Megszépült a Faludi park: új játékok, fitneszgépek várják a lakókat

(forrás: budapest13.hu)

Bár már szeptemberben elkészült, hivatalosan október közepén adták át a felújított Faludi parkot: az önkormányzat a választás utánra időzítette az átadót, mert nem akarta kampánycélra felhasználni a programot.

Szeptemberben vehették birtokba a felújított játszóteret és pihenőparkot a Faludi utca és Szobor utca környékén lakók. Az 5600 négyzetméteres területen végzett munka 120 millió forintba került - írta az önkormányzat. 

Lakossági egyeztetést követően indult el a felújítás: a lakóépületek mellett pihenőparkot alakítottak ki, a szilárd burkolatok csökkentésével növelték a zöldterületet. A megnövekedett zöldfelületre 31 féle, összesen 3600, túlnyomórészt virágzó évelőket és talajtakaró cserjéket ültettek. Az átalakítás során fát nem vágtak ki, a 13 újonnan ültetett fiatal facsemete várostűrő és nincs jelentős kártevője.

A területen fekvő labdapálya burkolatát és kerítéseit cserélték. Pingpongasztallal és két fitneszpark kialakításával növelték a sportolási lehetőségeket. Az egyik fitneszrész az idősebb, a másik a fiatalabb generáció számára javasolt eszközökből áll.

A játszóteret egy mászóhálóval és egy komplex mászókarendszerrel bővítették. A régi eszközök közül két-két terepcsúszda és rugós játék, egy kétüléses hinta maradt meg. Újonnan helyeztek ki két komplex mászóvárat, egy-egy trambulint, fészekhintát és forgójátékot. A homokozó fölé egy 27 négyzetméteres napvitorla került.

A korábban is kutyafuttatásra használt területet elkerítették. A pingpong-asztalnál és a testedző eszközöknél egy-egy napelemes kandeláber biztosítja a sötétedés utáni biztonságos területhasználatot. A terület nyitásáról naponta gondoskodik az önkormányzat: 6-22 óra közötti időben lehet használni a parkot - olvasható az önkormányzat honlapján.