Mi történt tegnap? (NOlimpia)

Tisztelt Szerkesztőség,

Kedves Kollégák!

 

Sajnálattal láttam, hogy a tegnap Szanyi Tibor által megtartott sajtótájékoztató és az utána történt esemény teljes mértékben utat tévesztett mára.

Amennyiben valaki a továbbiakban is kíván az üggyel foglalkozni, az a történet teljes ismeretében tegye, így alább az eseményt magyarázó hátteret olvashatják (próbált minden részletet megemlíteni Képviselő úr), de ha bárkinek az ügyben mégis további -tisztázó- kérdése van állok  rendelkezésükre.

 

Üdvözlettel: Kormos Kata

 

 

"A Momentum Mozgalom segítségkérő felhívásain felbuzdulva úgy határoztam, hogy aláírásommal támogatom az olimpiai népszavazási kezdeményezésüket.

 

Munkatársam már pénteken fel akarta venni velük a kapcsolatot, ami szombat reggelre sikerült is. Jelezte, hogy aznap 14.30-kor a Nyugati téri aluljáróban kívánom az ívet aláírni, ahová sajtótájékoztatót is szerveznénk. A MoMo képviselői ezt nyugtázták. Ezt követően küldtük ki a sajtómeghívókat, s ennek megfelelően jelentem meg a helyszínen, ahol - nyilván az eseményre hangoltan - a mozgalom elnöke fogadott. Az aláírást követően elsőként egy francia televíziós stáb tett fel kérdéseket. Kissé csodálkoztam, vajon milyen előzetes felkészítést kaphattak, mivel az első kérdésük arra vonatkozott, hogy miért nem tekintem a MoMo-t európainak? Természetesen elmagyaráztam, hogy nagyon is európainak tekintem őket, s mi több, nagyon egyetértek a kezdeményezésükkel.

 

Ezt követően a MoMo elnöke arra kért, hogy segítsek további aláírásokat gyűjteni, majd átadott néhány aláírási ívet, amit köszönettel elfogadtam, s biztosítottam, hogy ez nem lesz nehéz, minthogy meglehetősen tapasztalt aláírásgyűjtő vagyok. Mindezek ellenére a MoMo elnöke az összes mikrofonba azt kezdte harsogni, hogy elege van a politikusokból, akik színháznak akarják használni a kezdeményezésüket.

 

Mindezek után jelezetem az elnöknek, hogy ha nincs ellenére, akkor megtartanám a sajtótájékoztatómat, ahová őt is invitáltam. Mivel felém kifogást nem jelzett, így a médiamunkatársak elé léptem, s elmondtam, hogy szeretnék csatlakozni azon politikusok sorához, akik személyes kiállásukkal buzdítanak másokat is az aláírásra. Felmutattam a kapott íveket, s elmondtam, hogy ezeket szabályosan kitöltve vissza fogom juttatni a szervezőkhöz. Mondandóm végén a MoMo elnöke ismét a kamerák elé ugrott, s megismételte korábbi cirkuszát, amely szerint a politikusok színháznak használják a kezdeményezésüket. Erre csupán annyit reagáltam, hogy megértem az elnök izgalmait, hiszen tapasztalatból tudom, pokoli nehéz 200 ezer aláírást összegyűjteni.

 

Ezt követően az internetes felületeken megjelent a MoMo videója, amelyben az elnök főszereplésével, s az én mondataimat gondosan kivágva tájékoztatnak az eseményről. Szerencsére a jelen lévő sajtóképviselők korrekt híradásokat adtak. A jelen nem lévő sajtó viszont ugyanúgy eltévedt, mint a vasorrú bába a mágneses viharban.

 

Tagadhatatlan, bizonyos mértékig indokolt a MoMo elnök hisztérikus aggodalma, ugyanis a szombat délutáni érkezésemkor egyedül a munkatársam állt a standjuknál Budapest egyik legforgalmasabb pontján, azaz megérezhették azt a vákuumot, amit a korábbi aláírásgyűjtéseink során mi is megtapasztaltunk: az első pár tízezer aláírás napok alatt megvan, aztán jönnek a kvázi ’nullás’ napok, hetek, amikor már minden aláírásért szó szerint meg kell szenvedni. Feltételezem, járatlanságuk okán gondolták azt, hogy egy ‘kapóra jövő’ szocialista európai parlamenti képviselő legyalázásával tudnak további támogatókat szerezni.

