencsak kellemetlen tartalmú közvélemény-kutatás szivárgott ki a sajtó felé az ellenzéki összefogás népszerűségéről.
2021.december 22.
Bejegyzés alatt áll Gattyán György pártja, a hivatalos bírósági nyilvántartásban már szerepel a Megoldás Mozgalom. A milliárdos pénteken az Egyenes beszédben jelentette be, hogy aktivizálják a párt tevékenységét. Az ellenzéki összefogás tagjai egységesen úgy vélik: Gattyán György indulása csak a Fidesznek jó. Az ATV Híradó riportja.
2021.december 20.
Budapesten, valamint a 23 megyei jogú város közterein, de az összefogásban részt vevő pártok irodáiban is le lehet adni a szignókat.
2021.december 15.
Az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje utcafórumot tartott Székesfehérváron, ahol többek között kijelentette, rendkívül gátlástalan ellenféllel állnak szemben.
2021.december 12.
„Valami megmozdult. Valami, ami túlmutatott a centrális erőtéren és az egymást taposó pártokon, a médiapolitizáláson, a szekértáborokon és a megosztottságon. Szimbólumok jelentek meg, ötletek, tervek és programok kerültek bemutatásra, értelmes politikai viták zajlottak, önkéntesek és aktivisták ezrei dolgoztak az utcákon, pozitív üzeneteket, politikai gesztusokat, elismerést és együttműködést láthattunk, ami vonzotta a választókat is.”
2021.december 9.
Noha az előválasztás alatt komoly összetűzéseik voltak, a volt kormányfő most megvédte a főpolgármestert.
2021.december 2.
Csak egy jós tudná megmondani, milyen hatással lesz a jövő évi országgyűlési választásokra a koronavírus-járvány miatt 2022. június elsejéig meghosszabbított veszélyhelyzet. Erről is beszélt a Hírklikknek Tóth Zoltán választási szakértő, aki szerint igaz a kormány érvelése, hogy nincs akadálya a választásnak, de ez akár egyetlen éjszaka alatt is változhat, ha a Fidesz úgy akarja. Erre minden jogalkotási lehetőségük megmaradt, akár az Alaptörvényt is módosíthatják az ügyben – tette hozzá. Úgy fogalmazott, pillanatnyilag beláthatatlan, mit fognak tenni.
2021.november 28.
Alapvető kérdés, hogy továbbra is egy egyre zártabb, vagy pedig egy nyitott társadalomban fogunk élni, a társadalmi fejlődés mintája nyugati, vagy keleti lesz, s a mindent központosító rendszert erősítjük-e meg, vagy visszaadjuk az intézmények autonómiáját.
2021.november 21.
Márki-Zay Péter azt mondta az ATV-nek, hogy:
2021.november 17.