Mi történik a Gozsdu udvarban?

Különösen aggasztó hírek keringenek a legnagyobb közösségi oldalon, miszerint Budapest belvárosában, a Gozsdu udvarban az elmúlt hetekben többeket származásuk miatt ért hátrányos megkülönböztetés. A nagy rombolás, a társadalom szövetének szétszakítása soha nem egy lépés, soha nem egyetlen esemény következménye. A nagy rombolás mindig a kis problémák sokaságából válik folyamattá, olyan jelenségekből, amelyekre nem figyelünk, ami felett elnézünk, ahol elfordítjuk a fejünket.

Ha igaz, hogy a Gozsdu udvarban rendszeres gyakorlat, hogy cigány honfitársainkat származási alapon megkülönböztetik, az nem csak az ő problémájuk. Nem csak néhány ember konkrét gondja. Nem csak arról szól, hogy "megszaporodtak a zsebtolvajok".

Ha ez a jelenség megtörténhet, az arról is szól, hogy nézzük-e tétlenül, amint a társadalmunk csoportjai bűnbakká válnak. Hagyjuk-e tétlenül, hogy ne valódi problémákra keressünk valódi válaszokat, hanem egyszerűen rámutassunk egy csoportra, hogy ők a bűnösök, és ha velük leszámolunk, minden megoldódik.

A bűnbakképzéstől, a faji megkülönböztetéstől csak rosszabb lesz mindannyiunk élete, nem csak az áldozatoké, hanem minden magyar emberé: félelem, megosztottság szakít szét minket, és könnyen támadhatóvá és manipulálhatóvá váiik a társadalmunk.

Ezért kezdeményezzük, hogy az Egyenlő Bánásmód Hatóság folytasson le vizsgálatot, hogy létezik-e a sajtóban és a közösségi média felületein olvasható történet: létezik-e a Gozsdu udvarban egy vagy több magánszolgáltató gyakorlatában a faji alapú hátrányos megkülönböztetés Budapest belvárosában.

Ezen túl az érintetteknek minden lehetséges jogi segítséget felajánlunk.

MSZP Budapest - OS

Választás

Márki-Zay Péter, a hatpárti ellenzéki miniszterelnök-jelölt arról is beszélt, hogy árulók vannak a soraikban, és ő tudja, kik azok.
2021.december 23.
Új kutatócéggel dolgozunk” – mondta a Magyar Hangnak Márki-Zay Péter, annak apropóján, hogy december 15-én egy igencsak kellemetlen tartalmú közvélemény-kutatás szivárgott ki a sajtó felé az ellenzéki összefogás népszerűségéről.
2021.december 22.
Bejegyzés alatt áll Gattyán György pártja, a hivatalos bírósági nyilvántartásban már szerepel a Megoldás Mozgalom. A milliárdos pénteken az Egyenes beszédben jelentette be, hogy aktivizálják a párt tevékenységét. Az ellenzéki összefogás tagjai egységesen úgy vélik: Gattyán György indulása csak a Fidesznek jó. Az ATV Híradó riportja.
2021.december 20.
Budapesten, valamint a 23 megyei jogú város közterein, de az összefogásban részt vevő pártok irodáiban is le lehet adni a szignókat.
2021.december 15.
Az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje utcafórumot tartott Székesfehérváron, ahol többek között kijelentette, rendkívül gátlástalan ellenféllel állnak szemben.
2021.december 12.
„Valami megmozdult. Valami, ami túlmutatott a centrális erőtéren és az egymást taposó pártokon, a médiapolitizáláson, a szekértáborokon és a megosztottságon. Szimbólumok jelentek meg, ötletek, tervek és programok kerültek bemutatásra, értelmes politikai viták zajlottak, önkéntesek és aktivisták ezrei dolgoztak az utcákon, pozitív üzeneteket, politikai gesztusokat, elismerést és együttműködést láthattunk, ami vonzotta a választókat is.”
2021.december 9.
Noha az előválasztás alatt komoly összetűzéseik voltak, a volt kormányfő most megvédte a főpolgármestert.
2021.december 2.
Csak egy jós tudná megmondani, milyen hatással lesz a jövő évi országgyűlési választásokra a koronavírus-járvány miatt 2022. június elsejéig meghosszabbított veszélyhelyzet. Erről is beszélt a Hírklikknek Tóth Zoltán választási szakértő, aki szerint igaz a kormány érvelése, hogy nincs akadálya a választásnak, de ez akár egyetlen éjszaka alatt is változhat, ha a Fidesz úgy akarja. Erre minden jogalkotási lehetőségük megmaradt, akár az Alaptörvényt is módosíthatják az ügyben – tette hozzá. Úgy fogalmazott, pillanatnyilag beláthatatlan, mit fognak tenni.
2021.november 28.
Alapvető kérdés, hogy továbbra is egy egyre zártabb, vagy pedig egy nyitott társadalomban fogunk élni, a társadalmi fejlődés mintája nyugati, vagy keleti lesz, s a mindent központosító rendszert erősítjük-e meg, vagy visszaadjuk az intézmények autonómiáját.
2021.november 21.
Márki-Zay Péter azt mondta az ATV-nek, hogy:
2021.november 17.