 

Nos, a sajtóban, illetve a közösségi platformokon látható vélemények alapján elmondható, hogy az ilyen számítások legfeljebb részben jönnek be. Nem jó, ha egy friss mozgalom ugyanazokat a hibákat követi el, mint aszfalthörcsög elődeik, illetve ugyanazokat a hírmanipulációs technikákat alkalmazzák mint a Fidesz.

 

Ezzel legfeljebb korosztályos alternatívát lehet ajánlani a fideszes tolvajbandához képest. Mindazonáltal a kezdeményezésüket változatlanul helyesnek tartom, hiszen az olimpiai hazárd kérdése nem csupán az ő ügyük, hanem országunk minden polgáráé.

 

A kapott íveket tehát budapesti polgárokkal aláíratva akkor is visszajuttatom nekik, ha ugyanakkorát harapnak az ‘adó’ kézbe, ahogy tették amikor azokat átvettem."

cikkfeltöltő: 
GB

Választás

Márki-Zay Péter, a hatpárti ellenzéki miniszterelnök-jelölt arról is beszélt, hogy árulók vannak a soraikban, és ő tudja, kik azok.
2021.december 23.
Új kutatócéggel dolgozunk” – mondta a Magyar Hangnak Márki-Zay Péter, annak apropóján, hogy december 15-én egy igencsak kellemetlen tartalmú közvélemény-kutatás szivárgott ki a sajtó felé az ellenzéki összefogás népszerűségéről.
2021.december 22.
Bejegyzés alatt áll Gattyán György pártja, a hivatalos bírósági nyilvántartásban már szerepel a Megoldás Mozgalom. A milliárdos pénteken az Egyenes beszédben jelentette be, hogy aktivizálják a párt tevékenységét. Az ellenzéki összefogás tagjai egységesen úgy vélik: Gattyán György indulása csak a Fidesznek jó. Az ATV Híradó riportja.
2021.december 20.
Budapesten, valamint a 23 megyei jogú város közterein, de az összefogásban részt vevő pártok irodáiban is le lehet adni a szignókat.
2021.december 15.
Az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje utcafórumot tartott Székesfehérváron, ahol többek között kijelentette, rendkívül gátlástalan ellenféllel állnak szemben.
2021.december 12.
„Valami megmozdult. Valami, ami túlmutatott a centrális erőtéren és az egymást taposó pártokon, a médiapolitizáláson, a szekértáborokon és a megosztottságon. Szimbólumok jelentek meg, ötletek, tervek és programok kerültek bemutatásra, értelmes politikai viták zajlottak, önkéntesek és aktivisták ezrei dolgoztak az utcákon, pozitív üzeneteket, politikai gesztusokat, elismerést és együttműködést láthattunk, ami vonzotta a választókat is.”
2021.december 9.
Noha az előválasztás alatt komoly összetűzéseik voltak, a volt kormányfő most megvédte a főpolgármestert.
2021.december 2.
Csak egy jós tudná megmondani, milyen hatással lesz a jövő évi országgyűlési választásokra a koronavírus-járvány miatt 2022. június elsejéig meghosszabbított veszélyhelyzet. Erről is beszélt a Hírklikknek Tóth Zoltán választási szakértő, aki szerint igaz a kormány érvelése, hogy nincs akadálya a választásnak, de ez akár egyetlen éjszaka alatt is változhat, ha a Fidesz úgy akarja. Erre minden jogalkotási lehetőségük megmaradt, akár az Alaptörvényt is módosíthatják az ügyben – tette hozzá. Úgy fogalmazott, pillanatnyilag beláthatatlan, mit fognak tenni.
2021.november 28.
Alapvető kérdés, hogy továbbra is egy egyre zártabb, vagy pedig egy nyitott társadalomban fogunk élni, a társadalmi fejlődés mintája nyugati, vagy keleti lesz, s a mindent központosító rendszert erősítjük-e meg, vagy visszaadjuk az intézmények autonómiáját.
2021.november 21.
Márki-Zay Péter azt mondta az ATV-nek, hogy:
2021.november 17.