Minden letelepedési kötvénnyel nyilvánosan el kell számolni!

Mivel a kormányzati adatok összevetése után úgy tűnik, 140 milliárd forint hiányzik a letelepedési kötvények bevételéből, ez megerősíti az MSZP tavaly benyújtott törvényjavaslatának jogosságát: a kötvényforgalmazó cégeket az adóhatóság közreműködésével azonnal és nyilvánosan el kell számoltatni, a pofátlanul magas haszonra pedig 75 százalékos különadót kell kivetni!

Mivel a bevételből hiányzó 140 milliárd forint bűncselekmény gyanúját veti fel, a magyar hatóságok kötelesek a lehető legkörültekintőbben és a legnagyobb átláthatóság mellett kinyomozni, hogy mi történt – ideértve a felelősök felkutatását és felelősségre vonását.

A magyar emberek biztonsága érdekében a hatóságoknak arra is választ kell adniuk, hogy ki az az 1671 külföldi személy, aki a gyanú szerint úgy kaphatott letelepedési engedélyt a Fidesz-kormánytól, hogy valójában nem vásárolt állampapírt. Kiket szabadított rá a saját zsebre mutyizó Fidesz a magyar emberekre minden kontroll nélkül?!

Az MSZP 2016 szeptemberében benyújtott törvényjavaslatában a letelepedési kötvények eltörlésén kívül az alábbiakat kezdeményezte:

1. Valamennyi kötvényforgalmazó cég vezetője nyilvánosan számoljon el az Országgyűlés Gazdasági bizottsága előtt, hány milliárd forintot kaszáltak Rogán Antal törvényének köszönhetően!
2. A bizottság továbbítsa az elszámoltatás eredményét ellenőrzésre az adóhivatalnak, amely 30 napon belül tájékoztassa a bizottságot az általuk lefolytatott vizsgálat eredményéről!
3. Ha az érintett cégekről kiderül, hogy offshore módon működve nem fizettek adót, a letelepedési kötvényből származó pofátlanul magas haszon 75 százalékát különadóként fizessék be a magyar államkasszába!

Harangozó Tamás, országgyűlési képviselő - OS

Választás

Márki-Zay Péter, a hatpárti ellenzéki miniszterelnök-jelölt arról is beszélt, hogy árulók vannak a soraikban, és ő tudja, kik azok.
2021.december 23.
Új kutatócéggel dolgozunk” – mondta a Magyar Hangnak Márki-Zay Péter, annak apropóján, hogy december 15-én egy igencsak kellemetlen tartalmú közvélemény-kutatás szivárgott ki a sajtó felé az ellenzéki összefogás népszerűségéről.
2021.december 22.
Bejegyzés alatt áll Gattyán György pártja, a hivatalos bírósági nyilvántartásban már szerepel a Megoldás Mozgalom. A milliárdos pénteken az Egyenes beszédben jelentette be, hogy aktivizálják a párt tevékenységét. Az ellenzéki összefogás tagjai egységesen úgy vélik: Gattyán György indulása csak a Fidesznek jó. Az ATV Híradó riportja.
2021.december 20.
Budapesten, valamint a 23 megyei jogú város közterein, de az összefogásban részt vevő pártok irodáiban is le lehet adni a szignókat.
2021.december 15.
Az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje utcafórumot tartott Székesfehérváron, ahol többek között kijelentette, rendkívül gátlástalan ellenféllel állnak szemben.
2021.december 12.
„Valami megmozdult. Valami, ami túlmutatott a centrális erőtéren és az egymást taposó pártokon, a médiapolitizáláson, a szekértáborokon és a megosztottságon. Szimbólumok jelentek meg, ötletek, tervek és programok kerültek bemutatásra, értelmes politikai viták zajlottak, önkéntesek és aktivisták ezrei dolgoztak az utcákon, pozitív üzeneteket, politikai gesztusokat, elismerést és együttműködést láthattunk, ami vonzotta a választókat is.”
2021.december 9.
Noha az előválasztás alatt komoly összetűzéseik voltak, a volt kormányfő most megvédte a főpolgármestert.
2021.december 2.
Csak egy jós tudná megmondani, milyen hatással lesz a jövő évi országgyűlési választásokra a koronavírus-járvány miatt 2022. június elsejéig meghosszabbított veszélyhelyzet. Erről is beszélt a Hírklikknek Tóth Zoltán választási szakértő, aki szerint igaz a kormány érvelése, hogy nincs akadálya a választásnak, de ez akár egyetlen éjszaka alatt is változhat, ha a Fidesz úgy akarja. Erre minden jogalkotási lehetőségük megmaradt, akár az Alaptörvényt is módosíthatják az ügyben – tette hozzá. Úgy fogalmazott, pillanatnyilag beláthatatlan, mit fognak tenni.
2021.november 28.
Alapvető kérdés, hogy továbbra is egy egyre zártabb, vagy pedig egy nyitott társadalomban fogunk élni, a társadalmi fejlődés mintája nyugati, vagy keleti lesz, s a mindent központosító rendszert erősítjük-e meg, vagy visszaadjuk az intézmények autonómiáját.
2021.november 21.
Márki-Zay Péter azt mondta az ATV-nek, hogy:
2021.november 17.