Megjelent a Progress könyvek sorozat két új darabja

https://mail.google.com/mail/u/0/#inbox/FMfcgxwCgCSfwCZtvHWhnmKgzBBpjvbb

A Progress könyvek sorozat a magyar társadalmat manapság leginkább foglalkoztató kérdéseket kívánja megtárgyalni és a közérdeklődésre számot tartó témákban – a tudományos esszé műfajában – vitát kezdeményezni.

Bod Péter Ákos: Megint utat tévesztünk?

„Mi kimaradtunk a nagy fellendülésekből, így joggal kérdezhetjük: miért nem ment eddig jobban nekünk, és mit kellene másként tennünk? Ez ennek a könyvnek a visszatérő kérdése. Több ez a kérdés, mint kutatási tematika. Nehéz lenne annál fajsúlyosabb és egyben személyesebb ügyet találni, mint annak kutatását, hogy merre fordul hazánk sorsa, benne a miénk, gyerekeinké. Látszanak-e elágazások, és jól választjuk-e meg az irányt? Ha pedig a kívánatos úttól eltértünk, hogy lehetne minél előbb visszatalálni arra?”

Antal Attila: Orbán bárkája

„A kötet fő gondolata, hogy nem csak a globalizált demokrácia projektje bukott meg, hanem a nemzetállami szuverenitáson alapuló demokráciáé is, hiszen mind a kettő antidemokratikus irányokba fordult. Korszakunkra kialakult egy perverz szövetség az autoriter neoliberalizmus globális szereplői, valamint a nemzetállami autokráciák között. Ennek pedig az egyik legszörnyűbb példája az Orbán-rendszer...”

A két szerző dedikálást tart április 28-án (vasárnap) 14 órakor a Millenárison tartandó Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválon.

Tovább az eseményhez

cikkfeltöltő: 
GB