Metrófelújítás – Buszsávokat jelölnek ki az Üllői úton

 Máthé Zoltán - MTI)

(fotó: Máthé Zoltán - MTI)

Buszsávokat jelölnek ki az Üllői úton a Nagyvárad tér és a Határ út között, amelyet a 3-as metró déli szakaszának felújítása idején használnak majd a pótlóbuszok – írta közleményében a BKV.

Korábbi cikkek a témában:

3-as metró: megkezdődtek a próbafutások!

A 3-as metróvonal északi szakaszának felújítása végéhez közeledik, a déli szakasz rekonstrukciója pedig hamarosan elindul, ezért március 11-én megkezdődnek a metrópótláshoz szükséges út- és forgalomtechnikai kialakítások. A munkálatok várhatóan négy hétig tartanak – írta a közlekedési cég.

Az Üllői úton, a Nagyvárad tér és Határ út között buszsávokat jelölnek ki, és elhelyezik az új forgalmi rendet jelző táblákat. A déli vonalszakaszt érintő metrópótlás megkezdéséig az Üllői úton a jelenlegi forgalmi rend lesz érvényben, tehát minden forgalmi sáv használható, de esetenként a munkavégzés miatt lassulhat a forgalom. A buszsávok tényleges érvénybe lépéséről később külön tájékoztatják a közlekedőket.

Az Üllői úton végzett munkálatokkal egy időben a Nagyvárad téren, valamint a XIII. kerület Váci út - Lőportár utca kereszteződésében a pótlóbuszok visszafordulását elősegítő jelzőlámpás csomópontok átépítése is megkezdődik – jelezte a BKV.