MEGNYITOTT BUDAPEST LEGÚJABB LUXUS SZÁLLODÁJA, A MATILD PALACE

https://spabook.net/blog/hotelek/matild-palace-budapest-hotel-luxus/

Matild Palace Budapest hotel luxus szálloda szoba

Az átalakított császári palota királyi luxust, figyelemre méltó történelmet és a gasztronómia új korszakát kínálja a vendégek számára.

A Marriott Internationalhoz tartozó The Luxury Collection Hotels & Resorts ma bejelentette a budapesti Matild Palace a Luxury Collection Hotel megnyitását. Az Özyer Group tulajdonában lévő luxus szálloda az UNESCO világörökségi listáján is szereplő Matild Palota épületében jött létre. A városképet is meghatározó csodaszép ház a díjnyertes belsőépítész, Maria Vafiadis és az elismert helyi építészek, Dajka Péter és Puhl Antal vezetésével 5 éven át tartó aprólékos átalakításon ment keresztül, hogy 130 vendégszobás luxusszállodaként szülessen újjá.

“Nagy örömmel ünnepeljük a The Luxury Collection márka növekedésének újabb, mérföldkőnek számító pillanatát a Matild Palace megnyitásával […] Az ingatlan lehetővé teszi vendégeink számára, hogy megélhessék a királyi palotában zajló élet fantáziáját, modern kényelemmel és kifogástalan szolgáltatással feldobva, és már alig várjuk, hogy üdvözölhessük őket, miközben felfedezik ezt az időtlen és inspiráló várost.”
– mondta Philipp Weghmann, a The Luxury Collection alelnöke és globális márkavezetője.

Matild Palace – egy ikon visszatér

A történelemmel átszőtt Matild-palota 120 évvel ezelőtt, a Belle Époque korszakában épült, és Ő császári és királyi felsége, Klotild Mária hercegnő védnöksége alatt épült, hogy a város társadalmi központjaként szolgáljon. Az elképzelése az volt, hogy 2 barokk palotát építtessen, amelyek kapuként szolgálnak a város “pesti” oldalán az Erzsébet híd irányában. Az egyik ház ezek közül a Matild Palota.

Ínyenc úti cél Wolfgang Puck konyhájával: megnyitott a Spago! étterem is

Wolfgang Puck fogja felügyelni a Matild-palota teljes éttermi tevékenységét, amely a gasztronómia és a szórakozás új korszakát hozza el a városba. A menü a hagyományos magyar konyhát kínálja majd modern csavarral, a régió termékei által inspirált receptek segítségével. A Dining Guide készített is egy rövid interjút a megnyitó kapcsán, akit jobban érdekel a téma, elolvashatja.

Az ikonikus séf felügyeli majd a jövő hónapban nyíló The Duchess tetőbár, egy titkos likőrkönyvtár, valamint a szeptemberben nyíló Matild Café és Cabaret kulináris kínálatát is, amely a Belle Époque korszak előkelő társaságának legnépszerűbb címének drámai újraértelmezése.

A Spago, valamint a Matild Café & Cabaret is egész évben fognak működni és szabadtéri étkezési lehetőséget kínálnak majd Budapest hangulatos utcáin, amivel a város első “gasztroutcáját” kívánják kijelölni és megalapozni.

Signature Guestroomok és palotaszerű lakosztályok a Matild Palace kínálatában

A Matild Palace 111 elegánsan berendezett vendégszoba és 19 lakosztály kivételes választékát kínálja, amelyek közül sokból látványos kilátás nyílik a városra, vagy a Dunára. A 4 vendégszoba-kategória mindegyike a hercegnő pazar életstílusából és a 20. század eleji Budapestből merít ihletet.

Minden egyes hálószoba több, mint 4 méter magas, és mindenütt a magyar kultúrát ünnepli, finom kézzel készített fejtámlákkal, hagyományos halszálka parkettával és pazar spa-stílusú fürdőszobákkal, amelyeket Magyarország ikonikus termálfürdői ihlettek.

A szobákban átgondolt színpaletta, a türkizkék, zöld, arany és réz színek díszítik a szobákat, tükrözve a híres budapesti tetőterek árnyalatait.

Az igazán egyedi tartózkodáshoz a Loft vendégszobák, amelyek a szálláshely legfelső szintjén találhatók, zavartalan kilátást nyújtanak a városra, és a Dunára. A kortárs dizájn eklektikus keveréke színes, vintage bútorokkal és művészeti alkotásokkal vonzza a kreatívok szemét.

