Mi vár ránk, Római-partiakra?

Úgy érezzük, hogy a parton lévők fizikai megsemmisítésére törekednek egyesek a környezetvédelem leple alatt! Ki vagyunk kiáltva csaló, üzérkedő, ügyeskedő bagázsnak és úgy hírdetik: ezekért nem kár, vigye őket a víz és a fertőzésveszély!Kétségbeejtő ez az álláspont és a magyar történelem legsötétebb eszméire emlékeztet, ahol kisebbségeket megbélyegeztek hazugságokkal és végül deportálták őket! Mi vár ránk, Római partiakra?!

Ezt a kezdeményezést nem értjük és véleményünk szerint sem jogilag, sem tartalmilag nem lehet ilyen kezdeményezést a kerületben elindítani. Amúgy pedig érdekesnek találjuk, hogy hirtelen minden pártnak szívügye lett a Római , holott évtizedekig nagy ívben elkerülték a Rómaival történő foglalatoskodást.

De miről is szólna a népszavazás:
 - Egyes honfitársaiknak jár teljeskörű árvízvédelem, más honfitársaiknak nem?- Egy adott nyomvonalon védett fákat ki lehet vágni, másik nyomvonalon a magról nőtt fák védendőek?
 - A 44 milliárd forintos parti ingatlanvagyon maradhat árvízvédelem nélkül? Ki vállalja ezért a felelősséget? Ez már felveti a hűtlen kezelés kategóriáját is!
 - A parti ingatlanok komoly része állami, közösségi tulajdonban van!
 - A parton folytatódhat az árvízvédelem nélkül a Római hagyományos értékeinek a felszámolása! Kinek kellenek víz alatti csónakházak, szállodák, vállalati üdülők, sportlétesítmények, családi házak! Belegondolt ebbe valaki vagy csak habzó szájjal szól a propaganda, hogy minek építkeztek oda! Egyszerű a válasz!
 - Jogszerűen építkezett mindenki a partra engedéllyel és komoly adókat fizetve járulnak hozzá a kerületi és országos adóbevételekhez! Talán nem kellene a megsemmisítésükre törekedni!

Egyesület a Római Partért - OS

Választás

Márki-Zay Péter, a hatpárti ellenzéki miniszterelnök-jelölt arról is beszélt, hogy árulók vannak a soraikban, és ő tudja, kik azok.
2021.december 23.
Új kutatócéggel dolgozunk” – mondta a Magyar Hangnak Márki-Zay Péter, annak apropóján, hogy december 15-én egy igencsak kellemetlen tartalmú közvélemény-kutatás szivárgott ki a sajtó felé az ellenzéki összefogás népszerűségéről.
2021.december 22.
Bejegyzés alatt áll Gattyán György pártja, a hivatalos bírósági nyilvántartásban már szerepel a Megoldás Mozgalom. A milliárdos pénteken az Egyenes beszédben jelentette be, hogy aktivizálják a párt tevékenységét. Az ellenzéki összefogás tagjai egységesen úgy vélik: Gattyán György indulása csak a Fidesznek jó. Az ATV Híradó riportja.
2021.december 20.
Budapesten, valamint a 23 megyei jogú város közterein, de az összefogásban részt vevő pártok irodáiban is le lehet adni a szignókat.
2021.december 15.
Az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje utcafórumot tartott Székesfehérváron, ahol többek között kijelentette, rendkívül gátlástalan ellenféllel állnak szemben.
2021.december 12.
„Valami megmozdult. Valami, ami túlmutatott a centrális erőtéren és az egymást taposó pártokon, a médiapolitizáláson, a szekértáborokon és a megosztottságon. Szimbólumok jelentek meg, ötletek, tervek és programok kerültek bemutatásra, értelmes politikai viták zajlottak, önkéntesek és aktivisták ezrei dolgoztak az utcákon, pozitív üzeneteket, politikai gesztusokat, elismerést és együttműködést láthattunk, ami vonzotta a választókat is.”
2021.december 9.
Noha az előválasztás alatt komoly összetűzéseik voltak, a volt kormányfő most megvédte a főpolgármestert.
2021.december 2.
Csak egy jós tudná megmondani, milyen hatással lesz a jövő évi országgyűlési választásokra a koronavírus-járvány miatt 2022. június elsejéig meghosszabbított veszélyhelyzet. Erről is beszélt a Hírklikknek Tóth Zoltán választási szakértő, aki szerint igaz a kormány érvelése, hogy nincs akadálya a választásnak, de ez akár egyetlen éjszaka alatt is változhat, ha a Fidesz úgy akarja. Erre minden jogalkotási lehetőségük megmaradt, akár az Alaptörvényt is módosíthatják az ügyben – tette hozzá. Úgy fogalmazott, pillanatnyilag beláthatatlan, mit fognak tenni.
2021.november 28.
Alapvető kérdés, hogy továbbra is egy egyre zártabb, vagy pedig egy nyitott társadalomban fogunk élni, a társadalmi fejlődés mintája nyugati, vagy keleti lesz, s a mindent központosító rendszert erősítjük-e meg, vagy visszaadjuk az intézmények autonómiáját.
2021.november 21.
Márki-Zay Péter azt mondta az ATV-nek, hogy:
2021.november 17.