Négygyermekes családot készülnek utcára tenni Kunszentmiklóson

Négygyermekes családot készülnek utcára tenni Kunszentmiklóson

Kunszentmiklós, 2018. október 5. péntek (MSZF)

     Három kiskorú gyermeket nevelő hattagú családot készülnek kilakoltatni Kunszentmiklóson, Bankós Károly úti önkormányzati otthonából - jelentette a Magyar Szociális Fórum (MSZF) pénteken a családanya közlésére hivatkozva.

     Noha 2018. februárban úgy tűnt, hogy lekerülhet a napirendről a család kilakoltatása, egy október 4-én hozott másodfokú bírósági ítélet miatt újra fenyegeti őket egyetlen otthonuk elvesztése.

     A havi 250 ezer Forintból élő családnak nincs hová mennie, szerény jövedelméből albérletre nem futja, az utcára kerülhet, ha elveszik feje fölül a fedelet.

     „Kérem tisztelettel, segítsenek, négy gyermek van, három kiskorú gyermek, 21 éves lányunk súlyos szívbetegséggel született, három szívműtéten esett át, állandó orvosi felügyeletre szorul. 16 éves és 14 éves lányaim tanulók, 7 éves fiam pedig szintén iskolás” – áll az MSZF-hez küldött segítségkérő levelükben.

     Az önkormányzat indoklás nélkül bontotta fel lakbérleti szerződésüket, jóllehet elmaradásuk nincs. (2016-ban volt ugyan 14.100.- Ft elmaradásuk, de tartozásukat pár nap alatt rendezték.) Munkaképtelen felnőtt gyermekük 50 százalékos egészségkárosodási és gyermek felügyeleti támogatást kap – mondta a családanya. 

     A Magyar Szociális Fórum pénteken üzenetben kérte Lesi Árpád kunszentmiklósi polgármestertől, hogy biztosítson más lakhatást a családnak, vagy ha nem tud, ne lakoltassa ki őket. „Emberséges, megnyugtató megoldásra számítunk Öntől” – áll az MSZF polgármesterhez írt levelében.+++

Kiadta: MSZF SZK