A palotát megkoronázó, 5. emeleti elhelyezkedésű The Crown Tower Suite 3 emeletre oszlik, és az első olyan lakosztály Magyarországon, amely 48 méter magas, külön erre a célra kialakított toronnyal rendelkezik, amely 360 fokos kilátással büszkélkedhet a városra. A királyi elegancia megtestesítője a Maria Klotild Royal Suite, amelyet a hercegné privát lakosztályának modern interpretációjaként terveztek, tágas fő hálószobával, fürdőszobával, nappalival és külön dolgozószobával, elegáns csillárokkal és kézzel készített üvegmozaikokkal díszítve.

Wellness és kikapcsolódás a Matild Palota szállodájában

A Swan Spa at Matild Palace magyar gyökereken alapuló wellness-élményt kínál a vendégek érzékeit felébresztő hagyományos termálterápiával és Hammam rituálékkal. A só- és gőzkamrával kiegészített spa kizárólag ESPA termékeket kínál minden spa kezeléshez. Az aktív pihenésre vágyók számára egy teljesen felszerelt, korszerű edzőterem is rendelkezésre áll.

A szobák árai 450 EUR-tól kezdődnek éjszakánként, és tartalmazzák a reggelit.

 

cikkfeltöltő: 
GB

Választás

Márki-Zay Péter, a hatpárti ellenzéki miniszterelnök-jelölt arról is beszélt, hogy árulók vannak a soraikban, és ő tudja, kik azok.
2021.december 23.
Új kutatócéggel dolgozunk” – mondta a Magyar Hangnak Márki-Zay Péter, annak apropóján, hogy december 15-én egy igencsak kellemetlen tartalmú közvélemény-kutatás szivárgott ki a sajtó felé az ellenzéki összefogás népszerűségéről.
2021.december 22.
Bejegyzés alatt áll Gattyán György pártja, a hivatalos bírósági nyilvántartásban már szerepel a Megoldás Mozgalom. A milliárdos pénteken az Egyenes beszédben jelentette be, hogy aktivizálják a párt tevékenységét. Az ellenzéki összefogás tagjai egységesen úgy vélik: Gattyán György indulása csak a Fidesznek jó. Az ATV Híradó riportja.
2021.december 20.
Budapesten, valamint a 23 megyei jogú város közterein, de az összefogásban részt vevő pártok irodáiban is le lehet adni a szignókat.
2021.december 15.
Az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje utcafórumot tartott Székesfehérváron, ahol többek között kijelentette, rendkívül gátlástalan ellenféllel állnak szemben.
2021.december 12.
„Valami megmozdult. Valami, ami túlmutatott a centrális erőtéren és az egymást taposó pártokon, a médiapolitizáláson, a szekértáborokon és a megosztottságon. Szimbólumok jelentek meg, ötletek, tervek és programok kerültek bemutatásra, értelmes politikai viták zajlottak, önkéntesek és aktivisták ezrei dolgoztak az utcákon, pozitív üzeneteket, politikai gesztusokat, elismerést és együttműködést láthattunk, ami vonzotta a választókat is.”
2021.december 9.
Noha az előválasztás alatt komoly összetűzéseik voltak, a volt kormányfő most megvédte a főpolgármestert.
2021.december 2.
Csak egy jós tudná megmondani, milyen hatással lesz a jövő évi országgyűlési választásokra a koronavírus-járvány miatt 2022. június elsejéig meghosszabbított veszélyhelyzet. Erről is beszélt a Hírklikknek Tóth Zoltán választási szakértő, aki szerint igaz a kormány érvelése, hogy nincs akadálya a választásnak, de ez akár egyetlen éjszaka alatt is változhat, ha a Fidesz úgy akarja. Erre minden jogalkotási lehetőségük megmaradt, akár az Alaptörvényt is módosíthatják az ügyben – tette hozzá. Úgy fogalmazott, pillanatnyilag beláthatatlan, mit fognak tenni.
2021.november 28.
Alapvető kérdés, hogy továbbra is egy egyre zártabb, vagy pedig egy nyitott társadalomban fogunk élni, a társadalmi fejlődés mintája nyugati, vagy keleti lesz, s a mindent központosító rendszert erősítjük-e meg, vagy visszaadjuk az intézmények autonómiáját.
2021.november 21.
Márki-Zay Péter azt mondta az ATV-nek, hogy:
2021.november 17.