Megvannak az Év Levéltári Kiadványa 2016 nyertesei

Immár ötödik alkalommal kerül sor az Év Levéltári Kiadványa díjak átadására. A Magyar Levéltárosok Egyesülete először 2012-ben írta ki a pályázatot, amelynek az volt a célja, hogy minél szélesebb közönséggel ismertesse meg a levéltárak által kiadott, nyilvánosságot alig kapó kiadványokat. Azóta hagyománnyá vált, hogy a díjak átadása egyben az előző évi Nyitott Levéltárak programsorozat záró rendezvénye is.

Megvannak az Év Levéltári Kiadványa 2016 nyertesei! Immár ötödik alkalommal kerül sor az Év Levéltári Kiadványa díjak átadására. A Magyar Levéltárosok Egyesülete először 2012-ben írta ki a pályázatot, amelynek az volt a célja, hogy minél szélesebb közönséggel ismertesse meg a levéltárak által kiadott, nyilvánosságot alig kapó kiadványokat. Azóta hagyománnyá vált, hogy a díjak átadása egyben az előző évi Nyitott Levéltárak programsorozat záró rendezvénye is.

A négy kategóriában (forráskiadványok; monográfiák, tanulmánykötetek; levéltári szakmai kiadványok; levéltári adatbázisok) meghirdetett díjakra közel 20 pályázatból válogathattak a zsűri tagjai.

Bővebben: http://bfl.archivportal.hu/hirek/ev-leveltari-kiadvanya-2016

Budapest Főváros Levéltára - OS