A miniszter azt ígéri: januártól ismét működni fog a Honvédkórház koraszülöttcentruma

(fotó: ittlakunk.hu)

Korábbi cikkek a témában:

Honvédkórház: Zacher Gábor felmondott, a kórház az orvost hibáztatja

A sürgősségi centrum és a Podmaniczky utcai telephely után a Honvédkórházkoraszülöttcentrumának működése is ellehetetlenült az orvoshiány miatt - írta meg a HVG.

December 15-én bezár a Honvédkórház Perinatális Intenzív Centruma (PIC). Ezen a koraszülöttek ellátására szakosodott kórházi osztályon olyan csecsemőket látnak el, akik a különböző méhen belül fejlődési rendellenességekkel, a születés előtti hetekben kialakult fertőzésekkel vagy a születés körüli időszakban fellépő problémákkal jöttek a világra. 
A főváros egyik legjobbnak számító, a kórház honlapján Magyarország legmagasabb szakmai színvonalon működő PIC-centrumaként emlegetett osztályról a HVG információja szerint fél év alatt hét szakorvos távozott. Felmondásuk oka a megbecsültség hiánya, az alacsony fizetés volt.

November végére háromfősre csökkent a stáb, így december 15-étől be is zárják az osztályt, mert nem tudja teljesítni a szükséges minimumfeltételeket.

A kórház ellátási területéhez tartozó kismamákat a bezárás alatt a Semmelweis Egyetem női klinikája, illetve a János-kórházban működő PIC fogadja majd - írja a lap.

A Honvédelmi Minisztérium szerint az osztály nem zár be, "csak" kapacitáshiány miatt átmenetileg máshová irányítják a koraszülött babákat. Benkő Tibor honvédelmi miniszter azt mondta: legfeljebb két hétig, január elejéig lesz idegilenes korlátozás az osztályon - írja az Index.